Top 5 cele mai inteligente rase de caini

caine Border collie frumos in picioare

Vrei un catel care sa aduca mingia, sa se rostogoleasca sau sa execute diverse comenzi ? Daca vrei un caine bine dresat, care sa nu fie incapatanat poti alege una din urmatoarele rase de caini inteligenti.

1. Border Collie

caine Border collie frumos in picioare

Este considerat unul dintre cei mai destepti caini. Sunt alerti si tot timpul isi indeplinesc task-urile cu succes. Se spune ca este asa de usor de dresat ca tu nu trebuie sa faci aproape nimic, pentru ca el va face cea mai grea parte.

Daca dresajul este simplu acesta trebuie sa fie facut cu regularitate. Border Collie este un caine caruia ii place sa-si multumeasca stapanul si sa fie pus la munca. Nu numai ca ii place sa fie pus la munca, ci are nevoie de miscare si exercitii. Altfel nu isi va consuma energia si poate incepe sa faca boacane.

2. Cainele ciobanesc german

caine ciobanesc german

 

Ciobanescul german este preferat si folosit in multe situatii de catre diverse institutii din multe tari. Este folosit in politie, armata, pentru detectie, paza, etc.

Cu putin dresaj puteti avea un caine care raspunde comenzilor cu usurinta. Daca optati pentru un dresaj de specialitate o sa aveti un caine extrem de disciplinat.

Dupa primul Razboi Mondial, soldatii americani si britanici, impresionati de numeroasele calitati ale acestor caini. Nu cunosc frica si sunt atat de devotati ca lupta pana la ultima suflare.

3. Golden Retriever

caine Golden Retriever

Si Golden Retrieverul este un caine care doreste sa-si multumeasca stapanul. Cu o atitudine extrem de iubitoare nu este de mirare ca sunt folositi in spitale, centre de plasament sau asistenta.

Sunt printre cei mai recomandati pentru familiile cu copii. Nu trebuie sa isi faci griji daca il lasi singur cu copiii, ba dimpotriva, este un caine iubitor si protector care va avea grija de copii.

Vanatorii ii admirau calitatile atletice si sarguinta, in timp ce membrii familiilor ii apreciau caracterul prietenos si tandru ale acestui caine.

4. Labrador Retriever

caine Labrador

La fel ca si rasele de mai sus, si Labradorul este un caine usor de dresat care invata repede si asculta de stapan. Sunt antrenati ca si caini de terapie pentru a aduce alinarea persoanelor internate in azile si a copiile cu tulburari de natura emotionala.

Fortele militare si politia au intrebuintat aceasta rasa pentru rafinamentul mirosului lor in luarea urmei criminalilor, drogurilor, armelor, bombelor si pentru identificarea persoanelor prinse sub daramaturile produse in urma cutremurelor sau in urma altor dezastre.

 

 

Cateii de rasa Labrador Retriever sunt deosebit de receptivi la laude, usor de dresat daca se va apela la metodele de educatie pozitiva. Sunt iubitori, afectuosi, te atasezi imediat de ei si sunt deosebit de rabdatori, trasatura esentiala pentru cainii de vanatoare. Deosebit de inteligenti, loiali, au o vointa puternica si au nevoie constant de provocari fizice si mentale pentru a se mentine in forma.

Cainele Labrador Retriever este una dintre cele mai bune alegeri daca sunteti in cautarea unui caine de familie si a unui companion devotat datorita dispozitiei blande, iubitoare. Poseda o fire echilibrata si remarcabil de versatila, adaptandu-se usor sa indeplineasca un domeniu larg de sarcini, dar si doar sa fie un animal de casa adorabil.

5. Pudel varianta standard (Standard Poodle)

Pudel caine alb

In urma studiilor reiese ca pudelii sunt printre cei mai inteligenti caini. Sunt intalniti deseori in concursurile canine. Si asta nu doar din cauza ca aspectului lor. Adora sa lucreze cu stapanul, le place sa li se acorde atentie.

Pudelul este o rasa de caini foarte inteligenta, motiv pentru care a fost cea mai populara rasa de caini din intreaga lume o buna bucata de timp.

Desi sunt caini foarte energici ei se pot plictisi destul de usor si sunt cunoscuti ca fiind creativi si cautatori de necazuri facand diverse pozne.

 

 

 

Comentarii
Toate comentariile

Comentarii