Putini stiu ca pe langa alte avantaje, precum abilitatea de a te scapa de depresie, pisica este un neurolog extraordinar. Multe studii au aratat ca simpla prezenta intrun camin a unei pisici ofera terapie de mai multe feluri.
Pentre oamenii cu anxietate sau depresie pot fi un adevarat sprijin zilnic. Alte beneficii sunt reducerea stresului sau scaderea tensiunii arteriale.
Iata cateva din metodele si activitatile prin care pisica vindeca sau amelioreaza starile de anxietate si depresie de la oameni.
Responsabilitarea
Pentru copii este un inceput excelent o pisica animal de companie. O pisica trebuie hranita la anumite ore si litiera trebuie curatata periodic. Cand sunt mici copii cu anxietate se pot simti singuri fara un scop. A avea grija de o pisica ofera pe langa o responsabilitate, un sentiment de implinire.
Prietenie neconditionata
Pisicile ofera dragostea lor si nu cer nimic in schimb. Sunt copii care spun ca se simt mai bine cu un animal de companie decat in prezenta unor colegi care poate rad de el/ea din diverse motive. O pisica este ceva fabulos pentru ca nu judeca, nu te eticheteaza in vreun fel si nu cere nimic pentru atentia care ti-o ofera.
Socializare
Cele mai citite articole
O pisica, pe langa alte beneficii, ajuta si la socializare. Fie doar ca il intrebi pe cel in preajma careie este daca pisica a mancat sau i s-a facut curat si tot este un inceput. Responsabilitatea si socializarea sunt actiuni pozitive care le poti intreprinde cu ajutorul unei pisici.
Un exemplu ar fi sa chemati un prieten sau o colega sa se joace cu pisica. Copilul fiind familiar cu cei doi, atata cu pisica cat si cu colegul ii va fi usor sa socializeze cu cei doi.
Contactul fizic
Atingerea fizica este o problema pentru toata lumea in general. Daca atunci cand suntem mici facem aceste gesturi poate din reflex, dupa o perioada aceste miscari se raresc. Copiii cu anxietate si depresie au nevoie mai mult decat de obicei de imbratisari si atingeri. Ei trebuie sa socializeze si sa intre in contact cu cat mai multi prieteni zilnic, atat oameni cat si animale. Mai ales animalele de companie de acasa, ca pisica.
Distractia
Ultima dar nu cea din urma este distractia. Cea mai tare este distractia.
Toata lumea stie ca sportul, miscarea, rasul si distractia sunt stimulente extraordinare. Problema e ca toti suntem asa de ocupati incat ne dedicam putin timp sau deloc pentru aceste lucruri minunate.
Prin actiuni precum joaca ne stimulam creierul involuntar sa proceseze diverse informatii pentru ca facilita actiunea din momentul respectiv. Joaca, distractia si miscarea trebuiesc practicate zilnic pentru tot restul vietii.
Comentarii