Terapia cu animale – numeroase beneficii pentru sănătate

anunturi animale

Întotdeauna prieteni de nădejde și parteneri de joacă, animalele de companie dețin un rol important în viața noastră, a tuturor. Pe lângă veselia și frumusețea lor, timpul petrecut cu un animal de compania poate fi un adevărat tratament pentru trup și minte. Înainte de a alege cel mai potrivit partener de joacă din gama variată de anunțuri animale, iată care sunt beneficiile pentru sănătate ale unui animal de companie.

Beneficiile aduse organismului datorită animalelor de companie

Nu de puține ori rezultatele mai multor studii au dovedit faptul că animalele de companie pot îmbunătăți vizibil starea de sănătatea a oricăruia dintre noi. Fie că vorbim despre câini sau pisici, timpul petrecut cu un animal de companie ajută la scăderea tensiunii arteriale și stabilizarea ritmului bătăilor inimii în situații stresante. Însă, acestea nu sunt singurele beneficii. Află cum se îmbunătățește sănătatea organismului datorită unui animal de companie.

  • Diminuarea stresului și anxietății

Simpla prezentă a unui animal de companie poate avea efect relaxant și calmant. Mai mult, conform studiilor realizate, s-a confirmat faptul că un câine sau o pisică poate liniști spasmele și poate alunga stările de depresie. Un animal de companie înlătură oboseala, stresul și contribuie la o stare de bine generală a stăpânului său.

Cele mai citite articole

Interacțiunea cu orice animal de companie poate scădea semnificativ nivelul de cortizon din organism (hormonul stresului) și poate crește nivelul serotoninei și al dopaminei (hormonii stării de bine și ai plăcerii).

  • Reducerea riscului de complicații cardiovasculare

Prezența unui animal de companie poate reduce semnificativ nivelul colesterolului, dar și a tensiunii arteriale. Rata de supraviețuire în urma unui atac de cord este cu peste 22% mai mare pentru pacientii care dețin un animal de companie, în comparație cu persoanele care nu au nici un patruped acasă.

  • Creează relații sociale puternice

Conform statisticilor, peste 60% dintre proprietarii de câini consideră că animalul lor de companie este deja un membru al familiei. Legătura dintre cei doi este extrem de puternică, dar poate influența în bine și relațiile cu cei din jur. Persoanele care dețin animale de companie reușesc să își stabilească mai ușor relații puternice cu cei din jur și se implică mult mai repede într-o serie de activități diferite.

  • O minte și un suflet fericit

O adevărată armă împotriva stresului, animalele de companie au un efect relaxant asupra minții și sufletului. Mângâierea, dar și joaca cu un animal destresează organismul și îi conferă o stare de bine pentru o zi întreagă. Mai mult, prezența oricărui animal de companie îmbunătățește capacitatea de concentrare.

Cele mai citite articole