Cei mai buni caini de paza

caini de paza

Printre cei mai buni caini de paza sunt intalniti in deseori ciobanescul german, mastiff-ul si dobermanul.

Desi cainii de paza sunt de obicei de talie mare ei nu sunt usor de ingrijit si dresat. In schimb pot sa-ti ofere siguranta, liniste, prietenie, loialitate si pot fi in multe cazuri partenerii ideali pentru copii.

Pentru a putea fi un caine de paza excelent trebuie pus accent in mod deosebit pe socializare. Este foarte important sa se inceapa de pui si sa continue pe parcurs.

Deoarece majoritatea raselor sunt suspicioase cu strainii, este foarte benefic ca animalul să treacă prin cât mai multe experienţe, pentru a putea face deosebirea dintre ce poate reprezenta o ameninţare si ce nu.

Educa┼úia (trainingul) este de baza pentru a avea un bun caine de paza ┼či protec┼úie.

Cei mai buni caini de paza la curte

Caini de talie mare

In general cei care stau la curte vor un caine mare care sa faca galagie. Daca ai casa la curte si traiesti in oras s-au putea sa ai probleme cu vecinii daca dulaul tau latra noaptea.

In zonele de munte, pe meleagurile tarii noastre, unui dintre cei mai iubiti si apreciati caini este Ciobanescul mioritic.

Avantajul principal al acestui caine este ca face parte dintro rasa pura, dezvoltata natural in acele zone si cu timpul s-a adaptat la conditiile specifice. Este foarte rezistent la boli si puternic.

Alte rase de talie mare sunt Ciobanescul german, Rottweiler, Golden Retriever sau Labrador. 

In cazul cainilor de talie mare ┼či foarte mare, se recomand─â ca┬áapropierea de cei mici s─â fie supravegheat─â de un adult, pentru ca acestia sunt c├óini dominan┼úi, care de┼úin o for┼ú─â mult mai mare ┼či pot surveni accidente (├«n special┬árasa Rottweiler).

Caini de talie medie si mica

Pentru familiile cu copii mici se recomand─â cainii de paz─â de talie mica┬ápentru c─â ace┼čtia sunt mereu veseli, energici ┼či foarte toleran┼úi la prostiile celor mici.

Cele mai potrivite rase de caini pentru protec┼úie din categoria de talie medie ┼či mica sunt┬áChow-chow, Westie, Teckel sau Scottish terrier.

Cei mai buni caini de paza si protectie

Cele mai citite articole

In aceast─â categorie ├«nt├ólnim rase de c├óini deosebit de dure ┼či redutabile, cu un curaj incredibil ┼či o rezisten┼ú─â la durere remarcabil─â, marea majoritate a exper┼úilor canini refuz─â recomandarea unui c├óine de lupt─â pe post de c├óine de paz─â ┼či ap─ârare.

Chiar dac─â ├«n r├óndul acestora exist─â exemplare de pit-bull, tosa-inu (cainele de lupt─â japonez), bully kutta (o ras─â cu origini str─âvechi folosit─â la lupte ├«n Pakistan ┼či Afganistan) care au un instinct excelent de paz─â ┼či ap─ârare, majoritatea sunt relativ prietenoase fa┼ú─â de om.

caini de paza

caini de paza

Bullmastiff,┬áo rasa foarte potrivita pentru familie, pentru ca invata repede care este ÔÇ×turmaÔÇŁ de care trebuie sa aiba grija si are o atentie excelenta. De asemenea, are abilitati excelente de atac si poate dobori usor un om.

Va inlatura orice amenintare fara a ii supune pe cei protejati vreunui risc. Cu familia este un caine bland si iubitor, care se va integra perfect. O incrucisare intre bulldog si mastiff, acest caine a fost folosit in Anglia pentru urmarirea fugarilor, mai ales noaptea, fiind foarte apreciat pentru rezultatele obtinute in aceasta activitate.

