Cum iti pregatesti casa inainte de a aduce o pisica

casa pentru pisici

Te-ai hotarat sa-ti iei o pisicuta sau pur si simplu ai gasit una abandonata si te-ai decis sa o adopti. Cu siguranta noul tau prieten te va inveseli in fiecare zi cu nazbatiile sale.

Dar pentru ca joaca pisoiasului tau sa nu fie periculoasa pentru sanatatea sa, dar nici pentru lucrurile tale, afla cum trebuie sa iti pregatesti casa pentru noul „locatar”.

Fara obiecte fragile

Pentru inceput, este necesar sa strangi obiectele de decor fragile care pot fi daramate cu usurinta. Pune-le intr-o camera in care pisica nu are voie sa intre.

Indeparteaza de pe mese sau dulapuri materialele textile decorative de care pisica se poate agata tragand cu ele toate obiectele de pe acea suprafata.

casa pentru pisici

Plantele decorative pot fi toxice!

La fel procedeaza si cu plantele decorative. Unele dintre ele sunt toxice iar pisicile sunt tentate sa se joace cu frunzele lor si sa le roada. Pentru a preveni incidentele, incearca sa afli care sunt plantele daunatoare pentru pisici si renunta la ele sau muta-le intr-o incapere in care pisica nu are acces.

Ca sa ii reduci pisicii interesul pentru plantele tale decorative, sadeste intr-un ghiveci Iarba matei, o planta pe care pisicile simt nevoia sa o mestece.

Ascunde substantele periculoase

La fel ca si copiii, pisicile sunt foarte curioase. De aceea, pregatirea casei trebuie facuta ca si cum ai aduce acasa un copilas curios, nerabdator sa descopere si sa exploreze fiecare colt al locuintei.

Este foarte important sa indepartezi din calea pisicutei tale produsele pentru curatat, inalbitorii, detergentii etc. Acestea contin substante toxice ce pot fi fatale pisicii.

Cele mai citite articole

Strange toate produsele care pot constitui un pericol pentru ea si pune-le intr-un dulap in care nu poate intra. De asemenea, folosirea insecticidelor va trebui facuta cu foarte mare prudenta.

„Coltisorul cu bunatati”

Intr-o camera usor de curatat (de preferat bucataria) fa-i pisicutei propriul sau coltisor in care sa-si ia masa. Foloseste trei vase, unul pentru mancare solida altul pentru mancare lichida si unul in care sa-i pui apa.

pisici in toata casa

Litiera, element obligatoriu…

Prezenta litierei in casa la aparitia pisicii este foarte importanta. Daca pisica ta nu va gasi un loc cu nisip in care sa-si faca nevoile, isi va orienta atentia catre diverse locuri ascunse ale casei, fiindu-ti apoi destul de greu sa o dezobisnuiesti.

Ar fi de preferat sa ii lasi pisicii tale doua litiere, in special daca nu ai timp sa cureti nisipul imediat dupa ce isi face nevoile.

Locurile periculoase

Curiozitatea indeamna pisicile sa intre chiar si in cele mai ascunse locuri sau sa se urce la intaltimi ametitoare. Incearca, atat cat este posibil, sa ii impiedici accesul in zonele care ar putea constitui un pericol.

Citeste si cele mai scumpe 5 pisici din lume

Bibliografie:

  • https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/46/d5/a0/46d5a04a9e99e0fe5e3703535d4df3f2.jpg
  • https://kronodesigners.files.wordpress.com/2013/01/cat-flat-2.jpg

Cele mai citite articole