Curiozitati despre pisici

curiozitati despre pisici

Cu siguranta toata lumea stie cum arata o pisica. Putini stiu toate secretele ei si de ce se comporta cum se comporta. Pisica, chiar daca nu este cea mai buna prietena a omului, este o felina fantastica din foarte multe puncte de vedere.

Pisica a fost pretuita de regi, studiata de filosofi si preferata de multi. Sa vedem in continuare cateva din curiozitatile, secretele si atuurile ei.

1. Pisicile sunt ambidextre. Un studiu arata ca 60% dintre pisici isi folosesc ambele labe la fel de bine. Restul de 40% sunt ori stangace ori dreptace.

2. Pisicilor nu le place mancarea rece sau fierbine. Daca mancarea este fierbinte n-o poate manca, iar daca este prea rece poate avea probleme la stomac. Cea mai buna mancare este la temperatura camerei sau putin calduta, exact cum este prada din salbaticie a felinelor.

3. Pisicile vad foarte bine. Acestea au nevoie de sase ori mai putina lumina pentru a vedea si spre deosebire de alte animale vad in culori.

4. Au o intuitie foarte buna. Toata lumea stie ce pradator inascut este pisica. Vederea foarte buna, agerimea si viteza de reactie sunt cateva din atuurile ei.

5. Pisicile cad numai in picioare. Mai intai isi rotesc capul, apoi corpul si se pregatesc de impactul cu solul.

6. Nasul pisicilor este unic. La fel ca amprentele digitale ale omului, nu exista doua nasuri de pisica identice.

7. Cu ajutorul a 32 de muschi pisicile isi pot roti urechile 180 de grade. Motivul pentru care sunt deranjate de sunete este ca auzul lor este de 3 ori mai dezvoltat.

8. Cand are de ales intre doua chestii isi balanseaza coada in stanga sau dreapta. De exemplu trebuie sa intre intr-o camera, este intre doua incaperi si nu s-a hotarat unde sa intre. Dupa ce face alegerea coada nu se mai balanseaza.

9. Au simtul orientarii foarte dezvoltat. In afara de asta ca orice felina isi stabileste o „casa” unde prefera sa locuiasca pe care o paraseste in conditii extreme.

10. Cand ii este cald o pisica transpira numai prin pernutele labelor

11. Intr-o viata o pisica poate avea peste o suta de pisoi.

12. Limbra aspra a pisicii are rolul de a descurca si curata blana. Sanatatea unei pisici se vede si dupa blana ei.

13. O pisica poate recunoaste mersul stapanului ei de la sute de metri distanta.

Cele mai citite articole

14. Pisica are capacitatea de a distinge tonul oamenilor. Acestea isi dau seama cand un om este vesel, trist, cand tipa sau cand se cearta.

15. Aproape o trime din viata pisica o dedica ingrijirii si linsului blanitei.

16. Pisica poate sari pana la de 5 ori inaltimea ei.

17. Nu sunt animale singuratice. Daca traiesc in familie sau in grup ele isi dezvolta o ierarhie.

18. Marele fizician Isaac Newton a inventat usita rabatabila pentru pisici pentru ca animalul sa intre si sa iasa de cate ori are nevoie.

19. Pisicile adora sa doarma pe materiale izolante precum hartia, lemnul, polistirenul, etc. Astfel consuma mai putina energie incalzindu-se.

20. Mustatile pisicilor le ajuta sa se orienteze in spatiu. Acestea sunt mobile si pe langa orientare pisica isi da seama daca incape in locuri stramte.

21. Pisica poate dormi 15-18 ore pe zi.

22. Isi schimba culoarea cu inaintarea in varsta.

23. Se spune ca dintre toate mamiferele are cei mai mari ochi in raport cu marimea corpului.

24. Pisicile torc cu frecventa unui motor diesel, aproximativ de 26 de ori pe secunda.

25. Din cauza contrabandei in Egiptul antic exportul cu pisici era pedepsit cu moartea !

26. Pisica prefera sa moara de foame decat sa manance ceva ce nu ii place. Va refuza hrana care nu este completa nutritional si in termen.

curiozitati despre pisici

Citeste si alimentatia pisicii

Bibliografie:

Cele mai citite articole