Cum să alegeți o hrană pentru pisici după compoziția sa

istockphoto 1071204136 612x612 1

O pisică este carnivoră și își obține 80% din aminoacizii și vitaminele sănătoase din proteinele animale. Tractul digestiv scurt al animalului de companie cu blană este conceput pentru carne, dar nu și pentru carbohidrați. Hrana pentru pisici cumpărată din magazin oferă o dietă echilibrată. O dietă care seamănă cu ceea ce un animal ar mânca în mod normal în mediul său natural.

Varietate de hrană pentru pisici

Gama de hrană pentru pisici disponibilă în comerț este împărțită în hrană uscată și hrană umedă. Prima este cea mai bună alegere. Peletele solide costă mai puțin decât conservele de carne. Hrana uscată ajută la:

  • îndepărtarea plăcii bacteriene;
  • măcinarea dinților;
  • Desprinderea părului.

Hrana umedă este potrivită pentru pisicuțele mici sau pentru pisicile mai în vârstă. Conservele de carne sunt, de asemenea, un tratament excelent. Separat, ajută la compensarea deficiențelor de lichide.

Compoziția hranei pentru pisici

O hrană comercială echilibrată pentru pisici conține peste 50 % proteine animale. Aceasta poate fi fie carne, fie subproduse.

Fibrele sunt importante, dar valoarea lor pentru organismul pisicii este supraestimată. Procentul de legume din compoziție poate varia între 10-15%. Mult mai importantă este prezența aminoacizilor și a vitaminelor, pe care organismul nu le produce singur:

  • Taurina;
  • vitamina A;
  • vitamina B.

Tabuuri pentru pisici

Cele mai citite articole

Ceea ce nu trebuie să conțină sunt carbohidrații complecși. Tractul digestiv al pisicilor nu conține concentrația potrivită de enzime pentru a descompune acest grup de substanțe organice.

Dacă în hrană sunt incluse cereale (porumb sau grâu), precum și cartofi, aceasta crește povara asupra rinichilor. Animalul de companie se va confrunta cu indigestie, diaree și vărsături. Lista produselor și aditivilor interzise și potențial periculoase este, de asemenea, extinsă:

  • coloranți;
  • antioxidanți;
  • conservanți;
  • zahăr și sare.

Sarea provoacă un dezechilibru al electroliților. Zahărul poate provoca diabet. Fără conservanți, alimentele nu vor rezista mult timp în bol. Cu toate acestea, pot fi naturale, de exemplu vitamina E. Aditivii sintetici se acumulează în ficatul animalului de companie, provocând alergii, boli de piele și dezvoltarea de celule canceroase.

Culoarea alimentelor

Culoarea naturală a peletelor uscate este maro. Atunci când se folosesc coloranți artificiali, aceasta devine roșie sau verde.

Dacă vă decideți să cumpărați hrană pentru pisici din magazinul online, acordați atenție clasei și mărcii. Nu este recomandabil să cumpărați produse de clasă economică, deoarece singurul lor scop este de a satisface foamea. Optați pentru Fitmin, Optimeal, Calibra.

Cele mai citite articole