Papagalul Rocco a reușit sa comande prin Alexa

gray parrot african alexa

Un papagal african cenușiu pe nume Rocco a reușit să comande prin Alexa, asistentul vocal de la Amazon, tot felul de bunătăți în timp ce stăpâna era plecată de acasă, scriu mai multe publicații britanice.

Rocco era rezidentul unui adăpost pentru înaripate al unei fundații pentru protecția animalelor din Great Shefford, Berkshire, Marea Britanie. După o vreme, personalul adăpostului a decis că papagalul african nu mai poate rămâne la centru pentru că învățase deja de la stăpânul precendent să înjure ca un birjar iar vizitatorii nu păreau foarte încântați de abilitățile sale ”conversaționale”.

Ca sa nu ramana pe drumuri, Marion Wischnewski care lucra la adăpost, a decis să îl adopte. În lipsa stăpânei, Rocco a pus ochii pe boxa inteligentă folosita de Marion, un dispozitiv Amazon cu asistentul vocal Alexa.

Foarte tare. Abia astept sa ajung acasa sa ii spun pisicii sa se descurce singura cand ramane fara mancare. Poate sa comande si de la KFC daca vrea dar sa nu exagereze cu grasimile ! Stirea mi se pare interesanta pentru ca multi oameni in general nu stiu sa foloseasca Alexa.

Cum Alexa e un cuvant folosit ori de cate ori utilizatorul vrea să activeze asistentul digital, papagalul a băgat la cap și a început sa il foloseasca pe cont propriu. Nu e clar cum a ajuns Rocco să comande tot felul de lucruri, dar Marion spune că l-a descoperit atunci când a găsit în contul său de Amazon comenzi pentru căpșuni, stafide, brocolli, pepene, înghețată, ba chiar un ceainic electric, pe care cu siguranță ea nu le făcuse. Ulterior, stăpâna a fost nevoită să folosească setările de control parental ca să împiedice finalizarea comenzilor.

papagalul-marele-gri-african

papagalul-marele-gri-african

Cele mai citite articole

Alteori scrie, The Times of London, când s-a întors acasă, Marion l-a surprins pe Rocco ascultând la boxă glume sau Kings of Leon, trupa lui favorită, se pare, dar și muzică romantică.

O altă publicație care a preluat povestea lui Rocco notează că deși multă lume crede că papagalii sunt păsări inteligente pentru că reușesc să imite cuvinte rostite de oameni, în realitate lucrurile nu stau chiar așa.

Click aici pentru caracteristici papagal gri african

Papagalul cenușiu african ar fi însă o excepție; potrivit unui studiu publicat în 2012 de Royal Society, în mod particular, această specie ar avea abilități cognitive, în anumite privințe, similare cu cele ale unui copil de trei ani.

Cert este ca, în câteva zile Rocco a devenit vedetă și, grație poveștilor din care nu putea lipsi numele dispozitivului Amazon, asistentul vocal Alexa a avut parte de puțină promovare înainte perioadei cadourilor de sărbători .

Cele mai citite articole