- Origine: Australia
- Grupa: Terrier
- Greutate: 4 – 5 kg
- Inaltime: 23 – 26 cm
- Culori: maro-argintiu, maro-gri, maro-negru
- Dresaj: usor de dresat
- Ingrijire: necesita periere zilnica
- Temperament: alert, rapid, prietenos, energic
- Sanatate: in general sanatos
- Pui: 3 – 5 pui
- Media de varsta: 12 – 15 ani
- Alte nume: Sydney Terrier, Australian Silky Terrier, Silky Toy Terrier, Silky
Origine
Aceasta rasa a fost dezvoltata la sfarsitul secolului al XIX lea in jurul orasului Sidney si este rezultatul imperecherii Terrierului Australian cu Terrierul de Yorkshire si Skye Terrier.
A servit in principal ca animal de companie si a fost recunoscut in 1962.
Hrana Silky Terrier
Silky Terrier are nevoie de o alimentatie conform organismului sau. Fiecare individ este unic deci unii terrieri pot avea alergii la unele alimente. Este bine de stiut ca pe cat se straduiesc vanzatorii de mancare de caini sa ofere o cantitate de vitamine si minerale pentru toti cainii prin mancarea care o comercilizeaza(sau nu), acestia nu reusesc sa acopere necesitatile cainilor.
Nu poti compara un Husky sau un Chow Chow cu un Silky Terrier doar prin faptul ca ei consuma aceasi mancare. Cea mai recomandata hrana este cea gatita in casa unde cainele beneficiaza de hrana necesara si suficienta (proteine, minerale si vitamine) conforma cu varsta si nivelul sau de activitate.
Dupa cum unii dintre voi bine stiti sursa cea mai importanta si mai usor de procurat de proteine este carnea. Nu uitati ca in afara de mancare cainele are nevoie si de apa. Apa este predominanta in organism si este mai importanta decat mancarea, de aceea este bine sa-i oferiti cainelui apa proaspata la discretie pentru a-si potoli setea.
Ciocolata, cacaoa sau strugurii sunt alimente nerecomandate si chiar interzise de unii crescatori. Chiar daca unii caini ii pacalesc pe copii, „ciugulesc” cantitati mici din aceste produse si au capatat o oarecare imunitate relativa, aceste alimente fac rau tuturor cainilor.
Citeste mai mult despre… Alimentatia cainelui
Aspect Silky Terrier
Este un caine de talie mica, elegant datorita parului matasos, armonios construit, robust chiar daca este mic. Capul este de lungime medie, craniul plat, cu un mot de par fin in frunte, si usor mai lung decat botul.
Ochii sunt mici, rotunzi, migdalati si de culoare inchisa. Urechile sunt in litere „V”, mici, situate sus, ridicate si fara par lung pe ele. Coada, purtata drept, trebuie taiata scurt. Blana are un singur strat format dintr-un par lung de 12-15 cm, foarte fin, stralucitor si matasos.
Cea mai des intalnita varietate este gri-albastrui in diferite nuante, de la deschis la inchis, cu maro, dar cea mai apreciata si dorita culoare este albastru metalic. Blana se perie cu o carare pe mijlocului spatelui. La nastere toti cainii din aceasata rasa sunt negri.
Lungimea corpului acestui caine nu ar trebui sa depaseasca o cincime din inaltime. Inaltimea variaza intre 12 si 25 de cm, iar greutatea variaza intre 4 si 5 kg. Acest caine mic este totusi mai mare decat stramosul sau, Yorkie.
Comportament Silky Terrier
Este un caine plin de energie, inteligent, dornic sa invete, activ vioi, jucaus, vesel, ascultator, vigilent si protector chiar daca este mic. Foarte devotat stapanului, este iubitor si jucaus cu copiii.
Este vigilent cu strainii pe care ii latra.
Obisnuit de mic cu alte animale din gospodarie sau locuinta si cu alti caini, nu va avea probleme cand va fi mare.
Dresaj Silky Terrier
Dresajul acestui caine se face cu usurinta si placere pentru ca este inteligent, ascultator si dornic sa invete si prinde cu usurinta.
Are un nivel de activitate moderat, ii pac plimbarile nu prea lungi si nu este agitat daca nu este scos la plimbare intr-o zi.
Se adapteaza dupa stapan – mai activ sau mai putin activ.
Citeste mai mult despre… Dresajul cainelui de companie
Particularitati Silky Terrier
Este un caine adaptabil la conditiile oferite, fiind un caine foarte potrivit pentru apartament langa o familie iubitoare si atenta.
Pentru a mentine blana frumoasa si sanatoasa trebuie periata si pieptanata zilnic.
Aceasta rasa naparleste rareori. Este un bun vanator de soareci dar mai ales un vesel si devotat companion.
Boli Silky Terrier
Posibile probleme de sanatate: tumori canceroase si necanceroase, cataracta, boala Cushing, epilepsie, hipotiroidism, boala Legg-Perthes, luxatii ale patelelor, afectiuni pancreatice.
Poze Silky Terrier
Canise Silky Terrier
in curand..
Alte rase de caini
Cele mai citite articole
Alte articole
Bibliografie:
- http://media-3.web.britannica.com
- http://www.infocaini.ro