1000x250 ro

De ce miauna pisica

de ce miauna pisica

De ce miauna pisicile ? Iata o intrebare la care multi stapani de feline ar vrea sa stie raspunsul. Din pacate nu este un singur motiv care sa-l gasiti pe internet. Pisicile miauna, de cele mai multe ori, pentru ca au o problema mai mare sau mai mica.

de ce miauna pisica

Iata cateva motive pentru care miauna rasele de pisici:

  • pisica miauna pentru ca este in calduri
  • pisica miauna pentru ca nu are mancare sau apa
  • pisica miauna pentru ca are o durere
  • pisica miauna pentru ca este nervoasa
  • pisica miauna pentru ca nu se poate da jos (ii este frica) din copac sau de pe sifoner

Este important felul in care miauna pisica, tonul vocii si perioada in care miauna. Exista si momente cand pisica miauna de fericire ca stapanul ajunge acasa sau cand vrea atentie.

De ce miauna pisica la usa

Ei bine pentru ca vrea sa ajunga pe partea celalata a usii. Vrea sa intre sau sa iasa din camera.

Daca este usa de la intrare sau daca in spatele acelei usi stie ca este mancare, lesa sau hamul cu care merge la plimbare, este posibil sa vrea unul din acele lucruri.

1000x250 ro

Pisicile sunt animale cu obiceiuri care isi fac rutine si tin la ele. Daca stie ca mingia este intr-un loc, ea se duce numai in acel loc dupa ea. Daca intre timp locul se schimba, va dura o perioada, de obicei scurta pana se obisnuieste cu noua locatie. Este bine sa nu schimbi prea des obiceiurile pisicii pentru ca poate fi derutata si acest lucru duce la stres si discomfort.

Pentru a vedea care este motivul poti deschide usa si daca se opreste din mieunat inseamna ca problema este rezolvata. Daca miauna si dupa ce ai deschis una inseamna ca vrea altceva.

pisica miauna la usa

De ce miauna pisica la litiera

Daca pisica ta miauna in fata litierei inseamna ca vrea sa o foloseasca dar are o problema.

Din pacate una din zece pisici are o problema cu litiera. Una din cauze poate fi infectiile urinare dureroase.

Iata cateva cauze pentru care pisicile nu folosesc litiera:

  • are infectii urinare dureroase
  • litiera nu este pusa in locul potrivit
  • este stresata de un alt animal

Litiera nu trebuie aseazata langa mancare sau langa aparate zgomotoase de care pisicii ii este frica. De preferat sub un scaun, intr-un colt sau un loc ferit de lume. Daca este liniste poate sa fie chiar si intuneric. Pisicile sunt active si noaptea, dci se vor duce si la litiera.

Daca nu este singura pisica sau mai sunt animale (caini, iguane, etc) in casa, poate fi un motiv pentru care pisica sa nu se duca la litiera. Incercati sa mutati litiera intr-un loc linistit departe de alte animale sau zgomote. Daca nici atunci nu vrea s-o foloseasca poate fi din cauza nisipului.

De ce miauna pisicile in calduri

Pisica miauna cand este in calduri ca sa-si gaseasca partener. Pisicile aflate la prima imperechere (la primele calduri) miauna mai tare si mai mult decat cele „cu experienta”.

La curte tind sa se urce pe gard, pe casa sau in copaci pentru a fi auzite cat mai departe. Pisicile de la bloc tind sa iasa pe geam sau afara pentru a se face cat mai auzite.

O pisica in calduri nu are ore de mieunat. In functie de rasa poate sa miaune mai mult sau mai putin, mai tare sau mai incet. Daca este o pisica „vorbareata” va mieuna sau chiar urla mult mai rau decat o rasa de pisica tacuta.

de ce miauna pisica in calduri

De ce miauna pisica noaptea

Pisicile sunt sensibile la zgomotele din timpul zilei. Ele se simt foarte bine noaptea pentru ca este liniste si o felina nu vrea sa fie vazuta sau auzita. Daca nu va jucati cu ele seara sa-si consume energia ele vor dormi si se vor trezi in miez de noapte.

In general pisicile vin dimineata sa-si trezeasca stapanii. Sunt putine cele care miauna in miez de noapte. De obicei cele cu probleme de sanatate sunt care miauna tot timpul.

Cele mai citite articole

Pisicile sunt printre cele mai bune manipulatoare. Aceste mici „hoate” vor profita de fiecare moment de bunatate care i se va arata. Daca vine langa pat si miauna incearca sa nu o bagi in seama. La inceput este greu, dar dupa cateva zile de incercari fara succes va vedea ca metoda asta nu functioneaza si va renunta la ea. Mai mult ca sigur va incerca alta (se urca in pat, da cu labuta, etc.)

Daca are doar chef de joaca sau vrea atentie este bine sa n-o obisnuiesti cu mangaiat dimineata pentru ca o sa vrea si maine si poimaine ..

de ce miauna pisicile noaptea

De ce miauna pisicile mici

Pisicile mici sunt precum copiii mici. In afara de problemele adultilor (lipsa apei, mancarii sau atentiei) au nevoie si de protectia materna.

Daca nu au o problema grava in care sa miaune in continuu, in seamna ca vor in brate, mangaieri dese sau atentie materna.

O pisica tinuta in casa se plictiseste repede si poate dezvolta probleme de comportament intocmai ca un copil rasfatat.

Pentru a avea ocupatie trebuie sa i se puna la dispozitie mai multe lucruri: loc pentru ascutit ghearele, jucarii, o fereastra pe care sa se uite ziua, etc.

De ce miauna pisicile mici

Pisica miauna ciudat

Daca pisica ta miauna ragusit inseamna ca poate avea o problema de sanatate.

Chiar daca, de obicei, sunt egoiste si au grija de ele alegand locul cel mai cald, se intampla ca pisica ta sa raceasca. Daca sta in apartament o poate trage curentul pe sub usa sau la geam. Daca este o pisica de curte motivele pot fi mai multe.

In afara de aerul rece poate bea apa sau lapte rece.

Daca vocea este aspra si tuseste poate suferi de laringita.

pisica miauna ragusit

Concluzii

Mieunatul pisicii, de cele mai multe ori, reprezinta o nemultumire sau o nevoie. Nevoile primare ale pisicii sunt hrana, atentia si socializarea.

Daca un stapan indeplineste aceste nevoi este putin probabil ca pisica sa-l deranjeze cu mieunat.

 

 

tag: de ce miauna pisica incontinuu, de ce pisica miauna intruna, de ce pisica miauna mereu, de ce miauna pisica dimineata, de ce miauna pisica o pisica

Bibliografie:

  • petmd.com/sites/default/files/vocal-cat-meow.jpg
  • i.ytimg.com/vi/3HdYMDy08HQ/hqdefault.jpg

 

Cele mai citite articole