Calul Italian Heavy-Draft

Calul italian de agricultura Italian Heavy-Draft

 

  • Origine: Italia
  • Inaltime: 147 – 160cm
  • Greutate: 600 – 700kg
  • Culori: orice culoare, maro cel mai frecvent
  • Folosit la: munci agricole si tractiune

Origine

Rasa Italian Heavy-Draft  este cunoscut si sub numele de Calul Italian de Agricultura si este originar din zona nordinca a Italiei, in special din zona Venetiei, in campia inconjurata de versanti muntosi Dolomites si Julian la nord si de granita cu Slovenia la est.

Crescatorii italieni au dorit sa imbunatateasca septelul in secolul XIX si inceputul secolului XX, astfel incat au inceput sa importe exemplare din rasele Belgian Draft si Brabant si sa le incruciseze, rezultatul fiind un cal prea greu si prea incet.

Pentru a corecta aceste probleme, crescatorii au importat exemplare de Percheron si Boulonnais, pentru a face caii mai usori si pentru a le imbunatati capacitatea de actiune.

In orice caz, septelul rezultata nu a fost totusi ceea ce si-au dorit ei. Iepele Italiene comune au fost atunci incrucisate cu rapidul cal Breton, rezultand, in cele din urma, tipul ideal de care aveau nevoie crescatorii pentru trasuri si muncile de tractiune.

Acest cal era mai mic decat calul Belgian, si totusi mai puternic, docil si rapid.

Aspect Cal Italian Heavy-Draft 

Rasa Italian Heavy Draft este similara cu rasa Avelignese de munte, care are un aspect asemanator, mai ales in ceea ce priveste culoarea. Acesti cai inca mai sunt flositi in agricultura, dar sunt din ce in ce mai des inlocuiti cu masinile agricole. O caracteristica importanta a acestor cai este ca se maturizeaza repede, fiind buni pentru productia de carne, pe langa abilitatile lor de munca.

Calul italian de agricultura are inaltimea cuprinsa intre 147 si 160cm si greutatea de 600 – 700kg. Ei au culoarea, in general, maronie, dar pot fi si roscati. Capul usor are profilul drept si usor convex este amplasat pe un gat scurt, larg si musculos. Desi este mai mare, se aseamana cu rasa Haflinger, de asemenea, din nourdul italiei. Manjii sunt examinati de soua ori, o data intre doua si sapte luni si a doua oara la 2 ani si jumatate.

Caii care trec de prima evaluare sunt insemnati pe piciorul stang, iar cei ce trec si de a doua sunt insemnati in zona gatului pe partea stanga.

Comportament Cal Italian Heavy-Draft 

Rasa de cai heavy draft a fost initial dorita ca fiind versatila cu scopul utilizarii ei in agricultura si armata.

Faptul ca este o rasa docila, mare, puternica si destul de rapida, a facut ca sa fie preferata de fermieri, ea fiind utilizata si astazi la munca terenului.

Poze Cal Italian Heavy-Draft 

Comentarii
Toate comentariile

Comentarii