Posesorii de animale de companie si lupta permanenta cu parul de animale: ce solutii le vin in intampinare

aspiratorrobotaspirandparuldepisicadinpeparchet

Deţinerea unui animal de companie este un factor care te eliberează de stres şi îţi oferă satisfacţie sufletească, însă în acelaşi timp implică o serie de responsabilităţi. Animalele de casă au nevoie nu doar de hrană şi de adăpost, ci şi de grijă şi atenţie constantă. De aceea, mulți dintre noi, chiar dacă suntem iubitori de animale, ezităm atunci când e vorba să aducem în locuinţă un prieten patruped. Un alt motiv de îngrijorare este reprezentat de părul lăsat de animalele de companie în întreaga casă. Pe lângă faptul că nu e igienic, părul poate fi şi un factor declanşator de alergii pentru anumite persoane.

Fie că ai deja un animal de companie sau te gândeşti să aduci unul în viaţa şi în casa ta, e bine să ştii că ai la dispoziţie soluţii pentru a scăpa de părul pe care acesta îl lasă în urmă.

Foloseşte un aspirator robot pentru a curăța locuinţa

Când faci curat în locuinţă, măturatul podelelor este un pas de bază prin care te asiguri că întreaga casă arată impecabil. În cazul în care deţii un animal de companie, măturatul poate deveni însă mai anevoios şi mai puţin eficient. Asta deoarece părul animalelor este extrem de fin şi măturându-l nu ai face decât să îl muţi dintr-un loc în altul. Curăţenia devine cu atât mai dificilă atunci când ai de măturat mocheta sau covorul.

Cele mai citite articole

O soluţie eficientă în acest caz ar fi să foloseşti un aspirator, însă în zilele noastre toţi avem foarte multe responsabilităţi, iar ritmul vieţii este unul deseori accelerat. Ţi se poate întâmpla să nu ai timp să dai cu aspiratorul, să nu fii acasă sau pur şi simplu să nu găseşti energia necesară. Din fericire, există o variantă care te scoate din impas: un aspirator robot. Iată câteva dintre avantajele sale:

 • E bine ştiut faptul că animalele au simţul auzului mult mai dezvoltat decât omul. Zgomotele sau sunetele persistente pot deveni un chin pentru ele. Un aspirator robot este silențios, astfel ca nu va fi deranjant pentru auzul lor fin.
 • Un alt avantaj pe care îl oferă un aspirator robot este uşurinţa în utilizare și faptul că îl poți delega. Îşi face treaba singur, rapid și eficient, conform setărilor pe care tu le stabilești. Poți programa sesiunile de curățenie direct din aplicație (zilele săptămânii, intervalul orar), astfel îl poți controla chiar și atunci când nu ești acasă.
 • Are o autonomie mare de funcţionare atunci când bateria este încărcată complet. Nu trebuie să îţi faci griji că nu îşi va termina treaba. Atunci când e pe punctul de a se descărca se duce singur la staţia de încărcare, iar apoi îşi continuă sesiunea de curăţenie.
 • Este eficient pentru locuri mai puţin accesibile şi este prevăzut cu mai multe programe de curăţare, dintre care le poţi selecta pe cele potrivite nevoilor tale. Există modele de aspiratoare robot care au lavete și tipuri de curățare (cu acțiune sporită asupra petelor rezistente) care adresează precis nevoile persoanelor care dețin animale de companie.
 • Nu doar că îndepărtează particulele de praf şi părul căzut de pe animale în mod excepțional, ci este prevăzut în plus şi cu funcţie de spălare simultană cu mop, pentru a curăța urmele de lăbuțe murdare ale prietenului patruped. Unele modele au perii speciale care captează cu usurință părul de animale, chiar și firele mai lungi de păr.
 • Le poţi adăuga accesorii speciale, precum o lavetă specială pentru acțiune intensivă, care să cureţe cât mai eficient suprafeţele.
 • Cel mai important aspect? Robotul aspirator se ocupă singur de curățenie, astfel că tu ai parte de mai mult timp liber pe care îl poți petrece alături de familia ta și prietenul patruped.

Alte soluţii practice pentru îndepărtarea părului provenit de la animalele de companie

Părul lăsat de animalele de companie este o problemă constantă pentru deţinătorii lor. Dacă te numeri printre ei, cu siguranţă cauţi cele mai bune variante pentru a înlătura sau a diminua măcar, acest aspect. Iată câteva sugestii care te-ar putea ajuta:

 • Cea mai importantă acţiune este periajul constant al blănii. Există pe piaţă diferite perii pentru îndepărtarea părului de pe animale, o poţi alege pe cea pe care o crezi potrivită, în funcţie de rasa şi dimensiunea animăluţului. O soluţie mai delicată ar fi să foloseşti o mănuşă specială pentru periaj. Pe lângă faptul că înlătură părul, îi oferi animăluţului tău răsfăţat şi un masaj plăcut.
 • Nu e indicat să laşi hainele aruncate pe canapea, fotolii sau alte locuri în care patrupedul obişnuieşte să îşi facă siesta. Pune-le în dulap sau în coşul de rufe pentru a evita ca ele să se umple de păr şi să fii nevoit să le cureţi ulterior. Pentru a îndepărta cât mai eficient părul deja depus, e bine ca atunci când speli haine să introduci în maşina de spălat şi o capcană pentru păr de animale. De asemenea, pentru curățarea părului de pe canapea, poți folosi un aspirator echipat cu mini perie electrică specială pentru captarea eficientă a celor mai fine fire de păr și praf.
 • Este necesar să asiguri animalului tău de companie un loc special în care să se odihnească sau să doarmă. De preferat pe podea, unde îi poţi pune un culcuș primitor. Cu timpul va învăţa că acela este locul lui şi vei evita astfel depunerile neplăcute de păr de pe scaune, canapele sau fotolii. Poți curăța aceste zone cu un aspirator clasic echipat cu accesorii speciale pentru îngrijirea spațiului preferat al animăluțului tău – precum accesoriu pentru spații înguste, perie mini electrică, perie pentru tapițerie și altele.
 • Pisicile de regulă au tendinţa să se caţere peste tot. Încearcă să le limitezi accesul în bucătărie. Este locul în care pregăteşti şi serveşti masa şi nu ai vrea ca zona să fie plină de păr. Dacă acest lucru nu este posibil, asigură-te că oalele şi cratiţele sunt acoperite şi depozitează alimentele în locuri unde pisicile nu pot ajung. De asemenea poți folosi și un model de aspirator care igienizează și aspiră podele în același timp.

De multe ori pentru a primi ceva, trebuie să dăm altceva la schimb. Dacă îi oferi animalului tău de companie o îngrijire corespunzătoare, el te va elibera de stresul de peste zi şi îţi va oferi afecţiunea sa. Orice problemă care poate apărea în timp nu se compară cu devotamentul şi iubirea necondiţionată pe care le vei primi din partea lui. Cu soluţiile de curăţare potrivite, alături de o îngrijire atentă, te poţi bucura de compania animăluţului tău fără a-ţi face griji pentru părul nedorit.

Cele mai citite articole