De ce cainii au nasul umed

de ce au cainii nasul umed

De ce unii caini au nasul umed ? De ce cainii au nasul rece ? Dar de ce alti caini au nasul cald ? De ce unii caini au nasul uscat ?

O legenda spune ca unii caini au nasul umed pentru ca nu au lasat Arca lui Noe sa se scufunde. Cand s-a facut o gaura in arca apa intra inauntru si ca sa nu se scufunde un catel si-a pus nasul in gaura ca sa nu mai intre apa. Astfel a fost salvata corabia de la scufundare.

De ce au cainii nasul umed ?

Pentru ca nu au glande sudoripare. Cainii nu pot transpira ca oamenii. Ei elimina apa, atat cat se poate, prin mica suprafata de pe nas.

Un alt motiv este pentru ca se ling. Daca este prea cald afara acesta se poate usca si ca sa nu crape patrupedul il umezeste din cand in cand.

A se face diferenta intre a fi ud si a curge ca si cum este racit.

de ce au cainii nasul umed

de ce au cainii nasul umed

De ce au cainii nasul uscat ?

In mod normal nasul cainelui este de obicei putin umed, dar nu este obligatoriu. Daca este uscat se crapa si il poate doare. Daca e sa comparam cu oamenii e la fel cand iti crapa buza.

Daca un caine are nasul umed poate sa fie de la deshidratare. Asigura-te ca are apa. Un alt motiv este ca bate vantul. Vantul si frigul sunt doi factori care provoaca uscarea nasului cainelui.

Cele mai citite articole

Ca si boli sunt raceala sau diferite alergii sau infectii.

de ce au cainii nasul uscat

de ce au cainii nasul uscat

De ce au cainii nasul cald ?

Dupa cum am spus mai sus nasul cainelui trebuie sa fie la temperatura normala a corpului si usor umed.

Daca se intampla ca un caine sa aibe nasul cald si uscat inseamna ca are un discomfort. Poate sa un discomfort temporar sau sa sufere de o boala.

Recomandarea noastra este sa mergeti cu el la un medic veterinar pentru o consultatie si eventual analize.

Sfat: observati si activitatea cainelui in general. Daca este jucaus, vioi, etc.

De ce au cainii nasul rece ?

N-ar trebui sa se intample asta. Sunt doar doua motive in care nasul cainelui este rece. Cand sta la temperaturi scazute sau cand este bolnav, are figsoane sau ceva similar.

Daca arata ca in poza de mai jos inseamna ca exista o problema

nas caine crapat

nas caine crapat

Cele mai citite articole