Chinchilla – Sfaturi practice

cusca chinchilla

Chinchilla in vacanta

Daca pleci in vacanta si vrei sa iei chinchilla cu tine trebuie sa stii cateva lucruri. In primul rand chinchilla se imbolnaveste repede daca sta in apropierea curentilor de aer. Mare atentie cand aerisiti si unde lasati animalul. De asemenea prefera sa ramana acasa in adapostul lor decat sa plece in excursii si vacante pentru ca se streseaza des si cu usurinta.

Transportul trebuie sa fie cat mai lin. Cusca de transport a chinchilei trebuie sa aiba adapost pentru a se ascunde daca simte nevoia. Un factor important este lipsa zgomotului. Cu cat zgomotul este mai mare pe parcursul transportului sau in vacanta cu atat animalul se streseaza mai usor. Este bine sa evitati schimbarea frecventa a mediului sau a hranei.

Sa aveti in vedere ca umiditatea sa fie cat mai redusa, iar temperatura cuprinsa intre 5 – 28 grC. Pentru a evita stopul cardiac nu lasa razele soarelui sa bata direct pe animal. Pentru a evita acest lucru, chiar si din neatentie, este bine ca toate custule sa aiba adaporturi.

Pentru calatoria cu avionul este nevoie de o cusca speciala care poate fi achizitionata din magazilene de specialitate sau de la ghiseul de emitere bilete al aeroportului Henri Coanda. Aceasta trebuie sa aibe usile din metal cu sistem de blocare, podeaua impermeabila. Unele companii inchiriaza astfel de custi. In Marea Britanie nu sunt acceptate animalele de casa. Pentru transportul cu avionul aveti nevoie de urmatoarele acte: pasaport de calatorie (se elibereaza de cabinetul veterinar), carnetul de sanatate al animalului, certificat medical antirabic, si un act care dovedeste ca are vaccinurile la zi. O cursa poate costa de la 20 la 150 de euro in functie de marimea si „pretentiile” animalului.Manipularea chinchilei

Principalul avantaj de a avea o chinchila ca animal de companie este faptul ca se numara printre putinele animale cu blana care nu emana miros. Poate fi un prieten foarte simpatic daca este cumparat de mic puiut. Puiul creste si cu timpul se obisnuieste mult mai usor cu stapanul decat un animal adult. Indiferent daca este pui sau adult pentru sensibilizare si afectiune acesta necesita multa dragoste si rabdare.

Cand chinchilla vine langa tine nu-l speria sau goni, atingel usor sa vada ca nu prezinti pericol. Daca ii vei demonstra ca nu ii faci rau si va avea incredere in tine o poti mangaia. Dupa ce o mangai de cateva ori increderea va creste si astfel ti-ai facut un nou prieten.

Cele mai citite articole

Atentie cand vrei sa o ridici. La inceput ii poate fi frica daca o vei lua de corp. Va avea senzatia ca cineva strain o musca sau o imobilizeaza. Incercati sa bagati pana dedesubt pentru a o ridica. O puteti tine in palma sau aproape de corp pentru ca se simpte in siguranta. Daca la inceput ii este frica tineti-o aproape de corp si acoperit-o cu o mana, va avea impresia ca este la adapost si se va simti mai bine. Cu timpul isi daseama ca nu ii faceti rau si se va simti mai bine.

O sa sti daca o chinchilla are incredere in tine daca se apropie de tine si ii face placere prezenta ta, daca se suie pe tine, daca te urmareste prin casa, sta in apropierea ta sau nu se teme de tine.

Mai jos puteti vededa o cusca pentru o pereche chinchilla.

cusca chinchilla

Va urma

Cam atat deocamdata. Daca aveti alte idei sau complectari nu ezitati sa ne contactati.

Bibliografie:

Cele mai citite articole