Bullmastiff

caine Bullmastiff
  • Origine: Marea Britanie
  • Grupa: working/rase utilitare
  • Greutate: 50-59 kg
  • Inaltime: 64-71 cm
  • Culori: cafeniu, maro-roscat, gri-cenusiu, brindle
  • Dresaj: usor incapatanat
  • Ingrijire: blana scurta, lasa bale
  • Sanatate: are nevoie de miscare
  • Pui: 6-8
  • Media de varsta: 8-10 ani
  • Alte nume: Brindle Bullmastiff, Bullmastiff dog

Origine

Istoria Bullmastiff-ului incepe in Anglia in jurul anului 1860. In aceea perioada, proprietarii domeniilor si padurarii aveau dificultati in controlarea ravagiilor produse de catre braconieri. Detinatorii de domenii de vanatoare aveau nevoie de un caine care sa fie capabil sa imobilizeze orice persoana care ar fi indraznit sa le incalce proprietatea pana la sosirea ajutoarelor.

Astfel, s-a decis ca cea mai buna combinatie ar fi fost aceea abtinuta prin incrucisarea mastiff-ului englez vechi, conferindu-i noii rase curajul si forta, si bulldog-ul englez, pentru rezistenta. Dupa cateva generatii, combinatia finala (60% mastiff si 40% bulldog) a avut ca rezultat crearea unui caine neinfricat care ataca, dar nu maltrata, la comanda.Pana de curand era un caine de paza si protectie, fiind, de obicei, numit „cainele de noapte al padurarilor”.

In 1924, rasa a fost stabilizata, fiind oficial recunoscuta de catre English Kennel Club. American Kennel Club a recunoscuta rasa abia in 1933. Rasa a devenit populara in cadrul serviciilor militare si politienesti, dar, astazi, este mult mai des utilizata pentru caini de paza si protectie, precum si caine de companie..

Hrana Bullmastiff

Pot fi hraniti cu orice, atata timp cat dieta este echilibrata. Nutritia are un rol important in dezvoltarea cainelui.

Este recomandat ca puii de bullmastiff sa nu aibe mese cu gradul de proteine mai mare de 26% si grasimile peste 16%. Niciodata sa nu dati mancare de catel unui adult.

Cantitatea de hrana trebuie calculata in functie de activitatea lui zilnica. Daca este un caine mare nu trebuie neaparat sa manance mult. Multa mancare duce la obezitate.

Un caine mai sanatos este un caine mai fericit, un caine care traieste mai mult.

Citeste mai mult despre…  Alimentatia cainelui

Aspect Bullmastiff

Datorita masivitatii si fortei lor,  nu sunt caini care se adreseaza orisicui.

Au nevoie de o persoana echilibrata si extrem de ferma pentru a le controla iesirile.

Comportament Bullmastiff

In ciuda faptului ca este un caine robust si puternic, este loial membrilor familiei sale si chiar docil si prietenos. Cainii Bulmastiff sunt recunoscuti pentru inteligenta, obedienta, curajul si loialitatea lor.

In mod natural, bullmastiff-ul isi asuma rolul de caine aparator si protector al familiei sale, fiind devotat si tandru, chiar si cu copiii.

Traiesc cel mai bine in casele ce au curti mari, dar se pot adapta si vietii intr-un apartament, daca stapanul lor este gata sa le asigure perioade de miscare adecvate.

Pot fi tinuti chiar si afara, intr-o cusca cu tarc, suportand cu brio vremea aspra.

Dresaj Bullmastiff

Bullmastif-ii sunt caini de paza si protectie, nativi care raspund bine antrenamentului de supunere.

Sunt caini inteligenti si doritori sa invete si sa va satisfaca toate cerintele.

Citeste mai mult despre… Dresajul cainelui de companie

Particularitati Bullmastiff

Este un caine masiv si afectuos din grupa raselor utilitare, este rezultatul imperecherii bulldog-ului englez cu mastiff-ul englez vechi.

Rasa are o istorie relativ recenta si a fost creat initial pentru a pazi domeniile englezesti de braconieri. Astazi nu mai sunt la fel de populari, dar cei care poseda acesti caini sunt la fel de loiali rasei, cat este rasa de loiala stapanului lor.

Boli Bullmastiff

Torsiunea (dilatatia) gastrica este o afectiune brusca ce pune in pericol viata cainelui, asociata umplerii stomacului cu aer si torsionarii acestuia. Displazia de sold este o malformatie a articulatiei coxofemurale ce are ca rezultat durerea, schiopatura si artrita consecutiva. In plus, un numar insemnat de exemplare moare din cauza cancerului. Acest caine este de asemenea predispus dermatitei de contact, eczemelor si pierderii parului (alopeciei).

Poze Bullmastiff

Canise Bullmastiff

1. Canisa West Bears Kennel

2. Canisa Masterbullmastiff

Alte rase de caini

Cele mai citite articole

 

Alte articole

Cele mai citite articole

Comentarii
Toate comentariile

Comentarii