TOP 5 lucruri pe care trebuie să le știi atunci când vrei un animale de companie

Screenshot 2023 01 09 at 19.16.40

Animalele de companie sunt unele dintre cele mai bune lucruri pe care oricine le poate avea. Acestea îți oferă afecțiunea de care ai nevoie, însă reprezintă o mare responsabilitate pentru tine, responsabilitate pe care trebuie să ți-o asumi în totalitate. Va trebui să faci tot ce este necesar astfel încât acesta să aibă cele mai bune condiții, dar și la rândul lui să se simtă iubit.  

Iată ce trebuie să știi dacă te gândești să cumperi sau să adopți un animal de companie: 

  1. Asigură-te că îi poți oferi spațiul necesar

Deși vei avea tendința de a spune că un apartament micuț poate fi suficient pentru orice fel de animal de companie, lucrurile nu stau tocmai așa. Un câine de talie medie sau mare se va obișnui destul de greu cu un spațiu mic în care nu va avea neapărat locul necesar să se desfășoare. Însă dacă vorbim de o pisică sau de un câine de talie mică, ele pot fi destul de confortabile. Important este să te gândești la ele înainte și să nu fii egoist.  

  1. Oferă-le timpul tău

Dacă tu ai nevoie de afecțiune, ei bine și acestea sunt la fel. De aceea, trebuie să le oferi din timpul tău pentru a te juca cu ele sau, pur și simplu, pentru a îi mângâia. Acest lucru trebuie să se întâmple zilnic, deoarece și ele sunt ființe. Mai mult, nu uita că pe lângă acestea, un animal de companie necesită să fie plimbat atât dimineața, cât și seara, deci va trebui să fii conștient de acest lucru.  

  1. Hrănește-l corespunzător

Cele mai citite articole

 Fiecare animăluț are propriul său program alimentar, pe care va trebui să îl respecți. Astfel, informează-te de pe internet cu privire la acesta sau vorbește cu medicul veterinar, tocmai pentru a-i asigura cea mai bună hrană. Pe lângă asta va trebui să-i faci programul de masă astfel încât să se potrivească cu programul tău de lucru sau să folosești un dispenser automat pentru hrana animalelor, cum ar fi cel de pe Lerato.ro, astfel încât să aibă acces mereu la mâncare. 

  1. Vizite la veterinar 

Orice animăluț va trebui ca periodic să meargă la veterinar și să aibă un control de rutină astfel încât să te asiguri că totul este în regulă. Mai mult, va trebui să fii mereu atent la comportamentul acestuia pentru a depista orice schimbare de comportament care poate arăta o stare de sănătate precară. Nu uita să le faci toate vaccinurile necesare pentru a preveni îmbolnăvirea acestora. 

  1. Asigură-te că are o igienă corectă

Un alt aspect extrem de important este igiena. În funcție de ce animăluț ai va trebui să te asiguri că este curat, dar și că lucrurile pe care le utilizează sunt frecvent curățate. Pe lângă faptul că se poate îmbolnăvi, un animăluț cu o igienă precare îți poate transmite unele boli. 

Înainte de a lua decizia dacă să iei sau nu un animăluț de companie, asigură-te că poți să ai într-adevăr grijă de el, atât fizic, cât și emoțional. 

Sursa foto: pexels.com

Cele mai citite articole