Lucruri interesante despre cai

cal alb cu maro

Un cal traieste in medie 25-30 de ani. Caii care traiesc in conditii bune pot depasi 40 de ani, iar cel mai batran cal a atins varsta de 62 de ani.

Caii fac parte din categoria animalelor inteligente. Pot invata cu usurinta diverse comenzi si sunt recunoscuti pentru capacitatea de a rezolva diverse taskuri.

cal argintiu frumos

Simturile cailor

Caii comunica cu ajutorul urechilor, ochilor, si a narilor pentru a-si exprima starea de spirit. Pentru a fi auziti necheaza sau fac iha. Caii au vedere aproape 360 de grade. Ochii de aproximativ 5cm sunt acoperiti de 3 pleoape.

Nu este indicat sa stai in spatele calului. In primul rand pentru ca nu te vede. Cu atat mai mult nu este indicat sa stai in spatele lui daca nu te cunoaste sau daca se sperie pentru ca poate lovi puternic, iar de multe ori astfel de lovituri sunt fatale.

Utilizarea cailor

Caii sunt folositi pentru sport, recreere, reproducere sau munci. In S.U.A industria cu cai produce anual 40 de bilioane de dolari. In lume exista aproape 50 de imlioane de cai.

Politia calare a aparut pentru prima data in secolul 17 si a fost vazuta pentru prima data la Londra. Cu timpul numarul politistilor calare a scazut cu aparitia motocicletelor, dar multe tari mai pastreaza si astazi politia calare pentru ca un om care controleaza un animal asa mare impune mai mult respesct.

Cele mai citite articole

Caii sunt potcoviti. Copitele cailor sunt facute din keratina, o substanta din care sunt facute parul sau unghiile noastre. In timp copitele se tocesc si pentru preveni acest lucru ele se potcovesc cu potcoave de metal. In afara de protectie calul alearga mai bine.

Stiati ca ..

Calul este unul din cele 12 semne ale zodiacului chinezesc. Se spune ca cei nascuti sub semnul calului mostenesc caracteristicile lui (inteligenta, independenta si libertate)

Cine a avut ocazia sa particile la curse de cai stie ca numele cailor sunt haioase si unele chiar ridicole (seabuscuit, Horlicks, Binky, Flunky sau Ohnoitsmymotherinlaw). Exista multe traditii si superstitii asociate cu numele cailor. Bine ca ei nu stiu asta ..

Caii sunt animale fantastice. Cei mai multi iubitori de cai spun ca cea mai frumoasa rasa de cal este Calul Arab. Calul Arab este una din cele mai vechi rase de cai.

Carnea de cal este considerata delicatesa in mai multe tari. Francezii consuma, in afara de carne, creierul si inima calului. In timpul razboiului calul a fost o sursa de proteina, in rest este consumat pentru gust.

Daca o persoana se poarta frumos cu un cal, calul il va indragi si il va tine minte toata viata lui.

Manzul se ridica in picioare si merge intr-o ora si se poate tine dupa turma in 24 de ore.

cal alb cu maro

Bibliografie:

Cele mai citite articole