1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Cum să ai un somn de calitate. Lenjerii de pat, rol decisiv

Un om își petrece, în medie, o treime din viață dormind, adică aproximativ 26 de ani și mai pierde încă 7 ani încercând să adoarmă. Conform cercetătorilor, o lenjerie de pat nouă îmbunătățește calitatea somnului semnificativ. De asemenea, durata pentru a adormi scade la 7 minute de la o medie de 15 minute atunci când te simți confortabil în așternuturile tale. 

Ce înseamnă aceste statistici? Practic, te vei trezi a doua zi dimineață, cu o stare de spirit mai pozitivă și o putere suplimentară de muncă. Toate aceste scopuri pot deveni realitate dacă urmăm niște pași simpli în alegerea unei lenjerii de pat potrivite.

lenjerii de pat somproduct 8.1

Top criterii pentru alegerea unei lenjerii de pat

Nu știm cu exactitate cine a inventat lenjeria de pat. Unii istorici spun că egiptenii au început să prelucreze bumbacul, transformându-l în țesături, iar alții spun că romanii sunt pionierii. Pe vremuri doar bogații aveau privilegiul să doarmă în așternuturi relaxante, fine, comode. În zilele noastre, lucrurile s-au schimbat și orice om poate avea o lenjerie de pat pe măsura așteptărilor sale.

Principalele aspecte care trebuie să ne preocupe sunt atât de ordin estetic, însemnând dimensiuni, culoare, design, cât și calitativ, care ține de material și țesătură. Să ai mereu în vedere că odihna reprezintă o necesitate după o zi de muncă obositoare, iar fără un program echilibrat de somn, efectele asupra stării tale psihice și fizice se vor resimți în toate activitățile pe care le desfășori.

Cele mai potrivite lenjerii de pat. Importanța materialului

Din punct de vedere calitativ, cele mai potrivite așternuturi sunt confecționate din bumbac 100%, fiind foarte ușor de întreținut și curățat. Bumbacul ranforsat este alegerea cea mai bună. Acesta nu se scămoșează, având o rezistență sporită în timp. Datorită bumbacului de calitate, lenjeriile de pat din acest material sunt foarte ușor de întreținut si curățat. Mai mult, are proprietatea de a se adapta la temperatura ambiantă, atât pe timpul verii, cât și în sezonul rece, generând răcoare și căldură în funcție de anotimp. 

Cele mai citite articole

Dacă dorești un set de lenjerii de pat pentru copii trebuie să ai în vedere ca acestea să fie confecționate dintr-un bumbac extrem de delicat, dar și să garanteze un confort ridicat la utilizare. Materialul trebuie să fie moale și plăcut la atingere.

Un alt tip de material este bumbacul satinat, un mix între bumbac și satin, dar cu o țesătură mai fină și mai plăcută la atingere. Nu uita că materialul este extrem de important pentru că lenjeria de pat intră în contact direct cu pielea. 

lenjerii de pat somproduct 8.2

Designul are o mare influență asupra stării tale de spirit

Așternuturile au capacitatea de a influența întreg aspectul dormitorului. Totul depinde de gustul fiecăruia, însă anumite culori, precum cele calde sau combinația verde – albastru creează o atmosferă liniștitoare și o stare de relaxare profundă.

Dacă ești o persoană care iubește culorile vii poți alege lenjerii de pat colorate cu modele variate. Cu cât este mai frumoasă și mai comodă lenjeria de pat, cu atât de plăcut ne va fi și somnul. Un somn de odihnitor este un factor decisiv pentru a face față provocărilor de zi de zi! Alege lenjerii de pat potrivite dormitorului tău din portofoliul de produse: https://www.somproduct.ro/

Despre SomProduct

SomProduct este un brand cu tradiție în România, având o experiență de 14 ani în industria Home&Deco și un portofoliu de peste 90.000 de articole de la branduri de top autohtone și internaționale. Bazele companiei au fost puse în anul 2008, la Baia Mare, din dorința de a oferi oamenilor confort și inovație. Dacă atunci portofoliul de produse cuprindea doar cinci articole: trei saltele, o somieră și o canapea, astăzi clienții pot achiziționa mobilier și decorațiuni pentru întreaga locuință dintr-un singur loc: piese și seturi pentru dormitor, living, camera copiilor, birou, bucătărie, baie și hol, corpuri de iluminat, electrocasnice și obiecte pentru terasă și grădină.

Cele mai citite articole

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner