Cotet de anulare a zgomotului

ford-dog-kennel-quiet

Ford a construit un cotet de anulare al zgomotului si pentru asta a folosit acelasi tip de tehnologie de la casti si cea din masini.

Exact, Ford nu se limiteaza doar la „coteturile” cu care ne-a obisnuit (glumesc), ci intra si in industria animala. Sau nu !

Poate voi va bucurati in luna decembrie, dar cainii (si unele pisici) se sperie usor de pocnitori si artificii. Pentru unii din ei este o adevarata provocare sa treaca peste sarbatorile de iarna.

De curand Ford a prezentat aceast cotet cu un design interesant.

ford-dog-kennel-quiet

ford-dog-kennel-quiet

Sistemul functionează ca multe alte sisteme de anulare a zgomotului. Microfoanele externe receptioneaza sunetul de focuri de artificii sau alte zgomote puternice, iar un difuzor din interiorul canisei emite o frecventa opusa, care „anuleaza” zgomotul.

Cotetul este realizat partial din pluta care ajuta, si ea, la absorbtia sunetului.

Cele mai citite articole

Legatura cu masinile este ca SUV-ul Ford Edge are acest sistem de „anulare” a zgomotului. Astfel sunetul de sub capota este redus pentru a nu deranja soferul.

Momentan cotetul Quiet Kennel este un prototip. Sunt destui stapani de animale de companie care ar comanda acest cotet. Ce nu face un stapan pentru blanosul lui preferat ?

Nu este exclus ca pe viitor Ford sa lanseze diverse gadget-uri utile facute cu tehnologia din dotare.

Pentru a vedea mai exact despre ce este vorba va invit sa urmariti videoclipul urmator:

Ford Quiet Kennel

 

Vezi si Cum se face o cusca de caine

 

Cele mai citite articole