Criterii de care să ții cont când îți comanzi ochelari de ski

woman snowboard suit sportswoman mountain with snowboard hands horizon concept sports

Senzația oferită de sporturile de iarnă este unică, iar pentru a te bucura cu adevărat de moment și pentru a fi în siguranță pe pârtie, ai nevoie de echipament adecvat. Iată care sunt criteriile de care să ții cont înainte de a achiziționa ochelari de ski și snowboard.

Calitate și siguranță

Cel mai important aspect pe care să îl iei în calcul este rezistența și protecția oferită de produs. De asemenea, vederea periferică nu trebuie să fie obturată în niciun fel, astfel încât să observi cât mai multe detalii și să fii în siguranță pe pârtie. Alege ochelari de ski Bolle de la Lensa.ro, atât pentru calitatea înaltă, cât și pentru designul modern.

Culoarea lentilelor

Pentru a alege cei mai buni ochelari de ski și snowboard, trebuie să ții cont de condițiile meteo și de efectele pe care vrei să le obții: contrast, percepția mai bună a culorilor etc. Dacă este vreme înnorată, optează pentru lentile deschise, cum ar fi galbene, aurii, verzi sau portocalii sau roz. În schimb, când soarele este puternic, sunt recomandate modelele cu nuanțe închise, precum maro, gri sau albastru.

Categoria filtrului de protecție UV

Dacă pentru viața de zi cu zi sunt ideali ochelarii cu filtru UV de categoria 2 sau 3, pentru zonele montane vei avea nevoie de un grad mai mare de protecție – nivel 4 pentru zilele cu mult soare și radiații ultraviolete puternice. În perioadele cu cer înnorat sau pentru schiat pe timp de noapte, poți opta pentru lentile de categorie 1.

Filtru de polarizare

Ochelarii polarizați reduc strălucirea deranjantă și razele de soare reflectate pe diverse suprafețe. În teorie, par perfecți pentru munte, însă modelele speciale pentru ski ar trebui să aibă un grad optim de polarizare, pentru a oferi atât confort vizual, cât și posibilitatea de a distinge între zonele cu zăpadă și cele cu gheață de pe pârtie.

Dimensiunile ochelarilor

Dacă vrei să comanzi ochelarii de ski și snowboard online, citește cu atenție care este mărimea acestora. Eventul, o poți compara cu o pereche care îți vine perfect. În plus, este bine să citești părerile cumpărătorilor și să ții cont de cele relevante pentru tine.  Este esențial să te simți bine pe pârtie, iar ramele trebuie să fie pe măsura ta și confortabile.

Designul

Un aspect care nu trebuie neglijat și care, de multe ori, poate fi primul criteriu de selecție a ochelarilor de ski este designul. Ramele, indiferent că sunt de vedere, de soare sau sport, nu au doar un rol funcțional, ci și un important caracter estetic. Brandul și stilul pentru care optezi transmit ceva despre tine și preferințele tale.

Achiziționează ochelari de ski și snowboard de înaltă calitate, care să îți ofere siguranță și confort vizual sporit pe pârtie. Ține cont de condițiile meteo preconizate sau alege o pereche versatilă. Totodată, optează pentru un model care îți place și care se pliază perfect pe stilul tău.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole