Top 8 caini de apartament care se adapteaza cel mai repede si mai usor la spatii restranse

caini de apartament

A creste un caine intr-un apartament nu este chiar o sarcina usoara, nici pentru stapani, nici pentru prietenii necuvantatori. Cainii sunt animale domestice care au nevoie de miscare, de iubire si de un spatiu suficient de mare sa se desfasoare. Nu toate rasele de caini sunt potrivite pentru a creste intr-un apartament, insa sunt si rase care se adapteaza foarte usor la acest trai.

RaseDeCaini.ro a realizat un top in care a inclus informatii utile in ceea ce priveste rasele de caini care pot trai in spatii mai mici. Specialistii considera ca alegerea informata a rasei de caini de apartament care sa traiasca alaturi de stapani intr-un spatiu restrans este esentiala.

De exemplu, rasele mai mici care nu au nevoie de prea mult spatiu pentru a se juca si a alerga sunt perfecte pentru apartament, cu conditia sa fie scoase suficient de des in parc sau la plimbari in jurul blocului. In plus, exista si caini de talie mare sau medie care se pot adapta la viata in apartament.

Rase de caini de apartament care nu impun probleme legate de spatiu

Chihuahua

Exemplarele de caini din rasa Chiuhuahua au o personalitate foarte puternica, fiind companionii perfecti pentru cei care cauta un caine care nu are nevoie de prea mult exercitiu. Acesti caini isi vor acompania stapanii in toate activitatile, in toate iesirile, mai ales daca sunt crescuti de la o varsta foarte mica.

Pentru acesti caini este foarte important sa socializeze, iar talia lor mica este un mare avantaj in acest sens. Cainii pot fi foarte prietenosi cu toti membrii familiei, insa daca nu sunt scosi afara pot deveni exact contrariul, lucru care pe viitor este destul de dificil de indreptat.

Jack Russell

Exemplarele din rasa Jack Russel sunt caini care sunt adoptati in familii care locuiesc la apartament pentru caracterul lor jucaus si pentru inteligenta iesita din comun. Acestia au nevoie de spatiu mic, de aceea nu este nevoie sa fie scosi afara de mai multe ori pe zi, dar trebuie scosi pentru a-si consuma energia debordanta. Pentru stapanii care au in apropierea blocului un spatiu verde, un mic parc, acesti caini sunt alegerea perfecta!

Fiind un bun amic, cainele din rasa Jack Russel are foarte multe calitati, iar daca va fi educat si dresat in mod traditional, ferm, se va dovedi un companion de exceptie. Cu toate acestea, stapanii trebuie sa le aloce mult timp si multa atentie pentru a-i dresa. Exemplarele din aceasta rasa sunt ideale pentru sporturile citadine, pentru familiile cu copii, fiind foarte jucausi.

Caniche

Cainii din rasa Caniche sunt cunoscuti pentru faptul ca nu le cade parul foarte mult, fiind o calitate important de luat in considerare de catre cei care doresc sa creasca un caine in apartament. Pe de alta parte, are nevoie de un toaletaj regulat si de imbaiere frecventa. Dintre toate rasele de caini de talie mica, caniche-ul este pe toate gusturile.

In plus, aceasta este una din cele mai inteligente rase, fiind capabila sa invete numeroase lucruri precum sa caute diferite obiecte sau persoane in casa, sa se joace de-a v-ati ascunselea etc. Precum toti cainii de talie mica, caniche-ul are nevoie de o atentie speciala si vrea sa fie implicat in toate activitatile familiei. Este un catel calm si dulce, fiind un companion excelent pentru oamenii de toate varstele, chiar daca locuiesc singuri.

Cele mai citite articole

Bichon

Cu un aspect asemanator cu cel al caniche-ului, bichonul este un caine foarte jucaus care se adapteaza traiului in apartament, dar si la curte. Culoarea alba imaculata necesita ingrijire permanenta si spalari regulate. Exista mai multe varietati de bichon, precum cel frise sau maltese, cu un par lung si foarte frumos – toate acestea sunt potrivit de adoptat de catre cei care isi doresc caini de apartament.

Fiind atasati foarte tare de stapan, bichonii nu prea suporta starea de singuratate si pot fi agitati daca sunt lasati singuri in apartament de catre stapani. Este important ca acestia sa fie educati sa isi petreaca timpul in mod eficient atunci cand sunt singuri. Pentru aceste motive, bichonul este un companion perfect, mai ales in familiile cu copii, cu conditia sa nu fie bruscat de catre acestia.

Yorkshire

Acest caine de talie mica este ideal pentru apartament, fiind un „caine de canapea”. Este foarte atent, de aceea poate fi educat foarte repede, cu conditia ca stapanul sa ii aloce timpul necesar si sa isi dea interesul in acest sens. Cu toate ca este un caine de talie mica, Yorkshire-ul este dinamic si are nevoie sa fie scos afara des.

Persoanele care au in apropierea blocului un spatiu verde vor putea adopta un caine Yorkshire cu succes, deoarece il vor putea scoate des la joaca. In plus, acestui caine ii place sa aiba coltisorul lui in apartament, sa aiba spatiul lui, o perna moale si sa se bucure de intimitate. Copiii il adora, insa este nevoie de mai multa atentie pentru ca, desi par inofensivi, sunt o adevarata bomba de energie.

Cavalier King Charles

Aceasta rasa de caine de provenienta engleza este foarte populara in mai multe tari. Exemplarele se adapteaza foarte bine la viata de oras si in apartament, au un caracter placut si sunt foarte fideli si voiosi. Aceasta rasa de caine este nobila, este usor de dresat si foarte frumoasa.

Stapanii trebuie sa le ofere sarcini frecvente pentru a le tempera vitalitatea de care dau dovada si pentru a evita ca acestia sa se transforme intr-un cocktail exploziv. In mod regulat, stapanii trebuie sa le controleze ochii si urechile. Cainii din aceasta rasa adora sa se joace si sunt foarte obedienti.

Cocker

Exemplarele din rasa Cocker englez sunt ideale pentru apartament, cu conditia sa beneficieze de suficient de multe exercitii fizice. Activitatea fizica este extrem de importanta si au nevoie sa isi miste des picioarele, pentru ca sunt niste gurmanzi. Cainii din rasa Cocker au nevoie de afectiune si nu suporta prea bine singuratatea, deci nu pot fi lasati prea mult timp singuri in locuinta.

Teckel

Cainii din rasa Teckel sunt dominanti, dar au si multe calitati care ii fac potriviti pentru a trai intr-un apartament. Sunt inteligenti, determinati si adora sa se joace cu copiii. Sunt ascultatori, insa au nevoie de exercitii fizice regulate, de aceea este bine sa fie scosi la aer des. Fiind robust si jucaus, cainele din rasa Teckel este ideal pentru viata la apartament, cu conditia sa nu fie lasat prea mult timp singur si sa aiba cu cine socializa.

Cele mai citite articole