Strabism la pisici

De ce se uita pisica stramb.

Desi unele pisici sunt haioase cand se uita crucis ele pot suferi de strabism.

Strabismul este o afectiune oftamologica intalnita si la oameni. Mai exact este ochii nu sunt aliniati. Acest lucru se intampla de obicei din cauza musculaturii din spatele ochilor. Se poate manifesta la un singur ochi sau la amandoi.

Sunt doua tipuri de strabism principale: convergent in care pisica se uita catre nas si divergent in care ochii sunt indreptati catre exterior.

Strabismul este intalnit la pui de cele mai multe ori, dar cu trecerea timpului acesta se corecteaza singur. Vorbim de forme usoare de strabism care se corecteaza o data cu dezvoltarea muschilor ochiului si folosirea acestora de catre pisica prin focusare pe diverse obiecte sau animale.

pisica cu strabism

Nu o sa vedeti in salbaticie pisici cu strabism pentru ca nu se pot descurca singure. Acestea nu pot vana cu acuratete si au probleme in aprecierea echilibrului, inaltimilor, distantei, etc.

Daca strabismul apare la un animal adult, sa zicem de peste un an, poate fi din cauza unuei probleme grave de sanatate din interiorul cutiei craniene.

Cazurile cele mai des intalnite de strabism au fost la rasele persana, siameza, himalayana, dar nu in procente foarte mari fata de celelalte rase.

Gasiti aici toate rasele de pisici. 

Tratamentul de strabism la pisici are ca scop corectarea cauzei principale a problemei, de aceea este important sa se ajunga la un diagnostic specific daca este posibil.

Mai multe despre tipurile de boli care pot duce la strabism gasiti aici.

motan cu strabism

strabism la pisici

Comentarii
Toate comentariile

Comentarii