Totul pentru confortul patrupedului și al tău: Un culcuș de câine ca în vis!

lazyboy.ro 2 mon

Îți dorești ce e mai bun pentru prietenul tău patruped? Surprinde-l cu o pernă culcuș talie mare! Cu siguranță îți va fi recunoscător!

Cât de important este culcușul pentru un câine?

Prietenul cel mai bun al omului – câinele – merită tot ce este mai bun!

Pe lângă atenție, hrană de calitate și plimbări, patrupedul va avea nevoie și de un culcuș câine suficient de confortabil, în care să doarmă și să viseze nestingherit la următoarea sesiune de joacă din parc.

Există foarte multe tipuri de culcușuri pentru câini, iar unele dintre acestea se diferențiază printr-un confort sporit oferit animalului de companie, indiferent de poziția în care obișnuiește să doarmă: cuibărit, pe spate, întins pe o parte sau pe burtică.

În plus, există anumite caracteristici ale culcușului care, deși nu sunt importante pentru patruped, contează enorm pentru proprietar!

Ce culcuș ar alege un câine dacă ar putea?

Aceasta este întrebarea pe care ar trebui să și-o adreseze fiecare persoană care are un câine!

Din păcate, câinii sunt animale necuvântătoare și nu își pot exprima dorințele. Însă, acest lucru nu înseamnă că oamenii nu pot ști care sunt nevoile cățelului lor.

În alegerea unui pat pentru patruped, mai ales dacă este vorba despre un culcuș câini de talie mare, trebuie să primeze dimensiunea.

Este important să se aleagă un pat suficient de încăpător, în care cățelul să poată sta întins în toate pozițiile.

Astfel, o dimensiune de 120 x 80 cm este considerată ideală pentru taliile mari de câini, precum Golden Retriever, Ciobănesc German, Husky, Boxer și altele asemănătoare.

Proprietarii cățeilor pot alege un astfel de pat chiar dacă puii nu au crescut foarte mult.

În cazul câinilor, ritmul de creștere este destul de mare, astfel ca investiția într-un culcuș câine talie mare suficient de încăpător este de preferat încă de la început.

Cele mai citite articole

La fel ca în cazul saltelelor pentru oameni, confortul unui culcuș pentru câine nu depinde doar de dimensiune, fiind importantă și umplutura.

Polistirenul expandat este o opțiune de luat în calcul, datorită faptului că oferă confort, dar și susținere.

O pernă puf pentru câini, prevăzută cu o cantitate suficientă de umplutură din perle de polistiren, îi oferă patrupedului exact relaxarea de care are nevoie după o plimbare prelungită sau după o masă copioasă!

Ce așteptări au oamenii de la un culcuș tip pernă puf pentru câini?

Am stabilit deja care sunt așteptările cățeilor cu privire la culcușul ideal, însă atunci când este aleasă o pernă tip puf pentru patruped trebuie luate în calcul și alte caracteristici, menite să le facă oamenilor viața mai ușoară.

Un culcuș de vis pentru căței va fi de vis și pentru proprietarii patrupezilor, cu condiția să se curețe ușor!

Aceasta este o condiție indispensabilă, mai ales dacă este vorba despre un culcuș pentru câini de talie mare, cu dimensiuni generoase.

Problema poate fi rezolvată dacă va fi aleasă o pernă pentru căței cu husă detașabilă.

Menținerea culcușului curat este deosebit de importantă pentru sănătatea cățelului și a celor din jurul său, motiv pentru care se recomandă spălarea husei în mașina de spălat și aerisirea frecventă a patului.

Rezistența este o altă caracteristică de luat în calcul, deoarece nimeni nu își dorește să investească periodic într-un nou culcuș pentru câini, de fiecare dată când apar deteriorări.

Motivele pentru care patul câinelui poate deveni inutilizabil sunt diverse: de la excesul de zel al patrupedului atunci când se joacă, la anxietate atunci când rămâne singur sau la folosirea culcușului în exterior.

De aceea, se recomandă alegerea unui culcuș durabil, făcut dintr-un material care să reziste atât la acțiuni mecanice, cât și la condiții meteo neprietenoase.

Cele mai citite articole