Doberman, se remarca prin statura atletica, impresionanata, care le da o mare agilitate. Numai latratul sau maraitul lor suna atat de amenintator, incat orice potential intrus va fi descurajat sa treaca la fapte. Fata de stapan sunt foarte loiali si, daca sunt dresati cum trebuie, foarte receptivi la comenzi.

Dog german, are o perceptie clara asupra propriilor dimensiuni si locului pe care trebuie sa il ocupe intr-o casa. In fata unei amenintari, nu este insa un caine de atac, ci chiar evita confruntarile. Mai degraba il va speria pe intrus prin latratul sau si isi va alerta stapanii.

Boxer,┬á┬áamenintator, ideal pentru familiile care isi doresc un caine care sa sperie, fara a avea insa o personalitate agresiva. Sunt insa foarte atenti la ce se intampla, foarte priceputi in a ÔÇ×citiÔÇŁ intentiile oamenilor si se vor folosi de statura lor atletica pentru a isi proteja familia.

Mastiff brazilian, predispus sa atace strainii daca se simte amenintat si nu se recomanda in casele cu multi vizitatori. Are un temperament dificil si este mai greu de dresat, dar daca reusiti acest lucru, veti avea un caine loial si foarte afectuos, inclusiv cu copiii.

Cei mai buni caini de paza la oi

Ciobanesc mioritic. Timp de secole principala lui sarcina a fost sa pazeasca si sa mane oile. Nascut pentru a pazi, acest caine are un instinct uimitor, este un devotat neconditionat stapanului sau. Un caine calm si echilibrat, un caine care tinde sa devina lider daca este lasat.

Ciobanesc de Maremma are o structura solida, musculara si un strat gros de culoare alba, care formeaza un guler mai gros in jurul gatului. In ciuda dimensiunilor sale uriase, ciobanescul de Maremma este foarte prietenos fata de animale si deosebit de bland cu mieii. El iubeste spatiul deschis adecvat si este foarte calm si inteligent. Acest caine poate proteja animalele din ferma sau curte de alti pradatori terestri, cum ar fi coiotii, lupii, vulpile si cainii vagabonzi, dar si de pradatori aerieni, cum ar fi soimi, vulturi si bufnite.

Ciobanesc belgian Malinois. Sunt extrem de inteligenti, carora le place sa li se dea de lucru. Folositi in trecut foarte intens la paza, supravegherea si conducerea turmelor domestice, ciobanesti belgieni sunt dornici de a invata, de a pazi si a fi gata de actiune. Este privit in ultima vreme ca unul dintre cei mai buni si inteligenti caini din lume, fiind mult mai rapid si mai eficient in comenzi decat un ciobanesc german.

Ciobanesc caucazian, feroce este extrem de activ, are psihic puternic si echilibrat, nu are incredere in straini, fiind unul din cei mai periculosi caini pentru om si nu numai. Sunt extrem de agresivi cand vine vorba de paza animalelor, astfel ca aceasta rasa este ceea ce cautati pentru paza oilor. Sunt caini periculosi, cu fizic imens si spectaculos, inconfundabili, perfecti pentru a fi dresati pentru aparare.

Ciobanesc de Pirinei, a fost folosit ca garda pentru animale de secole. Acest caine are un instinct natural de paza si este foarte agresiv cu orice pradator care ar putea sa-si atace turma. In plus, ciobanescul de Pirinei pot fi incredintat animalelor tinere, mici și neajutorate, care sunt cele mai predispuse la prada, precum cunt oile. O alta calitate a ciobanestilor de Pirinei este natura lor nocturna; sta treaz noaptea pentru a va proteja animalele.

Cei mai buni caini de paza din lume

Un top al celor mai buni caini de paza din lume este urmatorul. De mentionat ca nu s-au specificat criteriile dupa care a fost realizat acest top.

  1. Bullmastiff
  2. Doberman
  3. Rottweiler 
  4. Schnauzer urias
  5. Dog german (marele danez)
  6. Ciobanesc german
  7. Ciobanesc Mioritic Romanesc
  8. Boxer
  9. Kuvasz 
  10. Dog argentinian

Majoritatea sunt rase de caini de curte excelenti

Cele mai citite articole