Catahoula Leopard

  • Origine: SUA/┬áLouisiana
  • Inaltime:┬á22-24 inches
  • Greutate:┬á50-95 pounds
  • Dresaj: independent, teritorial
  • Ingrijire: are nevoie de spatiu si exercitii
  • Media de viata:┬á10-14 years
  • Alte nume:┬áCatahoula Hog Dog ,┬áCatahoula Hound ,┬áCatahoula Leopard Dog,┬áLeopard Dog ,┬áLouisiana Catahoula

Origine
Cainele Leopard Catahoula este un c├óine mediu-mare, acoperit cu o scurt─â durat─â, cunoscut pentru culorile ╚Öi modelele sale variate de haine ╚Öi ochi. Cuvantul catahoula este de origine Choctaw si este tradus inseamna „lac sacru”. Catahoulas sunt singura rasa de caine care a aparut din istoria statului Louisiana.

Rasa necesit─â ├«ndrumare ferm─â ╚Öi socializare timpurie, deoarece ele pot fi independente, teritoriale ╚Öi protective. Din acelea╚Öi motive, ele nu permit tratarea defectuoas─â ╚Öi se vor auto-ap─âra. Odat─â ce ├«╚Öi cunosc locul ├«n unitatea de familie, sunt afectuo╚Öi, loiali ╚Öi bl├óndi. De asemenea, se nume╚Öte Catahoula Hog Dog, sunt folosi╚Ťi ca c├óini de v├ón─âtoare, c├óini de golf, c├óini de copaci, c├óini de paz─â, c├óini de gard─â ╚Öi, desigur, ├«nso╚Ťitori loiali.

Hrana Leopard Catahoula

C├óinele Leopard Catahoula ar trebui s─â se descurce bine pe un produs alimentar de ├«nalt─â calitate pentru c├óini, fie c─â este fabricat ├«n comer╚Ť sau preg─âtit pentru cas─â, cu supravegherea ╚Öi aprobarea medicului veterinar. Orice diet─â ar trebui s─â fie adecvat─â v├órstei c├óinelui (c─â╚Ťel, adult sau senior). Unii c├óini sunt predispu╚Öi la supraponderali, deci urm─âri╚Ťi consumul caloric al c├óinelui ╚Öi nivelul de greutate. Tratamentul poate fi un ajutor important ├«n formare, dar darea prea multor poate provoca obezitatea. Afla╚Ťi despre ce alimente umane sunt sigure pentru c├óini ╚Öi care nu sunt. Verifica╚Ťi-v─â cu medicul veterinar dac─â ave╚Ťi orice ├«ngrijorare cu privire la greutatea sau dieta c├óinelui. Apa curat─â ╚Öi proasp─ât─â ar trebui s─â fie disponibil─â ├«n orice moment.

Aspect Leopard Catahoula

Dincolo de ├«ngrijirea s─âpt─âm├ónal─â obi╚Önuit─â, baia ocazional─â va men╚Ťine Catahoula curat─â ╚Öi v─â va ar─âta cea mai bun─â calitate. ├Ängrijirea poate fi o experien╚Ť─â minunat─â de lipire pentru dvs. ╚Öi c├óinele dvs.

Ratanele puternice, cu cre╚Ötere rapid─â a rasei trebuie s─â fie cur─â╚Ťate ├«n mod regulat cu un unelte de t─âiere a unghiilor sau cu o ma╚Öin─â de ╚Ölefuit pentru a evita supraaglomerarea, despicarea ╚Öi cr─âparea. Urechile trebuie verificate ├«n mod regulat pentru a evita acumularea de cear─â ╚Öi resturi, ceea ce poate duce la infectare. Din╚Ťii trebuie peria╚Ťi ├«n mod regulat.

C├óinele Leopard Catahoula are nevoie de spa╚Ťiu pentru a-╚Öi consuma energia ╚Öi are ├«ntotdeauna nevoie de un loc de munc─â. Nu este potrivit pentru ora╚Ö sau ca un c├óine de apartament. F─âr─â o cantitate adecvat─â de exerci╚Ťii fizice ╚Öi aten╚Ťie, el va ├«ncepe s─â provoace probleme ├«n s─âp─âtur─â ╚Öi g─âurire.

Op╚Ťiunile pentru exerci╚Ťiu ar putea include timpul de joc ├«n curtea din spate, de preferin╚Ť─â ├«mprejmuit sau luat de plimb─âri de c├óteva ori pe zi. Activit─â╚Ťile ├«n aer liber, cum ar fi ├«notul, drume╚Ťia ╚Öi recuperarea bilelor sau a discurilor care zboar─â, pot oferi, de asemenea, un punct de plecare bun pentru energia de expansiune.

Not─â: el este un excelent ├«not─âtor! Formarea pentru sporturile de c├óine cum ar fi agilitatea, ascultarea ╚Öi raliu poate fi, de asemenea, o modalitate excelent─â de a da exerci╚Ťiului c├óinelui dumneavoastr─â.

Dresaj Leopard Catahoula

F─âr─â instruire ╚Öi stimulare mental─â, aceast─â ras─â poate deveni distrug─âtoare ├«n cas─â. Datorit─â independen╚Ťei ╚Öi instinctelor sale teritoriale, devenirea socializat─â este, de asemenea, foarte important─â pentru ca Catahoula s─â fie un ├«nso╚Ťitor bl├ónd ╚Öi afectiv ├«n cas─â. De╚Öi lucreaz─â ca un adult la v├órsta de 10 luni, Catahoulas nu sunt maturizate p├ón─â la v├órsta de 2 ani. Prin urmare, este important ca toate slujbele ╚Öi exerci╚Ťiile s─â fie distractive pentru a nu provoca arsuri la o v├órst─â prea fraged─â.

Boli Leopard Catahoula

Probleme cum ar fi displazia ╚Öoldului, surditatea ╚Öi problemele de ochi au ap─ârut ocazional la Catahoula Leopard Dog. Unii c├óini se pot confrunta cu aceste provoc─âri de s─ân─âtate ├«n via╚Ťa lor, dar majoritatea acestei rase sunt c├óini s─ân─âto╚Öi.

Lucrand cu un crescator responsabil, cei care doresc sa detina un Catahoula Leopard Dog pot obtine educatia de care au nevoie sa stie despre preocuparile de sanatate specifice in cadrul rasei. Cresc─âtorii buni folosesc testarea genetic─â a stocului de reproducere pentru a reduce probabilitatea bolii la puii lor.

Poze Leopard Catahoula

Caine catahoula-leopard

Alte rase de caini

Comentarii
Toate comentariile

Comentarii