Catahoula Leopard

rasa de caine catahoula-leopard
  • Origine: SUA/ Louisiana
  • Inaltime: 22-24 inches
  • Greutate: 50-95 pounds
  • Dresaj: independent, teritorial
  • Ingrijire: are nevoie de spatiu si exercitii
  • Media de viata: 10-14 years
  • Alte nume: Catahoula Hog Dog , Catahoula Hound , Catahoula Leopard Dog, Leopard Dog , Louisiana Catahoula

Origine
Cainele Leopard Catahoula este un câine mediu-mare, acoperit cu o scurtă durată, cunoscut pentru culorile și modelele sale variate de haine și ochi. Cuvantul catahoula este de origine Choctaw si este tradus inseamna „lac sacru”. Catahoulas sunt singura rasa de caine care a aparut din istoria statului Louisiana.

Rasa necesită îndrumare fermă și socializare timpurie, deoarece ele pot fi independente, teritoriale și protective. Din aceleași motive, ele nu permit tratarea defectuoasă și se vor auto-apăra. Odată ce își cunosc locul în unitatea de familie, sunt afectuoși, loiali și blândi. De asemenea, se numește Catahoula Hog Dog, sunt folosiți ca câini de vânătoare, câini de golf, câini de copaci, câini de pază, câini de gardă și, desigur, însoțitori loiali.

Hrana Leopard Catahoula

Câinele Leopard Catahoula ar trebui să se descurce bine pe un produs alimentar de înaltă calitate pentru câini, fie că este fabricat în comerț sau pregătit pentru casă, cu supravegherea și aprobarea medicului veterinar. Orice dietă ar trebui să fie adecvată vârstei câinelui (cățel, adult sau senior). Unii câini sunt predispuși la supraponderali, deci urmăriți consumul caloric al câinelui și nivelul de greutate. Tratamentul poate fi un ajutor important în formare, dar darea prea multor poate provoca obezitatea. Aflați despre ce alimente umane sunt sigure pentru câini și care nu sunt. Verificați-vă cu medicul veterinar dacă aveți orice îngrijorare cu privire la greutatea sau dieta câinelui. Apa curată și proaspătă ar trebui să fie disponibilă în orice moment.

Aspect Leopard Catahoula

Dincolo de îngrijirea săptămânală obișnuită, baia ocazională va menține Catahoula curată și vă va arăta cea mai bună calitate. Îngrijirea poate fi o experiență minunată de lipire pentru dvs. și câinele dvs.

Ratanele puternice, cu creștere rapidă a rasei trebuie să fie curățate în mod regulat cu un unelte de tăiere a unghiilor sau cu o mașină de șlefuit pentru a evita supraaglomerarea, despicarea și crăparea. Urechile trebuie verificate în mod regulat pentru a evita acumularea de ceară și resturi, ceea ce poate duce la infectare. Dinții trebuie periați în mod regulat.

Cele mai citite articole

Câinele Leopard Catahoula are nevoie de spațiu pentru a-și consuma energia și are întotdeauna nevoie de un loc de muncă. Nu este potrivit pentru oraș sau ca un câine de apartament. Fără o cantitate adecvată de exerciții fizice și atenție, el va începe să provoace probleme în săpătură și găurire.

Opțiunile pentru exercițiu ar putea include timpul de joc în curtea din spate, de preferință împrejmuit sau luat de plimbări de câteva ori pe zi. Activitățile în aer liber, cum ar fi înotul, drumeția și recuperarea bilelor sau a discurilor care zboară, pot oferi, de asemenea, un punct de plecare bun pentru energia de expansiune.

Notă: el este un excelent înotător! Formarea pentru sporturile de câine cum ar fi agilitatea, ascultarea și raliu poate fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a da exercițiului câinelui dumneavoastră.

Dresaj Leopard Catahoula

Fără instruire și stimulare mentală, această rasă poate deveni distrugătoare în casă. Datorită independenței și instinctelor sale teritoriale, devenirea socializată este, de asemenea, foarte importantă pentru ca Catahoula să fie un însoțitor blând și afectiv în casă. Deși lucrează ca un adult la vârsta de 10 luni, Catahoulas nu sunt maturizate până la vârsta de 2 ani. Prin urmare, este important ca toate slujbele și exercițiile să fie distractive pentru a nu provoca arsuri la o vârstă prea fragedă.

Boli Leopard Catahoula

Probleme cum ar fi displazia șoldului, surditatea și problemele de ochi au apărut ocazional la Catahoula Leopard Dog. Unii câini se pot confrunta cu aceste provocări de sănătate în viața lor, dar majoritatea acestei rase sunt câini sănătoși.

Lucrand cu un crescator responsabil, cei care doresc sa detina un Catahoula Leopard Dog pot obtine educatia de care au nevoie sa stie despre preocuparile de sanatate specifice in cadrul rasei. Crescătorii buni folosesc testarea genetică a stocului de reproducere pentru a reduce probabilitatea bolii la puii lor.

Poze Leopard Catahoula

rasa de caine catahoula-leopard

Caine catahoula-leopard

Alte rase de caini

Cele mai citite articole