1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Cat de des trebuie deparazitata o pisica

cat,at,the,veterinarian,,deworming,,immunization

O practica obligatorie pentru sanatatea pisicii tale este deparazitarea. Aceasta ar trebui realizata preventiv, pe toata durata vietii animalului de companie, si este extrem de importanta pentru bunastarea sa. Te invitam sa descoperi mai multe detalii esentiale despre deparazitare pisici, cum se realizeaza si cat de frecvent si nu ezita sa discuti cu veterinarul acest subiect crucial. Doar acesta iti poate oferi sfaturi avizate si te poate ajuta cu procedura, in cazul in care nu o poti realiza singur.

Importanta deparazitarii pisicilor

Deparazitarea regulata a pisicilor este esentiala pentru protejarea sanatatii acestora. Parazitii pot cauza o serie de probleme serioase, precum anemie, probleme digestive sau infectii severe. Pisicile pot fi infestate cu diferite tipuri de paraziti interni sau externi, cum ar fi viermii intestinali, puricii sau capusele, iar acestia le pot afecta functionarea normala a organismului.

Pe langa importanta majora pentru pisici, deparazitarea poate fi benefica si pentru stapani. Procedura joaca un rol crucial in prevenirea raspandirii parazitilor catre oameni. Unele tipuri pot fi transmise de la animale la oameni si pot provoca boli grave, asa ca, astfel, se poate proteja sanatatea intregii familii. In plus, putem vorbi si despre probleme de igiena, in cazul in care are loc infestarea locuintei, deci avem un nou beneficiu ce trebuie mentionat.

Cum iti dai seama ca pisica este infestata cu paraziti?

Parazitii interni sunt organisme care traiesc in interiorul corpului pisicii si pot cauza o serie de semne fizice evidente. Pisicile infestate pot prezenta o scadere in greutate inexplicabila, blana uscata si lipsita de luciu sau pot avea paraziti vizibili in fecale sau in zona anala.

Paraziții externi, pe de altă parte, se ataseaza de pielea si blana pisicii. Din cauza lor poate aparea o afectare a blanii, aceasta fiind mai putin lucioasa sau, din cauza scarpinatului, poate cadea pe alocuri, pot fi prezente iritatii sau inflamatii ale pielii, dar se poate observa si o schimbare a comportamentului – pisicile devin agitate si nelinistite.

Cele mai citite articole

Este important sa intelegem ca fiecare pisica este unica si poate reactiona in mod diferit la infestarea cu paraziti. De aceea, este intotdeauna recomandat sa consulti un medic veterinar pentru a primi sfaturi personalizate si pentru a stabili cel mai bun plan de deparazitare pentru pisica ta.

Cat de des se realizeaza deparazitarea?

In ceea ce priveste deparazitarea interna, se recomanda ca aceasta sa fie realizata anual, de minimum 2 ori pe an. Totusi, frecventa poate varia de la pisica la pisica. Acelasi lucru este valabil si in cazul deparazitarii externe. In functie de stilul de viata al pisicii si de riscul de expunere la paraziti externi, putem vorbi despre mai multe intervale. De exemplu, daca pisica petrece mult timp in aer liber sau are contact cu alte animale, este posibil sa fie necesar un tratament mai frecvent. Medicul veterinar te poate informa cu privire la frecventa optima a deparazitării in cazul pisicii tale.

Metode de deparazitare pentru pisici

Deparazitarea interna se realizeaza de obicei cu ajutorul unor medicamente sau injectii. Exista pastile eficiente impotriva unui anumit tip de parazit, dar avem si produse generale. Medicul te poate ajuta cu administrarea sau o poti face chiar tu. Pentru a face lucrurile ceva mai usoare, poti utiliza niste recompense pentru pisici pentru a ascunde pastila sau a rasplati pisica dupa administrare. Incearca niste recompense MIAU MIAU Snacks Mix, 60g si ofera-i-le micii feline dupa deparazitare.

Deparazitarea externa include atat administrarea de pastile cu actiune sistemica, dar si produse cu aplicare locala, cum ar fi pipetele, spray-urile, pudra sau produse precum zgarda antiparazitara sau samponul antiparazitar. Este important sa utilizezi aceste solutii doar conform indicatiilor medicului veterinar si sa respecti dozele si frecventa de aplicare recomandate.

Deparazitarea pisicilor este esentiala pentru sanatatea lor. Este recomandat sa fii informat in mod corespunzator cu privire la aceasta procedura si sa te asiguri ca o realizezi periodic. Nu ezita sa ceri sfatul medicului veterinar oricand ai intrebari si nedumeriri.

Cele mai citite articole

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner