De ce plang pisicile noaptea ?

De ce miauna pisicile

Unele pisici trebuie scoase din dormitor în timpul nopţii, întrucât au tendinţa de a te muşca de degetele de la picioare, dacă le vede mişcând sau de a-ţi atinge pleoapele cu lăbuţele, dacă le vede mişcând în somn.

Dacă pisica ta plânge şi zgârie uşa, dorind să intre în dormitor, poţi descuraja acest comportament prin amplasarea unui lucru care îi displace în faţa uşii, precum o bandă dublu adezivă, de care să i se lipească lăbuţele.

Mieunatul excesiv în timpul nopţii se poate datora şi vârstei înaintate şi problemelor care apar odată cu ea: pierderea auzului, a vederii sau a mirosului. Dacă acesta este si cazul pisicii tale, încearcă să o laşi să doarmă lângă tine, întrucât îi va aduce confort.

Se poate intampla ca pisica sa fie infuriata ca are bolul de mancare murdar sau ii lipseste hrana preferata, insa daca stapanul observa ca nu acestia sunt factorii determinanti ai miorlaiturilor (mancarea este neatinsa si tavita curata), nu mai ramane decat sa afle daca nu are o problema de sanatate.

De ce miauna pisicile

De ce miauna pisicile

De ce miauna pisicile ?

Pentru a-si intampina stapanii.
Pentru a solicita atentie: pisicile adora contactul social cu oamenii, iar unele pot deveni foarte vocale cand doresc atentie.
Pentru a cere de mancare: unele pisici invata sa miaune ori de cate ori cineva intra in bucatarie, in speranta ca asa vor primi mai mult de mancare. Altele isi trezesc stapanii dis-de-dimineata pentru a-si primi portia de mancare.
Pentru a transmite ca vor sa iasa sau sa intre intr-o incapere
Pisicile batrane pot suferi de confuzie mintala, sau disfunctie cognitiva, si in acest caz miauna cand devin dezorientate. Aceasta este varianta felina a bolii Alzheimer.
Pentru a-si gasi un partener: pisicile in calduri isi atrag partenerii prin sunete ce seamana cu mieunatul.

Vezi si De ce vomita pisica

Pisica poate mieuna exagerat de plictiseala, mai ales daca este neastamparata si are nevoie de activitate, sa se joace.

de ce plang pisicile noaptea

de ce plang pisicile noaptea

Da-i ocupaţie pisicii cand eşti la serviciu

Există numeroase metode să ţii pisica ocupată cât timp tu eşti la serviciu, pentru ca ea să fie mai puţin activă şi mai somnoroasă când vii acasă. Pune-i la dispoziţie jucării pe care le poate alerga sau arunca prin casă, cum ar fi şoricei sau mingi.

Pentru a fi şi mai distractiv, pune iarba mâţei în ele, sau cumpără jucării care au deja iarba mâţei în ele.

Schimbă mereu jucăriile, pentru a nu-i da timp să se plictisească de ele şi să le ignore. Împarte-le pe mai multe seturi, şi schimbă-le periodic. Jucăriile tip undiţă, sau cele care fac un zgomot discret când sunt atinse sunt preferatele pisicilor.

Vezi care sunt Cele mai scumpe 5 pisici din lume

 

Comentarii
Toate comentariile

Comentarii