Mastif Brazilian

caine Fila Brasileiro
 • Origine: Brazilia
 • Grupa: Paza si protectie
 • Greutate: 40-50 kg kg
 • Inaltime: Masculi: 65-75 cm Femele: 60-70 cm
 • Culori: negru, roscat, galben, tigrat
 • Dresaj: usor-mediu
 • Ingrijire: usor de ingrijit
 • Temperament: docil, obedient, loial, curajos, agresiv
 • Sanatate: in general sanatos
 • Pui: 4 – 10 pui
 • Media de varsta: 9 – 11 ani
 • Alte nume: Brazilian Mastiff, Brazilian Molosser, Cao de Fila, Fila Brasileiro dog

Origine

Fila Brasileiro, de asemenea, cunoscut si ca mastiff-ul brazilian, este un caine masiv, caracterizata printr-un instinct nativ de protector. Fara o socializare si un dresaj adecvat, unii caini pot deveni agresivi.

Fila Brasileiro este una dintre cele doua rase de origine braziliana, cealalta rasa fiind reprezentata de catre copoiul brazilian. Fila Brasileiro se crede ca este unul dintre primii caini direct descendenti ai mastiff-ilor spanioli si portughezi, multi considerand ca mastiff-ul englez, bloodhound-ul si bulldog-ul au fost folositi in dezvoltarea rasei.

In secolul al XVII-lea, conchistadorii spanioli si portughezi au adus acesti caini impresionanti, o data cu ei in Brazilia. In Brazilia, cainii au fost perfectionati si erau folositi pentru luarea urmei sclavilor fugari si pentru paza proprietatilor stapanilor lor.

Rasa a fost de asemenea, utilizata pentru vanarea jaguarilor, fiind poreclita chiar „Onceiro”, vanatorul de jaguari. Cuvantul „fila” se traduce ” inhata” si face referire la tendinta cainelui de a ataca si de a nu-i da drumul victimei cu nici un pret.

In cele din urma, Fila Brasileiro a fost importata in Statele Unite, dar este considerata in continuare o rasa rara. Datorita inclinatiilor agresive native, Fila Brasileiro a ajuns sa fie o rasa prohibita in cateva state si nu este recunoscuta de catre American Kennel Club.

Hrana Mastif Brazilian

Mastiful brazilian este o rasa de caine de talie mare si dieta lui aproape ca este una speciala. Aceasta trebuie respectata pentru a evita problemele de sanatate.

Multi stapani fac greseli cand aleg dieta cainilor lor deoarece acesta este mai mult carnivor decat omnivor.

Este un caine care se baloneaza usor asa ca este bine sa evitati alimentele care produc gaze, cum ar fi brocoli sau fasole. O dieta sanatoasa pentru cainele vostru este una bazata pe carne de vita, cerb, porc, miel, peste, pui sau curcan.

Aceste tipuri de carne la alegere in combinatie cu iaurt, lapte, branza de vaci, oua, legume si fructe, s.a. Cel mai bine este ca animalul sa fie hranit de doua sau trei ori pe zi.

In afara de hrana are nevoie si de apa proaspata la care trebuie sa aibe acces nelimitat pentru a-si potoli setea.

Citeste mai mult despre…  Alimentatia cainelui

Aspect Mastif Brazilian

Fila Brasileiro este un caine cu un cap masiv, un bot lat si puternic si ochi migdalati, de culoare inchisa.

Corpul este musculos, iar coada este lunga si rasucita la varf. Blana sa este scurta si neteda, vargata sau in culori compacte.

Fila Brasileiro are o inaltime la nivelul greabanului de 65-75 cm si o greutate corporala de 41-50 kg.

Unii masculii pot fi si mai grei.

Comportament Mastif Brazilian

Fila Brasileiro este un caine cu o personalitate puternica, dominanta si poate fi agresiv cu strainii. Socializarea precoce, inca din copilarie, este absolut necesara.

Cainele trebuie strunit de un stapan experimentat si nu este indicat persoanelor care nu l-ar putea controla. Cainele este dotat cu un simt al mirosului excelent ceea ce ii face un redutabil caine de paza, care ataca si isi apara teritoriul fara a fi educati in acest sens.

Fila Brasileiro este un caine foarte inteligent si loial familiei sale.

Dresaj Mastif Brazilian

Fila Brasileiro este o rasa independenta si usor de dresat. Cainele necesita un dresaj ferm, dar rational si o socializare timpurie.

Un caine din rasa Fila Brasileiro bine crescut si bine educat, este un urias afectuos si prietenos.

Fara dresaj, Fila Brasileiro are potentialul de a fi agresiv si constutie un real pericol.

Citeste mai mult despre… Dresajul cainelui de companie

Particularitati Mastif Brazilian

Fila Brasileiro a fost un caine prohibit in numeroase tari datorita naturii sale agresive.

Un Fila Brasileiro needucat si nesocializat poate fi dificil de controlat. Indiferent daca este dresat sau nu, Filei Brasileiro nu trebuie sa i se permita sa hoinareasca nestingherit si trebuie tinut in lesa, cand este scos in spatii publice.

Blana sa scurta si deasa nu necesita o ingrijire speciala pentru a o mentine curata si lucioasa, fiind suficienta o perierea periodica.

Boli Mastif Brazilian

Torsiunea (dilatatia) gastrica este o afectiune brusca ce pune in pericol viata cainelui, asociata umplerii stomacului cu aer si torsionarii acestuia.

Displazia de sold este o malformatie a articulatiei coxofemurale ce are ca rezultat durerea, schiopatura si artrita consecutiva.

Speranta de viata a mastifului brazilian este de 9-11 ani.

Poze Mastif Brazilian

Canise Mastif Brazilian

in curand..

Alte rase de caini

Cele mai citite articole

 

Alte articole

Cele mai citite articole