Bichon Bolognez

caine Bichon Bolognez

Bichon Bolognez

 • Origine: Italia
 • Grupa: Toy
 • Greutate: 2 – 4 kg
 • Inaltime: 25 – 30 cm
 • Culori: alb
 • Dresaj: usor de dresat
 • Ingrijire: necesita pieptanare zilnica
 • Temperament: rezervat, serios, docil, loial, inteligent
 • Sanatate: una dintre cele mai sanatoase rase
 • Pui: 6 – 7 pui
 • Media de varsta: 12 – 14 ani
 • Alte nume: Bichon Bolognese dog

Origine

Bolognez-ul este un Bichon de tip vechi, numit initial Bichon italian si este cosiderat de unii o varietate a Bichon-ului Frise.

Ca si acesta, Bolognez-ul a fost adus in Italia de navigatorii spanioli in secolul XV si s-a dezvoltat mai intens in regiunea Bologna, de unde a preluat numele.

Datorita frumusetii si gratiei sale a fost foarte apreciat la curtile regale din Italia, Spania si Rusia. Caterina de Medicis, regina Frantei, Caterina I, sotia lui Petru cel Mare si Maria Tereza, imparateasa Austriei au avut drept companioni acesti caini.

Multe tablouri ale Renasterii din Franta, Italia si Spania ilustreaza caini foarte asemanatori cu Bichon-ul Bolognez.

Hrana Bichon Bolognez

Un Bichon Bolognez nu este un caine pretentios in ceea ce priveste hrana.

Nevoile lui sunt mici si mananca aproape orice, un astfel de caine fiind foarte usor de intretinut din punct de vedere al mancarii, pentru ca se hraneste cu absolut orice ii veti da.

Citeste mai mult despreÔÇŽ ┬áAlimentatia cainelui

Aspect Bichon Bolognez

Este un caine de talie mica, de jucarie, cu un corp un pic mai lung decat inalt. Acest catel are maxilare puternice, ochii mari si rotunzi, de culoare inchisa sunt acoperiti de par.

A fost catalogat ca o varianta a Bichon-ului cu par cret, datorita parului sau des si tare.

Urechile acoperite cu par lung, in smocuri sunt suficient de departate incat sa ofere senzatia unui cap rotund.

Bolognez-ul poate atinge o inaltime de 30 centimetri si o greutate intre 2 si 4 kilograme.

Exista exemplare care depasesc aceasta medie, insa foarte rar. O femela poate da nastere unui numar de 6-7 catei, dar media este situata la trei.

Comportament Bichon Bolognez

Este un catel mereu vesel, afectiv si sensibil, care se intelege foarte bine cu copiii, chiar si cu ceilalti caini, indiferent de rasa. Bolognez-ul este inteligent, gratios, bland, linistit si foarte devotat familiei sale.

Este un catel elegant, calm ce are nevoie de un spatiu suficient de mare.

Are un nivel moderat de activitate, 20 de minute de plimbare pe zi i-ar fi de ajuns, dar nu ii displac nici plimbarile lungi alaturi de stapan, pe care vrea sa il multumeasca.

Ii place foarte mult sa se joace in gradina astfel ca, in cazul in care aveti asa ceva, va fi foarte greu sa il mai bagati in casa. Are nevoie de socializare si dresaj.

Dresaj Bichon Bolognez

Dresajul lor trebuie inceput inca de cand sunt pui, dar fiind caini foarte inteligenti, vor invata repede. Cu un dresaj consecvent si bland se pot obtine fara probleme rezultatele dorite.

Cainii acestei rase nu au foarte mare nevoie de exercitii zilnice, 20 de minute fiindu-le suficient pentru a fi multumiti.

Desi sunt innebuniti dupa plimbarile scurte, nu vor refuza nici una mai lunga, fiind multumiti sa mearga langa stapanii lor. Se bucura foarte mult sa se joace in gradina, astfel ca in cazul in care aveti asa ceva, va va fi foarte greu sa ii mai bagati in casa.

Dresajul lor trebuie inceput devreme, dar sunt caini foarte inteligenti, care invata repede si care sunt multumiti sa isi multumeasca, la randul lor, stapanii.

Cele mai citite articole

Citeste mai mult despreÔÇŽ Dresajul cainelui de companie

Particularitati Bichon Bolognez

Blana Bichon-ului Bolognez necesita o ingrijire minutioasa, un periaj si pieptanat zilnic in special pe cap, abdomen si in zona dintre piciore pentru a nu se incalci.

Blana trebuie spalata regulat pentru a fi pastrata alba si curata. Trebuie sa il cautati in ureche, sa va asigurati ca sunt curate si nu exista par cazut inauntru. Cand este necesar, taiati excesul de par dintre pernutele de la picioare.

Avantajul acestei blani este acela ca in perioada de naparlire nu lasa foarte mult par comparativ cu alte rase de catei, parul mort fiind indepartat prin periere.

Bolognez-ul este recomandat persoanelor care au timp pentru a il ingriji, blana acestuia fiind pretentioasa.

Boli Bichon Bolognez

Bichon-ul Bolognez este una dintre cele mai sanatoase rase.

Este un caine care dispune de o sanatate de fier, nelasandu-se atins de diversele afectiuni. Nu exista boli specifice rasei, si nici alte boli nu au foarte mare efect asupra lor.

Stapanul unui astfel de caine este foarte fericit cand vine vorba de sanatatea cainelui sau.

Cu toate acestea, va recomandam vizita la clinica veterinara cu regularitate.

Poze Bichon Bolognez

poze bichon bolognez

poze bichon bolognez

Canise Bichon Bolognez

in curand..

Alte rase de caini

Cele mai citite articole