Jucariile cainilor

catel cu jucarie in gura

Pentru caini si alte animale de companie jucariile nu sunt un moft, ci o necesitate. Jucariile ajuta cainii sa nu se plictiseasca atunci cand sunt lasati singuri acasa si chiar pot ajuta in prevenirea dezvoltarii unor probleme de comportament.

Fata de pisici, care sunt mai pretentioase, cainii sunt dispusi sa se joace cu orice ajunge in labutele lor. Asta inseamna ca trebuie sa fim foarte atenti la modul in care se joaca prietenii nostri patrupezi, pentru a evita orice situatie nedorita.

Multi factori contribuie la nivelul de siguranta al unei jucarii, iar o parte dintre acestia depind de marimea cainelui, cat de activ este animalul si, evident, preferintele acestuia. Un alt factor important este mediul in care cainele nostru isi petrece timpul. De obicei lucrurile care par cele mai atragatoare pentru un caine sunt exact cele mai periculoase pentru animal.

Trebuie sa ascundem de caine snururi, panglici, inele de cauciuc, jucarii ale copiilor, colanti sau orice altceva din casa care poate fi inghitit de catre animalul de companie. Jucariile trebuie sa fie potrivite dimensiunii cainelui. Mingile sau alte jucarii care sunt prea mici pot fi inghitite cu usurinta si pot ramane blocate in gatul animalului. Trebuie sa scapam de jucarii care au parti mici ce pot fi demontate.

catel cu jucarie in gura

catel cu jucarie in gura

Jucariile de mestecat sunt foarte populare printre caini. Animalele de companie mesteca orice, de la papuci, la covoare sau mobila, iar stapanii gasesc o metoda de a scapa de obiceiul cainelui prin achizitionarea jucariilor de mestecat. Din pacate anumite tipuri de astfel de jucarii pot fi destul de daunatoare pentru patruped.

Unele jucarii de mestecat contin piele de animale (cel mai des, de vita) si substante periculoase pentru caine se pot afla pe aceste obiecte. Cainii se pot asfixia cu bucati din aceste jucarii, dupa ce sunt mestecate pentru mai multa vreme.

Este bine sa urmarim cainele in momentele in care mesteca o astfel de jucarie. O alternativa foarte buna o reprezinta achizitionarea jucariilor fabricate din cauciuc foarte tare, care sunt mai sigure si nu se deterioreaza repede.

Cele mai citite articole

O alta populara categorie de jucarii o reprezinta cele care scot sunete ascutite. Acestea au, de obicei, un mecanism care produce „chitaitul” ascuns in centru. Cainele poate simti nevoia de a cauta si distruge sursa zgomotului si ar putea rontai pana la a inghiti jucaria.

Unele jucarii sunt umplute cu diferite substante sau materiale si, desi nu exista jucarie care sa nu poata fi distrusa, unele dintre acestea sunt mai rezistente. Nu exista materiale pentru umplerea jucariilor care sa fie cu adevarat digestibile.

Unele jucarii sunt foarte la indemana si pot oferi distractie si comfort animalului de companie. Mingile de tenis de camp sunt excelente jucarii pentru cainii activi, insa trebuie sa verificam din cand in cand invelisul mingilor pentru a nu fi deteriorat.

Tricouri mai vechi, fete de perna sau paturi care ne apartin pot fi foarte comfortabile pentru caine, mai ales daca inca poarta mirosul nostru. Totusi aceste obiecte pot fi deteriorate dupa perioade mai lungi si trebuie aruncate pentru siguranta cainelui.

Exista mai multe feluri in care putem obtine cele mai bune rezultate de la jucariile pentru caini pe care le achizitionam pentru prietenul nostru patruped. Putem face o rotatie saptamanala a jucariilor astfel incat cainele sa aiba acces la doar o parte din lucrurile cu care se poate distra.

Daca insa animalul de companie are o jucarie favorita atunci trebuie sa o lasam permanent la dispozitia cainelui. Trebuie sa oferim o gama variata de jucarii, de la cele pentru carat, la cele de mestecat sau cele de „omorat”. „De-a v-ati ascunselea” este un joc foarte distractiv pentru caini. Jucariile „gasite” sunt mult mai atractive decat jucariile care sunt in mod evident disponibile.
Multe dintre jucariile pentru catei ar trebui sa fie interactive. Cainii au nevoie de timp plin de activitate impreuna cu stapanii lor. Fie ca e vorba de returnarea mingii sau frisbee sau un joc „De-a v-ati ascunselea”, cainele va utiliza energia fizica si psihica acumulata in timpul plictiselii.

Aceste activitati intaresc legatura dintre om si animalul sau de companie, reduc stresul datorat izolarii iar, in cazul cateilor plini de energie si al patrupedelor care nu au fost dresate, ofera o foarte buna oportunitate pentru socializare.

Citeste si despre alimentatia cainelui

Cele mai citite articole