Piranha agresivi

Pesti Piranha agresivi

Sunt oare chiar atat de periculosi acesti pesti ? S-au facut cateva filme despre ei, s-au nascut legende si multi se sperie numai cand le aud numele.

Piranha este un peste omnivor care face parte din familia Characidae. Este un peste care traieste in raurile din America de Sud. In Venezuela se numesc „caribes”. Sunt cunoscuti pentru dintii puternici si ascutiti si apetitul pentru carne. Speciile de pesti piranha au lungimea aproximativa cuprinsa intre 15 si 45cm, dar s-au vazut si exemplare de peste 40cm lungime.

Numele piranha vine de la „pira” care inseamna peste si „rahna” care inseamna dinte. Pe scurt „peste cu dinti” sau „peste care musca”. Datorita naturii sale agresive in multe tari este interzis comertul cu acesti pesti.

Una din speciile cunoscute si periculoare, mai ales pentru acvaristii incepatori, este piranha cu burta rosie (Pygocentrus nattereri). De-a lungul timpului acest peste si-a castigat reputatia de cel mai periculos peste de apa dulce din lume. Cercetatorii au descoperit ca atunci cand se intrec catre prada, presupunand ca o maimuta ar cadea in apa, acestia scor sunete specifice asemanatoare latratului cainilor.

Corpul este de forma ovala si este masiv. De exemplu piranha cu burta rosie poate sa depaseasca 30cm lungime si o greutate de 4 kg.

Pesti Piranha agresivi

Hranirea acestui peste este extrem de simpla. Mananca doar CARNE ! Acesta prefere hrana vie pentru ca isi poate pune in evidenta instinctele de pradator feroce.

Cele mai citite articole

Pestii piranha traiesc in grup. Acest lucru nu face decat sa-i amplifice periculozitatea. Sunt cunoscuti sub numele de „moartea rosie” datorita culorii rosii de pe burta. Surpriza, contrar asteptarilor pestii piranha sunt timizi, mai ales cand sunt mici. Acesta este motivul pentru care cresc in grup. Grupul are un lider, cel mai curajos dintre ei.

Crescatorii de pesti, mai ales cei incepatori, isi doresc sa creasca mai multi piranha alaturi de alti pesti. Acest lucru este destul de greu. Chiar foarte greu. Ca sa cresti piranha trebuie, in primul rand, sa fi un acvarist cu experienta. Apoi trebuie un acvariu FOARTE MARE. Si cand zic foarte mare ma refer la unul industrial de 500-1000 de litri. Pestii piranha cresc pana la 20-25cm.Acestia pe langa faptul ca se simt cel mai bine in bancuri, au nevoie de foarte mult spatiu. Daca vreti sa mai bagati si alti pesti cu ei, acestia trebuie sa fie mai mari si agresivi la randul lor. Este bine sa stiti ca datorita agresivitatii vor avea lupte in acvariu.

Alt motiv pentru care este nevoie de un acvatiu cat mai mare este cantitatea mare de amoniac. Apa trebuie schimbata(filtrata) mult mai des ca la un acvariu normal. Sunt mai multe de spus, gasiti articolul complet despre cresterea si ingrijirea pestelui piranha.

Spre deosebire de alte specii de pesti piranha a avut parte de mai multe ecranizari. Primul film Piranha a aparut in anul 1978, apoi Piranha II in anul 1981 si in 2010 pasionatii au putut vedea Piranha 3D.

Pentru multi piranha ramane inca un mister.

pesti piranha dinti ascutiti

Bibliografie:

Cele mai citite articole