Bedlington Terrier

caine Bedlington Terrier

Bedlington Terrier

 • Origine: Marea Britanie / Anglia
 • Grupa: Terrier
 • Greutate: 7.5 – 10 kg
 • Inaltime: 38 – 43 cm
 • Culori: albastru, culoarea ficatului, crem, gri
 • Dresaj: mediu, este nevoie de multa perseverenta si rabdare
 • Ingrijire: are nevoie de foarte multa miscare si pieptanare periodica
 • Temperament: foarte incapatanat, inteligent, iubitor, loial
 • Sanatate: in general sanatos
 • Pui: 3 – 6 pui
 • Media de varsta: 12 – 15 ani
 • Alte nume: Rothbury Terrier, Rodbery Terrier, Rothbury’s Lamb, Bedlington Terrier dog

Origine

Acest caine este rezultatul incrucisarilor intre Dandie Dinmont Terrier, Bull Terrier si Whippet si a fost dezvoltat in jurul localitatii Bedlington (de unde si numele).

A fost cainele favorit al minerilor din zona respectiva pe care ii ajuta la vanatoarea de sobolani, bursuci, vulpi, vidre. Initial i se spunea Rothbury Terrier.

Este un caine foarte inteligent, dar si foarte voluntar si incapatanat. Proprietarul acestui caine trebuie sa fie constient de faptul ca el este un lup in piele de miel, pe care trebuie sa il socializeze atat cu alti caini, cat si cu strainii, de la o varsta timpurie, pentru a evita problemele datorate agresivitatii sale.

Hrana Bedlington Terrier

Bedlington sunt caini care nu pun mari probleme din punct de vedere al nutritiei.

Fie ca este vorba de hrana speciala, uscata, sau de mancare sosita de la masa stapanilor, se vor adapta cu usurinta conditiilor respective.

Nu pun probleme de greutate, si idealul este sa le serviti portii de mancare nu foarte mari, de doua ori pe zi.

Citeste mai mult despreÔÇŽ ┬áAlimentatia cainelui

Aspect Bedlington Terrier

Are o infatisare mai deosebita, semanand foarte bine cu un miel. Este un caine de talie medie, cu un corp musculos, elastic, cu spatele usor curbat (spate de crap). Capul este ingust, rotunjit in forma de para, fara stop, deschisa si ascutita spre bot.

Ochii sunt mici, triunghiulari si de culoare inchisa. Urechile sunt de marime mijlocie, atarnande si cu par mai bogat la capete ca niste ciucuri. Coada este lunga, conica si lasata, usor curbata. Blana este caracteristica acestei rase, un amestec de puf moale, lanos si par des, mai tare, ondulat sub forma de bucle care nu stau lipite de corp.

Poate fi: albastru deschis (mai des intalnita), albastru cu maro, maro-galbui sau de culoarea nisipului. Puii se nasc negri sau maronii.

Greutatea este de 8-10kg, iar talia este de 38-43cm.

Comportament Bedlington Terrier

Este un caine foarte inteligent, dar si foarte voluntar si incapatanat. Proprietarul acestui caine trebuie sa fie constient de faptul ca el este un lup in piele de miel, pe care trebuie sa il socializeze atat cu alti caini, cat si cu strainii, de la o varsta timpurie, pentru a evita problemele datorate agresivitatii sale.

Odata ce normele sociale au fost stabilite, este un companion loial si de nadejde.

Dresaj Bedlington Terrier

Fiind un caine voluntar, incapatanat, el trebuie convins sa faca ceva , sugerandu-i ca el este cel care a vrut sa faca lucrul respectiv, nu ca i s-ar fi impus.

Forta nu rezolva niciodata nimic in cazul acestui caine, ale carei exemplare pot fi de multe ori mai incapatanate decat omul.

Corectiile aplicate constructiv, mai degraba prin intensivizarea antrenamentului , sunt mult mai benefice si ii fac sa coopereze mai bine.

Citeste mai mult despreÔÇŽ Dresajul cainelui de companie

Particularitati Bedlington Terrier

Sunt caini foarte activi, care au nevoie de aproximativ 60 minute de exercitiu fizic pe zi, altfel vor deveni plictisiti si rautaciosi. Media de viata este ridicata, cel mai longeviv caine Bedlington Terrier se pare ca a trait 23 ani.

Blana sa nu cade, dar necesita trimare la fiecare 6 saptamani. Se trimeaza mai scurt si se subtiaza blana de pe cap si corp, pentru a accentua forma.

Se va peria cainele periodic si se va smulge parul din interiorul urechilor, pentru o buna aerisire a conductului auditiv.

Boli Bedlington Terrier

Afectiunea caracteristica acestui caine, care are determinism genetic, este sensibilitatea fata de cupru, ei dezvoltand o cuprotoxicoza, cunoscuta si sub numele de Boala stocarii Cuprului.

In prezent, gratie testelor ADN, cainii purtatori ale acestei maladii pot fi detectati si exclusi de la reproductie, desi, aceasta metoda nu este chiar 100% sigura.

Alte afectiuni, mai putin grave care pot apare sunt districhiazisul, imperforarea canalului nazo-lacrimal, probleme retiniene sau cataracta.

Numarul de pui fatati pe un cuib este intre 3-6.

In general este un caine sanatos, sunt exemplare care au trait peste 20 de ani.

Poze Bedlington Terrier

Canise Bedlington Terrier

in curand..

Alte rase de caini

Cele mai citite articole

 

Alte articole

Cele mai citite articole