Top 5 cele mai frumoase locuri de muncă pentru iubitorii de animale

Dog in the aircraft cabin near the window during the flight, concept of travelling and moving with pets, small black dog sitting in the pet carrier bag, travel or relocation with dog by airplane

Iubitorii de animale pot urma diverse cariere care îi ajută să fie zi de zi alături de animalele pe care le iubesc. Dacă ești pasionat de animalele de casă, de păsările sălbatice sau de animalele exotice, noi îți oferim câteva indicii să cauți o carieră frumoasă în domeniu.

Sunt mulți iubitori de animale, pasionați din copilărie de câini sau de pisici, de animalele exotice sau de peștii din acvariu. Dar nu toți vor să devină veterinari. Universul animalelor ne oferă și alte locuri de muncă atractive și cariere de lungă durată alături de animalele pe care le iubim.

Stilist pentru câini și pisici

Câteva cursuri, îndemânare, un strop de creativitate și multă dragoste pentru animale te pot ajuta să devii stilist pentru câini și pisici. Este atât de distractiv să lucrezi zi de zi cu micile animale, să le tunzi, să le aranjezi, să te joci cu ele și să le răsfeți, astfel încât să le placă ori de câte ori se întorc la salon pentru o nouă ”coafură”.

Dacă sunt învățați de mici, câinii stau cuminți la tuns și chiar așteaptă cu nerăbdare micile tratații cu care sunt răsplătiți de stăpână și de propriul lor stilist. Până și pisicile au nevoie uneori de o ședință la salon, mai ales pisicile care merg la show. Dacă îți plac micile feline, vei fi încântat să le cureți și să le perii blana, să le pui în valoare frumusețea lor naturală.

Un astfel de job îți aduce multe satisfacții. Îți faci o mulțime de prieteni blănoși, te distrezi cu ei, ești mereu bine dispus la serviciu, devii mai creativ și mai generos.

Îngrijitor de animale la fermă

Tinerii care iubesc foarte mult caii și câinii, animalele din ograda bunicilor și viața la fermă, pot deveni îngrijitori în marile ferme din zonele rurale. Apar periodic locuri de muncă în Moldova, locuri de munca Suceava sau Iași, oferte în sudul țării sau în Ardeal pentru cei interesați de un astfel de job.

Cele mai citite articole

Cursurile de zootehnie și îngrijirea animalelor sunt necesare pentru acest job, dacă îți dorești să lucrezi ca un profesionist în domeniu. Este o meserie care se caută la noi în țară, dar mai ales în străinătate. Dacă stăpânești și o limbă străină, poți încerca ulterior să cauți locuri de munca Germania sau locuri de muncă în Franța în acest sector. Iar dacă ”vorbești” perfect limba animalelor și ai cunoștințe temeinice despre hrana lor, despre îngrijire și dresaj, vei avea beneficii mari alături de animalele pe care le iubești.

Dresor de câini sau de papagali

Un dresor bun va fi întotdeauna căutat și apreciat de stăpânii animalelor. Iar un astfel de job are numeroase beneficii și este bine plătit. Sunt necesare și studii de specialitate, trebuie să descifrezi comportamentul animalelor și poți face carieră din dresajul câinilor. Nu numai câinii pot fi dresați de un bun cunoscător de animale. Poți ajuta la dresarea pisicilor de apartament și chiar la dresarea papagilor din speciile mari precum Gri African sau Ara.

Fotograf pentru animalele de companie

Cât de simpatice sunt fotografiile în care pisicile și câinii poartă costumașe haioase de spiriduși, Moși Crăciuni sau alte personaje de poveste. Mulți stăpâni își adoră animalele de companie și sunt tentați de ședințele foto în care blănoșii lor răsfățați sunt costumați și fotografiați în diverse ipostaze, pe un fundal inspirat din povești.

Una dintre cele mai interesante și atractive meserii este aceea de fotograf profesionist. Dacă ai talent pentru fotografie, încearcă să faci poze profesionale și cu animalele de companie, nu doar cu peisaje sau evenimente.

Administrator de pensiune pentru animale

O altă meserie frumoasă dedicată animalelor de companie și păsărilor de colivie este aceea de administrator sau îngrijitor la o pensiune pentru patrupezi. Dacă găsești un spațiu adecvat, unde poți amenaja mai multe locuri de joacă, la interior și exterior, și un spațiu pentru odihnă, poți organiza un hotel sau o pensiune pentru animale. Te poți ocupa de câini și de pisici, dar și de păsările de colivie. Mulți stăpâni pleacă în vacanțe lungi fără animalele lor și caută o locație sigură unde pot fi bine îngrijiți, unde pot face mișcare și unde pot fi dresați. Pentru iubitorii de animale poate fi una dintre cele mai atractive meserii și totodată o afacere bună, care se poate dezvolta într-un timp foarte scurt.

Cele mai citite articole