Buhund Norvegian

caine-buhund-norvegian-dupa-ploaie-crem

Buhund Norvegian

 

 • Origine: Norvegia
 • Grupa: Spits/Working/Herding
 • Greutate: Masculi:14-18 kg Femele: 12-16 kg
 • Inaltime: Masculi: 43-47 cm Femele: 40-45 cm
 • Culori: negru, roscat, crem, alb-galbui
 • Dresaj: foarte usor de dresat
 • Ingrijire: usor de ingrijit
 • Temperament: devotat, agil, loial, increzator, inteligent
 • Sanatate: in general sanatos si rezistent
 • Pui:  4 – 8 pui
 • Media de varsta: 13 – 15 ani
 • Alte nume: norsk buhund, norwegian farm dog, cainele norvegian de ferma, the entlebucher mountain dog, The Entlebucher Sennenhund, Entlebucher Mountain Dog

Origine

Numele cainelui buhund norvegian deriva din cuvantul „bu” care inseamna ferma si „hund” care inseamna caine. In traducere libera buhund inseamna caine de ferma.

Rasa de caine buhund norvegian este folosita la multe activitati: caine de turma, caine de paza, s.a. Se intelege bine cu copiii.

Buhund Norvegian este declarat rasa canina nationala in Norvegia.

In secolul 9, mai exact in anii 800 era noastra vikingii erau ingropati cu lucrurile cele mai de pret printre care si cainii ca sa il apere in viata urmatoare.

Primele expozitii la care au participat caini Buhund Norvegian au avut loc in 1920

Hrana Buhund Norvegian

Buhundul este un caine foarte activ si are nevoie de o alimentatie bazata pe multe proteine care sa-i ofere energia de care are nevoie.

Se recomanda sa i se dea minim 2-3 mese pe zi. Apa trebuie sa fie la discretie pentru a-si potoli setea cand are nevoie.

Atentie la alimentele interzise precum ciocolata, cafeina sau dulciurile.

Citeste mai mult despre…  Alimentatia cainelui

Aspect Buhund Norvegian

Este un caine de marime mica-medie. Are inaltimea de 40-47 cm si greutatea aproximativa de 12 – 18 kg. Poate avea mai multe culori, incepand de la alb-galbui pana la cre, maroniu, gri sau negru.

Urechile sunt de marime medie, cu forma triunghioulara si varfurile rotunjite. Coada o poarta pe e spate rasucita.

Are un corp atletic bine dezvoltat. Picioarele sunt puternice. Blana este bubla.

Comportament Buhund Norvegian

Buhundul este un caine de ferma activ care nu oboseste usor si are nevoie de multa miscare. Este foarte iubitor si atent cu copiii.

Formeaza legaturi foarte stranse cu stapanii si sunt foarte buni caini de paza.

Blana este de lungime scurta-medie. O periere saptamanala sau ocazionala este de ajung pentru a indeparta firele moarte de par. Naparleste anual.

Cele mai citite articole

Este precaut cu strainii. Aparent ii tolereaza, dar ii tine sub supraveghere si este mereu in alerta in caz ca se intampla ceva.

Dresaj Buhund Norvegian

Nivelul ridicat de energie face ca sa aiba nevoie de un ritm putin alert de dresaj. Este un caine inteligent si iubior care invata repede.

Nu se recomanda sedintele foarte lungi pentru ca se poate plictisi si isi pierde concentrarea. Cele mai bune sedinte sunt de 15-30 minute.

Este un caine care doreste sa isi multimeasca stapanul. Lucreaza foarte bine cu laude. Nu uitati sa-l recompensati de fiecare data cand face un lucru bine.

Sunt si cazuri in care dresajul poate fi o povara caci Buhundul Norvegian este uneori independent si incapatanat.

Le place sa fie ocupati, se bucura sa faca aport si, cu abordarea corecta, pot excela in diferite sporturi canine.

Sunt dresati pentru a oferi ajutor persoanelor cu deficiente auditive totale sau partiale si sunt apti pentru unele activitati din munca de politie.

Citeste mai mult despre… Dresajul cainelui de companie

Particularitati Buhund Norvegian

Buhundul este un caine de ferma cu multe calitati pozitive. Este preferat pentru viata la ferma si calitatile naturale ca si caine de paza.

Are o energie de invidiat si este recomandat pentru persoanele active. Poate fi luat la alergare, jogging sau alte activitati similare.

Ii place sa comunice foarte mult cu stapanul si cu alti „prieteni” din curte. Pentru curte este ok, dar pentru apartament poate fi considerat galagios pentru ca toti vecinii iubesc cainii.

In concluzie este foarte activ, Ii place sa sara si sa topaie cand este mic, daca este lasat singur o perioada mare de timp poate latra, alearga alte animale, biciclete sau masini, latra si naparleste in fiecare sezon.

Nume de caini populare in Norvegia pentru cainii din rasa Buhund:

· Masculine: Aksel (Parintele Pacii); Baldur (Vechiul zeu nordic al luminii si dragostei); Bjorn (Urs); Brokk (Pitic); Einar (Razboinic); Gunnar (Luptator); Steinn (Stanca); Skadi (Zeul iernii si al vanatorii).
· Feminine: Aleksia (Aparatoarea); Halva (Spiridus); Benedikte (Binecuvantata); Birget (Puternica); Dagny (Jucausa); Freya (Zeita veche a seductiei); Kari (Simbol al vantului si puritatii); Valkyria (Inger pazitor al Valhallei, Taramul Zeilor).

Boli Buhund Norvegian

In general este sanatos si are o viata lunga si frumoasa. Pachetul genetic cu care este inzestrat este recunoscut ca fiind sanatos si rezistent la boli.

Cele mai frecvente boli la aceasta rasa de caine sunt displazia de sold si probleme cu ochii.

Speranta de viata este relativ mare. Poate depasi varsta de 15 ani daca este hranit si ingrijit corespunzator.

Poze Buhund Norvegian

poze caine buhund noregian

poze caine buhund noregian

Alte rase de caini

Cele mai citite articole