Deerhound

caine Ogar Spaniol culoare maroniu tigrat
 • Origine: Scotia
 • Grupa: Vanatoare
 • Greutate: 35 – 50 kg
 • Inaltime: 70 – 80 cm
 • Culori: roscat, galben, gri, albastru, tigrat
 • Dresaj: usor de dresat
 • Ingrijire: periere periodica si miscare zilnica
 • Temperament: gentil, docil, prietenos, demn, alert
 • Sanatate: in general sanatos
 • Pui: 4 – 7 pui
 • Media de varsta: 8 – 11 ani
 • Alte nume: Scottish Deerhound, Deerhound dog

Origine

Pe baza siluetelor reprezentand acesti caini, gasite pe unele pietre sculptate din Scotia, se presupune ca ar avea o vechime de peste 2000 de ani si chiar mai mult.

Se considera ca are aceeasi stramosi ca si Wolfhoundul irlandez. Numele ii vine de la cuvantul deer(cerb) pentru ca era folosit la vanatoarea de cerbi de catre nobilimea scotiana.

A fost laudat si descris in opere si poezii de mai multi scriitori, printre care si Walter Scott care avea o femela din aceasta rasa pe nume Maida si pe care o descria ca fiind „o creatura perfecta din rai”.

Mai tarziu a suferit un declin, dar iubitorii acestei rase au reusit sa o revitalizeze. Sunt inca destul de rari.

Hrana Deerhound

Dieta unui exemplar al acestei rase trebuie sever monitorizata, deoarece, pe perioada in care este catelus, are tendinta de a creste foarte repede.

Crescatorul sau canisa de la care ati luat cainele vor fi capabili sa va puna la dispozitie variantele de dieta, pentru a reusi sa intretineti acest caine asa cum trebuie.

Ca adult, este recomandabil ca aceste caine sa fie hranit de doua ori pe zi, dar cu mancare mai putina, decat sa beneficieze de o singura masa, dar foarte bogata.

Citeste mai mult despre…  Alimentatia cainelui

Aspect Deerhound

Este un caine de talie mare, puternic, are un cap lung, destul de lat intre urechi si plat, un bot conic si impodobit cu mustata si barba, cu un nas negru.

Ochii sunt de marime medie, de culoare inchisa sau de culoarea alunei. Urechile sunt prinse sus, mici, catifelate si sunt indoite cu un pliu usor spre spate cand este in repaos si ridicate deasupra capului fara a pierde pliul cand este in actiune.

Are un gat lung si puternic. Coada este lunga, aproape atinge solul, format conic si o tine lasata in repaos si ridicata in miscare. Blana are un par de lungime medie, dur, aspru, un pic mai lung pe burta, piept si cap.

Cea mai intalnita culoare este albastru in cenusiu inchis, dar poate fi galben, gri deschis, rosu, cafeniu sau rosu amestecat cu alb si negru. Poate avea pete albe pe piept, labe.

Comportament Deerhound

Este un caine inteligent, curajos, bland, sensibil, latra destul de putin.

Este afectuos, devotat stapanului, destul de grijului cu copiii, atent cu persoanele straine, dar nu deosebit de alert.

Are un puternic instinct de vanatoare si pot aparea probleme cu alte animale.

Este folosit la vanatoarea de animale salbatice mari (cerbi, antilope) si ca animal de companie.

Dresaj Deerhound

Deerhound este un caine inteligent care va invata repede ceea ce i se cere. Sunt ascultatori si foarte usor de multumit si intelege si executa comenzile invatate cu foarte mult calm.

Pui fiind, activitatea puiului trebuie restrictionata, iar dieta supravegheata, pentru a nu da nastere la probleme de sanatate.

Le place foarte mult sa alerge liber, iar obisnuitele plimbari zilnice din parc nu sunt suficiente pentru acest caine atletic.

Citeste mai mult despre… Dresajul cainelui de companie

Particularitati Deerhound

Se simte bine intr-o curte ingradita unde poate alerga in voie, dar se poate acomoda si intr-o casa spatioasa daca i se asigura miscarea zilnica de care are nevoie pentru a-si consuma eneriga innascuta. Ii place sa alerge in spatii deschise sau pe langa o bicicleta.

Are un puternic instinct de vanatoare si s-ar putea sa alerge dupa vanat, plecand de langa stapan daca nu este stapanit. Are nevoie de dresaj, socializare.

Blana acestui caine trebuie periata regulat si daca este nevoie va fi trimata manual odata sau de doua ori pe an. Se va inlatura parul crescut in exces din urechi si dintre pernitele de la picioare.

Boli Deerhound

In general, Deerhound este cunoscuta ca o rasa sanatoasa de caini. Totusi, atunci cand vine vorba de cauzele decesului, umflarea este cea mai cunoscuta cauza adusa in discutie.

Este foarte important ca puii sa fie bine hraniti inca de mici, pentru a asigura o dezvoltare corecta si puternica a oaselor, si pentru a preveni eventuale viitoare probleme.

Crescatorii isi verifica de obicei exemplarele pe care le au in ingrijire, asa ca cel mai bine ar fi sa cumparati unul de aici, pentru a reduce la minimum riscurile existente.

Poze Deerhound

Canise Deerhound

 1. Canisa Deerhound

Alte rase de caini

 

Alte articole

Comentarii
Toate comentariile

Comentarii