Consumul de produse BIO a tot crescut în ultimii ani, deoarece românii au început să îşi dea mult mai mult interesul în ceea ce consumă. Majoritatea oamenilor nu mai au disponibilitatea de a consuma produse “de țară”, de aceea cele BIO sunt varianta cea mai bună și accesibilă pentru ei.
Argumentul contra, ce se aduce cel mai des în discuție, este faptul că aceste variante au un preț chiar dublu față de cele normale. Prețul este destul de descurajator, mai ales atunci când te gândeşti şi la diferenţa uriașă pe care cele BIO le pot face într-un coș de cumpărături.
Nu sunt cele mai accesibile produse din punct de vedere financiar, așa că dacă nu faci parte din acea clasă socială, care-și permite să dea dublu pe cumpărături, poate acum a venit timpul să-ți procuri propriile tale alimente chiar din curtea ta.
Iată cum să începi creșterea propriei tale ferme
- Gândește-te ce animale îţi dorești
Poate părea un task destul de complicat, însă oricine poate avea grijă de câteva găini sau raţe, deoarece nu necesită prea multă experiență. Alte animale, precum porcii sau vitele, au nevoie de o îngrijire mai sporită, deoarece sunt animale mari care au diferite și variate nevoi pe parcursul zilei.
De luat în considerare este și numărul de vaccinuri la care animalele trebuie supuse, pentru a nu răspândi diferite tulpini virale între ele. Așadar, fiind un gospodar începător, cel mai bine este să mergi pe pui, datorită nevoilor lor mult mai scăzute.
- Asigură-le adăpost
Cele mai citite articole
După ce te-ai hotărât la ce animale dorești să creşti în ferma ta, acum acestea au nevoie de un loc unde să doarmă, să poată să se plimbe, să aibă oportunitatea de a se destinde. Din păcate, acestea trebuie construite în majoritatea cazurilor, așa că cel mai bine este să pleci la “drumul fermierului” împreună cu trusa ta de scule.
Terenul este încă un aspect important, pentru că animalele au nevoie de un spațiu vast pentru a fi crescute autentic, deci încă o dată găinile și rațele au un avantaj, pentru că nu necesită foarte mult spațiu dintr-o grădină.
- Găsește cea mai bună hrană pentru ele
Animalele, pentru a crește sănătoase, au nevoie de o dietă bogată, începând cu proteine și terminându-se cu mineralele și clorofila ce se găsesc în plante. Deci pe lângă toate mixurile de furaje pentru animale, recunoscute între toți fermierii ca fiind metoda cea mai simplă de creștere sănătoasă, animalele trebuie să aibă integrat în dietă tot felul de plante.
Așadar, echilibrul perfect se menține cu ajutorul unei alimentaţii echilibrate, pline de plante și furaje. Dacă te afli încă la început și nu știi ce furaje sunt tocmai bune pentru startul propriei tale ferme, cei de la rodnic.eu dispun de o selecție variată de furaje pentru toate animalele.
În concluzie, creșterea unui animal trebuie tratată cu același grad de seriozitate precum creșterea unui copil. Ambii au nevoie de un cămin și o alimentaţie bogată în tot felul de nutrienţi. Așadar, pentru a-ţi putea consuma propriile produse BIO în câteva luni, începe-ţi chiar astăzi propria fermă de animale.
Sursa foto: unsplash.com