1300x300

Top 10 caini de paza si protectie

caine-malinois-la-dresaj

Cainii de paza si protectie sunt de obicei de talie mare caini de talie mare. Acestia nu se dreseaza usor si pot avea pretentii, mai mici sau mai mari, cand vine vorba de ingrijire.

Un caine de paza bun este un caine la care dresajul incepe de mic si se pune un accent destul de mare pe socializare. Majoritatea raselor sunt precaute si suspicioase cu strainii. Socializarea este importanta pentru ca nu toti strainii sunt oameni rai.

Top 10 caini de paza si protectie

1. Cane Corso

Cane Corso este un caine impunator care nu prezinta pielea cutata tipica a altor rase de mastiff. Este un caine de paza puternic si rapid, cunoscut mai ales pentru forta sa.

Numele Cane Corso are la origine cuvantul cohors, care inseamna pazitorul curtii. Rasa are o peronalitate puternica, dominanta si poate fi agresiva cu strainii. Socializarea timpurie a acestor caini este puternic recomandata.

caine Cane Corso la plimbare in lesa

caine Cane Corso la plimbare in lesa

2. Rottweiler

Rottweiler-ul a stat alaturi oamenilor avand rolul de a pastori cirezile de vaci si de a-i apara pe soldati si alimentele acestora de pradatori. Rottweilerii au fost folositi si de macelarii ce calatoreau prin targurile evului mediu pazind pungile de bani legate in jurul gatului lor.

1000x250

Rottweiler-ul este un caine cu o personalitate puternica. Este curajos si devotat proprietarului si familiei sale. Este un caine extrem de protector, aparandu-si familia cu inversunare. Sunt luptatori puternici, care par a fi imuni la durere. Sobru, ponderat, loial, sigur pe sine, Rottweiler-ul necesita stapani care il pot domina si manipula.

Rottweiler caine de paza

Rottweiler caine de paza

3. Dog argentinian

Dogul argentinian este o rase de caini care isi are originea în ciinii de lupta de Cordoba. Rasa initiala a fost dezvoltata in orașul argentinian cu acelasi nume, de amatorii de lupte canine. Forta deosebita si toleranta destul de scazuta fata de straini il pot face periculos, de aceea se recomanda un comportament prudent.

Dogul Argentinian trebuie hranit temeinic, pentru a intretine o buna rata de crestere si dezvoltare a musculatorii si pentru asigurarea tuturor nutrientilor necesari pentru intarirea sistemului osos si mentinerea in stare foarte buna a articulatiilor.

Sunt destul de dificil de dresat, din cauză că au un temperament puternic, dominant și independent. Se recomanda persoanelor cu un psihic puternic, echilibrate și care au experienta in dresajul cainilor de talie mare, puternici.

dog-argentinian-in-parc

dog-argentinian-in-parc

4. Ciobanesc caucazian

Ciobanescul Caucazian este una dintre primele rase de caini domesticite (oarecum) de OM, cainele pastrand si azi, in opinia expertilor, multe trasaturi dominante ale lupilor: independenta, iubire de libertate, curaj si agresivitate.

Au inceput sa fie folositi la paza unitatilor militare, mai ales pe durata conflictului ruso-turc. Armata rusa a adoptat in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea un ordin special prin care acesti caini asigurau protectia tuturor fortaretelor implicate in operatii militare.

Ciobanescul Caucazian este mare, puternic si impunator. Acesta are oasele groase si puternice si un strat gros de muschi. Greutatea optima a unui Ciobanesc Caucazian este cuprinsa intre 46-82 kg. Poate ajunge si la 100 de kg.

caine Ciobanesc Caucazian cu stapanul

caine Ciobanesc Caucazian cu stapanul

5. Boerboel

Boerboel este un caine considerat periculos si a fost interzis in mai multe tari, inclusiv Romania. Este un caine de talie mare, masiv, viguros, bine construit, cu un corp puternic si musculos.

Nu este recomandat pentru a viata de apartament. Este un caine care are nevoie de o curte mare unde poate face miscare. Boerboel nu este foarte dificil de dresat dar totusi este recomandat ca dresajul sa fie facut de o persoana cu experienta. Se recomanda un dresaj bazat pe ascultare si supunere.

Boerboel caine mare

Boerboel caine mare

6. Presa Canario

Cele mai citite articole

Originar din Insulele Canare, Presa Canario este un caine musculos cu o personalitate puternica. Aceasta rasa a fost initial utilizata la luptele de caini. Este un caine de talie mare si puternic. Sunt interzisi in cateva state datorita tendintei lor spre agresivitate.

Are un caracter puternic si agresiv innascut, avand nevoie de un stapan care sa stie sa-l domine. Presa Canario este un luptator formidabil, dar este foarte loial stapanului sau. Sunt caini de paza inegalabili, simpla lor infatisare fiind un factor intimidant, fara sa mai mentionam abilitatea lor de a infrunta intrusii.

caine Presa Canario in curte

caine Presa Canario in curte

7. Malinois

Este preferat si folosit de politie in mai multe tari pentru temperamentul stabil, agilitate si capacitate rapida de a lua decizii. Este un caine cu caracter dominant care are nevoie de un stapan ferm cu experienta in cresterea cainilor. Nu se recomanda incepatorilor, batranilor si persoanelor cu o activitate scazuta.

In functie de utilizare Ciobanescul de Malinois nu este recomandat daca ai nevoie de un caine masiv. Este un caine de talie medie folosit pentru calitatile deosebite

caine-malinois-la-dresaj

caine-malinois-la-dresaj

8. Bulldogul american

Considerat de mulţi experţi ca fiind vechiul şi apreciatul bulldog englez, adus în Statele Unite si dus putin la sala. Este o rasă inconfundabilă, cu fizic deosebit de musculos si piept lat. In prezent sunt două mari tipuri de bulldog american, denumite în onoarea crescătorilor; Johnson, respectiv Scott.

Câinii de tip Johnson sunt mai mari, mai masivi şi au botul mult mai scurt. Cei de tip Johnson sunt mai atletici, mai uşori, mai agresivi şi mai rezistenţi la efort, fapt care-i recomandă a fi printre cei mai buni câini din lume la vânătoarea de mistreţi.

American-Bulldog-caine

American-Bulldog-caine

9. Bandog

Bandog este denumirea cainilor din rasele dure din Evul Mediu. Bandogii de astăzi sunt câini destinaţi exclusiv pazei de obiective şi protecţiei personale. În mare parte au echilibrul temperamental mastifului. Au resistenţă fizică, perseverenţă şi agresivitate ridicate, mulţumită bagajului genetic moştenit de la pit-bull.

Bandogul nu este o rasă recunoscută internaţional, ci mai mult un concept canin.

caine bandog

caine bandog

10. Mastiff Neapolitan

Pot deveni foarte dominanti fata de alte rase sau alti caini, daca nu sunt obisnuiiti cu ei de mici, asa ca, in cazul in care mai aveti si alti caini, este bine sa-l socializati cu acestia de mic.

Mastiful Neapolitan nu este foarte dificil de dresat dar totusi este recomandat ca dresajul sa fie facut de o persoana cu experienta.

In cazul in care stapanul sau cei pe care ii cunoaste si accepta sunt atacati, este bine sa fiti sigur ca puteti stapani furia de care este cuprins, la dimensiunile sale nefiind foarte usor de stapanit.

caine Mastiff Neapolitan mare in lesa

 

Citeste si Dresajul cainelui de companie

Cele mai citite articole