S-a nascut un urs polar

urs polar doarme

Nu demult, mai exact acum aproape o luna, a venit pe lume un pui de urs polar la gradina zoologica din  Tierpark Berlin. Micutul a fost mutat in maternitate alaturi de mama lui Tonja pentru a creste sanatos sub supravegherea ingrijitorilor.

Personalul gradinii zoologice prefera sa adopte o abordare mai libertina si sa lase pe mama-urs sa aibe grija de pui cum stie ea mai bine, la fel cum au grija ursii polari salbatici grija de puiul lor.

Personalul foloseste tehnologia la distanta pentru observa atat mama cat si puiul in permanenta. Dupa cum se poate observa in pozele de mai jos sunt suficiente cateva camere cu infrarosu pentu a observa ce se intampla in barlog din mai multe unghiuri.

Cele mai citite articole

Ursii au rata ridicata a mortalitatii in salbatici. 85% dintre acestia nu supravietuiesc in primii 2 ani. Personalul si ingrijitorii sunt asa de fericiti ca micutul este din ce in ce mai activ ca ii sarbatoresc fiecare gram care il ia in greutate.

urs polar mic

urs polar mic

Momentan micutul are o luna. Dupa inca o luna medicii de la gradina zoologica vor sa consulte micutul fizic sa vada ca este perfect sanatos in timp ce mama Tanja poate lua o gura de aer curat. In principal se examineaza vizual comportamentul si greutatea si se tine sub observatie periodica.

Ursii polari se confrunta cu multe dificultati in mediul natural, inclusiv cu scaderea suprafetei de gheata care le afecteaza din ce in ce mai mult modul de vanatoare. Multi oameni de stiinta au cazut de acord ca schimbarea climatica va afecta decisiv la un moment dat viitorul ursului polar.

urs polar cu mama Tanja

urs polar cu mama Tanja

urs polar doarme

urs polar doarme

Citeste mai mult despre Ursul Polar 

Cele mai citite articole