Cocker Spaniol Englez

caine Cocker Spaniol Englez
 • Origine: Anglia
 • Grupa: Sporting
 • Greutate: 12 – 16 kg
 • Inaltime: 38 – 45 cm
 • Culori: negru, negru cu alb,rosu, culoarea ficatului
 • Dresaj: bun ascultator, invata repede
 • Ingrijire: are nevoie de ingrijire periodica
 • Sanatate: poate avea alergii, cataracta
 • Pui: 5 pui in medie
 • Media de varsta: 11 – 12 ani
 • Alte nume: Cocker, Cocker Englez, Merry Cocker

Origine

Cockerul Spaniol Englez este prezent in arta si literatura de peste 500 de ani. Initial au fost impartiti in cocker spanioli de apa si de teren. In anii 1850 – 1860 au fost inregistrate si alte tipuri de cockeri: Welsh si Devonshire. Rasa de astazi arata putin diferit.

La Crufts cockerul spaniol englez a fost cel mai de succes catel, castigand 7 premii in anii 1930, 1931, 1938, 1939, 1948, 1950, 1996. Cockerul spaniol american a fost creat din cockerul spaniol englez la inceputul secolului 19 pentru a vana prepelita si sitarul de padure.

Initial se putea observa diferenta fizica, de inaltime, dar cu timpul s-au observat o serie de trasaturi diferite. Cele doua rase au fost prezentate oficial in America in 1936, iar American Kennel Club a acceptat cele doua rase in anul 1946. Este originar din Anglia.

Hrana Cocker Spaniol Englez

O dieta sanatoasa a unui cocker spaniol englez include alimente proaspete, cum ar fi legume si fructe, precum si pui(dezosat), curcan sau carne de vita.

Este recomandat sa evitati carnea grasa care creaza un nivel ridicat de colesterol si depozite de grasime, se stie ca animalul este predispus la obezitate.

Si mancarea uscata este recomandata pentru sanatatea orala a cainelui; cititi cu atentie etichetele pentru a vedea care din produse contin vitamine si minerale.

Extra vitamine si suplimente sunt recomandate doar cu aprobarea medicului veterinar mai ales daca animalul asteapta pui sau a suferit vreo boala recenta.

Rasfatatii in special in timpul cresterii, dar nu exagerati pentru ca ei nu va vor refuza niciodata.

Citeste mai mult despreÔÇŽ ┬áAlimentatia cainelui

Aspect Cocker Spaniol Englez

Cockerul spaniol englez este un caine robust, compact si bine echilibrat. Ochii de obicei sunt de culoare inchisa si loburile urechii trebuie sa ajunga la varful nasului.

Desi unii prefera exemplarele fara coada, amputarea cozii este ilegala in Australia, Africa de Sud si Scotia. masculii au in medie intre 39 si 42 cm la geaban si femelele sunt putin mai scunde.

Greutatea medie este de aproximativ 13-15kg. Cockerii pot fi vazuti intr-o varietate de culori. In standarde este permisa orice culoare in afara de alb care poate fi intalnit doar pe piept.

Alte culori: negru cu rosu, auriu cu negru, culoarea ficatului, portocaliu, pigmentat, etc.

Comportament Cocker Spaniol Englez

Poate fi incapatanat, dar usor de dresat si astfel un animal de companie perfect.

Este cunoscut pentru inteligenta, optimism si adaptabilitate, in schimb nu ii place singuratatea.

O rasa extrem de loiala si afectuasa. Cockerul spaniol englez este un caine activ, sportiv

Dresaj Cocker Spaniol Englez

Cockerii au fost initial caini de vanatoare asa ca au la baza un caracter extrem de bun si ascultator care ii fac usor de dresat chiar de la varste fragede. Primul lucru, poate cel mai important la un cocker cand vine sau se naste intr-o casa noua, trebuie sa stie locurile de baza.

Astfel el trebuie invatat unde este locul de dormit, unde gaseste mancare si hrana si locurile unde nu are voie. Ca animal este un caine inteligent si va invata repede.

Este esential sa aveti timp si rabdare atunci cand incepeti formarea cainelui vostru. Indiferent de varsta cainelui dresajul trebuie sa fie scurt si repetat.

Asigurati-va intotdeauna ca il recompensati cand reuseste cu mancare sau laude. Dresajul poate incepe cand animalul este in jurul varstei de cinci luni.

Citeste mai mult despreÔÇŽ Dresajul cainelui de companie

Particularitati Cocker Spaniol Englez

Cockerul spaniol englez, fie ca traieste in Anglia sau Statele Unite sau Canada are o durata de viata de 11-12 ani.

Acesta traieste, in medie, cu aproximativ un an mai mult decat cockerul spaniol American.

Intr-un sondaj in anul 2004 s-au evidentiat cele mai frecvente cauze de deces: 30% cancer, 17% batranete, 9% cardiace, s.a.

Boli Cocker Spaniol Englez

Problemele comune de sanatate la cockerul spaniol englez sunt alergii ale pielii, timiditate, cataracta, surditate(afecteaza 6% din rasa), agresiune fata de alti caini, tumori, probleme de mandibula.

Unele probleme mai putin frecvente includ displazia de sold, care este o formatiune anormala a articulatiei soldului, insufucienta cardiaca, s.a.

Poze Cocker Spaniol Englez

Canise Cocker Spaniol Englez

 1. Asociatia COCKER SPANIEL CLUB

2. Canisa  SHANIRA

 • Adresa: Sector 6, Bucuresti,
 • Telefon: 0744649377
 • Email: –┬á
 • Website:┬á–

Alte rase de caini

Cele mai citite articole

 

Alte articole

Cele mai citite articole