1000x250 ro

Top 9 rase de caini usor de dresat

rase de caini usor de dresat

Orice iubitor de animale de companie stie ca are si responsabilitati pe care trebuie sa si le asume incepand cu momentul adoptiei. Cainii, de exemplu, au nevoie de un mediu sigur si de o dieta hranitoare. Au nevoie de ingrijiri veterinare si, in plus, au nevoie sa faca miscare si multa pregatire fizica. Nu este de mirare ca multi oameni isi doresc catei care sa invete cu usurinta trucuri noi, caini usor de dresat, pentru a putea fi educati fara eforturi considerabile.

In aceasta idee, RasedeCaini.ro a conceput un top in care a inclus doar caini care se pot dresa usor, foarte util pentru persoanele interesate sa aiba caini cuminti pe care sa ii controleze usor.

Rase de caini usor de dresat, de talie mare

Ciobanescul de Berna

Exemplarele din rasa de caini Berna sunt unele din cele mai prietenoase, loiale si iubitoare. Acestora le place sa se afle in compania oamenilor si sa primeasca atentie, se ataseaza de intreaga familie, insa mai mult de femeile din casa.

1000x250 ro

Ciobanescul de Berna este un caine foarte usor de dresat, este inteligent si retine foarte repede tot ceea ce i se spune. Viteza lui de reactie nu este foarte mare, de aceea nici nu este potrivit pentru un dresaj foarte complex. In plus, tonul vocii conteaza foarte mult pentru ca acest caine este destul de sensibil si nu reactioneaza bine la pedepse.

Se recomanda un dresaj echilibrat, bland si totodata ferm pentru acest caine puternic si usor de dresat pentru a ajuta la operatiunile de salvare.

Ciobanesc German

Dintre toate rasele de caini usor de dresat, ciobanescul german invata poate cel mai repede comenzile si asteapta cu nerabdare noi sarcini. Exemplarele din aceasta rasa sunt considerate a fi cele mai inteligente din intreaga lume. Daca beneficiaza de dresajul potrivit, pot indeplini fara probleme orice sarcina care li se da. De aceea, este nevoie de un dresaj facut de o persoana cu experienta, de un dresor profesionist, care poate exploata la maxim capacitatile acestei rase.

Ciobanescul german cauta sa isi multumeasca stapanul si este foarte ascultator. Acesta are nevoie de primele sedinte sa dresaj incepand cu varsta de 2 luni, pentru ca va dura destul de mult pana cand va invata toate comenzile. Nu este indicata abordarea unei atitudini dure cu el. Cel mai important, ciobanescul german raspunde extrem de bine la comenzi monosilabice.

Doberman Pinscher

Cu un aspect dominant si foarte impunator, Dobermanul este de fapt un caine usor de dresat, foarte inteligent si foarte atent. Exemplarele din aceasta rasa vor incerca mereu sa isi multumeasca stapanii doar daca acestia prezinta un comportament ferm si increzator in fata lor. Acesti caini nu numai ca sunt ascultatori, ci sunt mereu pregatiti pentru o provocare mentala, avand chiar tendinta de a domina uneori. Persoanele care isi doresc un companion din aceasta rasa, inteligent, bun de paza si cu o personalitate puternica, pot alege un astfel de exemplar, cu conditia sa poata tine sub control personalitatea puternica a acestuia.

Rase de caini de talie mica usor de dresat

Nu toate rasele de caini de talie mica sunt usor de dresat. Multi catei mici sunt prea energici si se vor plictisi rapid de orele de antrenament, nu vor asculta comenzile si se vor dovedi foarte dificili. Cu toate acestea, exista si rase de talie mica preferate de catre familii, deoarece sunt usor de dresat si au capacitatea de a retine mai repede.

Bichon Frise

Cele mai citite articole

Exemplarele canine din aceasta rasa adora pur si simplu sa fie iubite si in centrul atentiei, incanta privirile membrilor familiei, vecinilor si chiar medicului veterinar. Bichonul Frise are o fire foarte pozitiva, independenta, jucausa, care are nevoie de multa afectiune.In plus, este usor de dresat si ii place sa fie pe placul stapanilor.

Acesti caini reactioneaza foarte bine la recompense si la suplimente. Nefiind o rasa dominanta, nu este nevoie ca stapanii sa foloseasca forta, deoarece aceasta chiar le poate dauna. Reactioneaza foarte bine la dresajul formal si pot invata trucuri interesante si avansate cu care sa isi inveseleasca prietenii si vecinii.

Schnautzer Pitic

Exemplarele din rasa Schnautzer Pitic provin din incrucisarea rasei Schnautzer mijlociu cu Affenpinscher, la sfarsitul secolului al XIX-lea. Acest animal de companie este desavarsit si cu abilitati interesante. Se dreseaza usor, avand organele de simt bine dezvoltate, este curios, agil, loial, receptiv, invata repede si este un prieten de joaca grozav pentru copii.

Rasa de caini talie medie usor de dresat

Border Collie

Exemplarele canine din rasa Border Collie sunt foarte inteligente, poate cele mai inteligente din categoria ciobanestilor. Familiile care doresc un asemenea prieten necuvantator trebuie sa stie ca acesta este energic, activ si are nevoie de foarte multa atentie pentru ca daca nu are ce face se va plictisi si va avea un altfel de comportament.

Border Collie nu numai ca este un caine inteligent, ci si foarte muncitor, fiind mereu dispus sa invete lucruri noi si sa isi asculte stapanul. Daca este dresat in mod corespunzator, acest caine poate executa impecabil comenzile primite. Stapanii care sunt consecventi si se implica in dresaj pot realiza rapid acest lucru.

Boxer

Un alt exemplar de caine de talie mijlocie spre mare, foarte usor de dresat este boxerul. Din punct de vedere emotional, este un caine foarte inteligent si curios, este mereu vigilent, dornic sa invete lucruri noi si foarte vioi. In plus, uneori este chiar foarte activ, chiar exuberant, vesel si foarte prietenos, mai ales cu copiii. De asemenea, este atasat de stapan.

Boxerul poate fi banuitor cu strainii pana cand devine violent, insa nu este zgomotos, ci latra numai ca sa alarmeze atunci cand chiar considera ca este cazul. Fiind foarte inteligent, boxerul invata usor si vrea sa faca stapanului pe plac. Are multa energie si va fi potrivit pentru activitati sportive de dresaj si concursuri de agilitate.

Golden retriever

Un Golden Retriever este poate cel mai indragit caine din categoria animalelor de companie pentru familii. Este un partener de vanatoare excelent si o rasa de top intre toate rasele din lume. Nu este un caine galagios, ci un caine care anunta oaspetii. Este un caine de paza bun, care se va simti pe deplin fericit doar daca va fi iubit de toti membrii familiei.

Fiind un caine extrem de inteligent, este si usor de dresat. Acesta este un vanator exceptional si poate acompania persoanele care au nevoie de calauza. Adora sa traiasca la curte, insa, daca are suficient de mult spatiu, va fi fericit si intr-un apartament.

Labrador retriever

Exemplarele din aceasta rasa sunt de incredere, caini pe care oamenii se pot baza si cu care pot comunica foarte usor. Acestia doresc mereu sa faca pe plac stapanilor si fac orice pentru a obtine un semn de afectiune sau o tratatie speciala din partea acestora.

Cele mai citite articole