1300x300

Curiozitati despre caini

caine cu ochelari

Exista sute de rase oficiale de caini in intreaga lume, dupa cum bine stiti, iar fiecare caine are propriul set unic de caracteristici si propria personalitate. Dar un lucru este sigur – acesti tovarasi ai nostri de nadejde sunt creaturi fascinante! Tocmai de aceea ar trebui sa stim cateva lucruri interesante despre caini.

30 de curiozitati despre caini – Ce nu stiati si poate ati vrea sa stiti

1. Rasa de caini Newfoundland a fost initial creata pentru a ajuta navele de pescuit si pentru a salva persoanele care se confrunta cu riscul de inec.

2. Doi pomeranieni si un pekinez au supravietuit scufundarii Titanicului.

3. Cainii isi urmaresc cozile din mai multe motive: curiozitate, anxietate, instinct de prada sau, pur si simplu, purici! Daca cainele isi urmareste excesiv coada, discutati cu medicul veterinar.

6. Pui de dalmatian sunt albi pur atunci cand se nasc si isi dezvolta petele pe masura ce avanseaza in varsta.

1000x250

7. Cainii visează! Cainii si oamenii au acelasi tip de somn cu SW (SWS) si o miscare rapida a ochilor (REM), iar in timpul acestei etape REM cainii pot sa viseze. Miscarile din labe care apar in timpul somnului sunt semne ca animalele dvs. de companie viseaza!

8. Ochii cainilor contin o membrana speciala, numita tapetum lucidum, care le permite sa vada in intuneric.

9. Potrivit unui sondaj, 72% dintre proprietarii de caini cred ca patrupedul lor poate detecta cand vremea furtunoasa este pe drum.

10.  Temperatura normala a unui caine este intre 101 si 102,5 grade Fahrenheit.

11. Americanii iubesc cainii! 62% din gospodăriile din S.U.A. detin un animal de companie, care echivaleaza cu 72,9 milioane de case

12. 45% dintre caini dorm in patul proprietarului lor.

16. Simtul mirosului la caini este de 10.000 – 100.000 de ori mai acut decat cel al oamenilor.

17. Faptul ca un caine vede doar in alb si negru e un mit. De fapt, se crede ca un caine vede in principal in albastru, verzui-galben, galben si diverse nuante de gri.

Cele mai citite articole

18. Cainii aud cel mai bine la 8000 Hz, in timp ce oamenii aud cel mai bine la aproximativ 2000 Hz.

19. Urechile cainilor sunt extrem de expresive. Nu este de mirare, deoarece exista mai mult de o duzina de muschi separati care controleaza miscarile urechilor unui caine.

20. Cainii Chow Chow sunt bine cunoscuti pentru limbile lor distincte albastru-negru, dar se nasc cu limbi roz. Acestea devin de culoare albastru-negru la varsta de 8-10 saptamani.

21. Daca oamenii au glande sudoripare pe tot cuprinsul pielii, numarul acestora situandu-se intre 2 si 5 milioane, cainii au astfel de glande numai in pernitele situate la baza picioarelor.

22. Un caine care are varsta de un an este la fel de matur din punct de vedere psihic precum un copil de 15 ani.

23. In SUA exista cea mai mare populatie de caini din lume, iar pe locul doi in acest top se situeaza Franța.

24. Obezitatea este problema numarul unu de sanatate in randul cainilor. Cel mai probabil acest lucru se intampla datorita mancarii foarte procesate si cu foarte multi aditivi pe care acestia o ingereazaă din ce în ce mai des.

25. Nasul unui caine este unic si ar putea fi folosit precum amprentele de la degetele oamenilor. Daca va intrebati de ce nasul cainilor este mai tot timpul ud, atunci trebuie sa stiti faptul ca acesta secreta un strat subtire de mucoasa folosit pentru absorbirea mirosului. Veti observa ca, dupa ce adulmeca, cainii isi vor linge nasul pentru a izola o mostra si pentru a tine mai bine minte ceea ce au mirosit.

26. Numai cainii si oamenii au prostata.

27. Se spune ca toate speciile de caini descind dintr-o specie numită Tomarctus, care a trait pe Pamant acum cateva milioane de ani.

28. Se crede ca cei mai inteligenti caini din lume apartin raselor Border Collie, Pudel si Golden Retriever, iar cea mai „prostuta” rasa este Cainele afgan.

29. Toti cainii sunt identici din punct de vedere anatomic, astfel ca au 321 oase si 42 dinți. Atunci cand sunt mici au numai 28 de dinti.

30. Cel mai batran caine din lume a trait pana la varsta de 29 de ani si cinci luni. Acesta facea parte din rasa Queensland Heeler si purta numele de Bluey. 

Cele mai citite articole