Ciobanesc de Malinois

 

  • Origine: Belgia
  • Grupa: Ciobanesti
  • Greutate: 25–34 kg
  • Inaltime: 56–66 cm
  • Culori: bicolor, gri, negru, maro
  • Dresaj: ferm, au nevoie de socializare
  • Temperament: inteligent, agil, energic, dedicat
  • Ingrijire: blana scurta si moale
  • Sanatate: fara probleme de sanatate
  • Pui: 5
  • Media de varsta: 10 – 14 ani
  • Particularitati: Detine recordul la saritura in inaltime: 2.8 m
  • Alte nume: Malinois dog

  Origine

  Rasa de caine Malinois este una din cele patru rase de caini belgieni (alaturi de Tervuren, Groenendael și Laekenois). A fost denumita dupa numele orasului Malines (Mechelen).

  Pe fondul preocupărilor notabile existente în Europa la jumătatea secolului al XIX-lea pentru selecționarea și promovarea pe baze nationale a unor rase de caini, profesorul belgian Adolphe Reul a definitivat un studiu dedicat identificării cel putin a unei rase de caini cu origini belgiene, care sa devina reprezentativa si acceptata in concursurile si expozitiile canine internationale.

  Hrana Malinois

  Cand vine vorba de mancare este nevoie rasa Malinois are nevoie de o dieta bogata in proteine pentru ca are nivelul de activitate ridicat.

  Spre deosebire de alte rase pentru care varza este putin recomandata sau interzisa, in cazul de fata este recomandata cu incredere, dar fara a se face excess mai multe zile.

  Sanatatea cainelui se vede in blana si nivelul de activitate general.

  Citeste mai mult despre…  Alimentatia cainelui

  Aspect Malinois

  Cainele Malinois poate ajunge la maturitate la inaltimea de 56-66cm si 25 – 35 kg.

  Corpul este puternic si bine proportionat. Urechile triunghiulare sunt purtate in sus. Botul este usor conic, iar nasul este negru.

  Membrele drepte si puternice sunt paralele si coada este lunga si stufoasa.

  Se deosebeste de celelalte rase prin lungimea si culoarea blanii si se spune ca este superior la viteza, agilitate temperament si inteligenta.

  Cele mai citite articole

  Este una din rasele de caini pentru care obstacolele naturale nu reprezinta un obstacol. Are o saritura inalta si se poate carata cu usurinta.

  Sunt preferati si folositi de politie in mai multe tari pentru temperamentul stabil, agilitatii si capacitatii rapide de a lua decizii.

  Comportament Malinois

  Cainii Malinois sunt caini de lucru numiti de localnici caini ciobanesti. Acestia sunt folositi la diverse activitati din care cele mai dese au fost supravegherea, paza si conducerea turmelor de animale domestice.

  Majoritatea exemplarelor sunt afectuoase si blajine, dar in lipsa socializarii si a dresajului pot fi si agresivi.

  Este un caine cu caracter dominant care are nevoie de un stapan ferm cu experienta in cresterea cainilor. Nu se recomanda incepatorilor, batranilor si persoanelor cu o activitate scazuta.

  Este ok cu copiii daca socializeaza de mic si este dresat. In schimb nu prea tolereaza animalele de casa. Se recomanda cresterea lui in curte, in loc de aprtament. Este un caine foarte activ si daca nu beneficiaza de suficient spatiu pentur miscare poate deveni distrugator cand se plictiseste.

  Adora plimbarile lungi, plimbarile in parc si climatele reci.

  Citeste si despre… Dresajul cainelui de companie

  Particularitati Malinois

  Este un caine foarte activ recunoscut pentru abilitatile de a sari si a se carata pe plan vertical. Detine recordul de saritura in lungime de 2.8m.

  Se spune ca dupa ii arungi mingea de 100 de ori, asteapta sa o arunci si a 101-a oara. Are o energie de invidiat si depaseste cu mult bateriile duracell.

  Se recomanda perierea de doua ori pe saptamana pentru indepartarea firelor moarte si masarea pielii.

  Reproducere Malinois

  Malinois este o rasa de caine sanatoasa cu putine probleme de sanatate.

  Totuşi, sunt susceptibili de displazie de şold – infirmitate moştenită genetic – deci este important ca atunci când cumpăraţi un pui, să vă asiguraţi că ambilor părinţi li s-au verificat şoldurile şi au certificate cu calificativ bun sau excelent. În general, crescătorii vor spune despre vreun strămoş sau de un baraj că ar fi OFA excelent sau OFA bun (OFA – organizaţia canină ortopedică). Dacă nu prezintă acest certificat, întrebaţi care este cauza.

  Poze Malinois

poze caine ciobanesc de malinois

 • Canise Malinois

  1. Canisa Malinois
  • Adresa: Roman Str. Stefan cel Mare nr. 336
  • Telefon: 0743.088.294
  • Email: canin.dresaj@yahoo.com
  • Website: http://www.malinois.ro

Alte rase de caini

Cele mai citite articole

Comentarii
Toate comentariile
Comentarii