Care este cantitatea optimă de proteine pentru pisica ta?

care este cantitatea optima de proteine pentru pisica ta

Pisicile trebuie să mănânce mai multe proteine decât o fac multe alte animale. Pisicile descompun proteinele dietetice în aminoacizi, pe care îi ard pentru energie sau îi folosesc pentru a produce proteine noi. Pisicile nu pot produce toți cei 22 de aminoacizi de care au nevoie; trebuie să obțină 11 dintre aceștia (aminoacizii esențiali) din alimente.

Deficiențele de aminoacizi esențiali pot duce la probleme grave de sănătate. Acesta este motivul pentru care felina ta are nevoie de o dietă care conține proteine ​​animale. Dacă doreşti să achiziţionezi o hrană uscată cu un conţinut optim de proteine, încearcă la ei şi vei descoperi o gamă variată de produse special concepute pentru pisici.

Recomandarea medicilor veterinari

Deoarece pisicile sunt carnivore, au nevoie de multe proteine în dieta lor zilnică. Înainte de a fi domesticite, felinele sălbatice obișnuiau să vâneze și să obțină toți nutrienții esențiali din pradă: rozătoare, păsări, pești etc. Astăzi, grija pentru nutriția pisicii este responsabilitatea noastră.

Mulți medici veterinari consideră că o cantitate mai mare de proteine este mai benefică. Majoritatea pisicilor vor avea nevoie de 35% până la 45% proteine zilnic şi este important ca felina să fie hrănită cu proteine animale, ci nu vegetale. De exemplu, o pisică adultă ar trebui să consume minimum 3,5-4,5 g de proteine ​​per kg de greutate corporală. De asemenea, pisicile au nevoie de o anumită cantitate de energie pentru a susține activitățile zilnice normale. Creșterea, perioada de gestaţie, alăptarea și exercițiile fizice cresc aceste cerințe normale de energie. Măsurată în general în calorii, energia provine din trei componente dietetice majore: carbohidrați, proteine și grăsimi.

Juniorii necesită o hrană cu un conţinut de proteine de 30-35%. În mod ideal, un pisoi ar trebui să obțină între 35 și 45% proteine ​​pentru a crește sănătos și pentru a dezvolta mușchi și țesuturi puternice. O nutriţie adecvată va asigura, de asemenea, dezvoltarea optimă, va reduce la minimum riscul de boli și va menține dinții micii feline curaţi și puternici.

Pisicile mai în vârstă prezintă riscul unei afecțiuni care le determină să piardă masă musculară, numită sarcopenie. Este cauzată de mai mulţi factori, inclusiv de un nivel redus de activitate, deficit de proteine, boli, tulburări neurologice și tulburări musculo-scheletice. Pisicile mai în vârstă sunt, de asemenea, expuse riscului de a dezvolta boli de rinichi, astfel încât trebuie redus aportul de proteine. Aşadar, o pisică senior ar trebui să fie hrănita cu proteine ​​din carne de înaltă calitate şi să se evite proteinele ​​vegetale, care nu pot fi digerate bine de pisică și nici nu au cantitățile necesare de aminoacizi.

Care sunt cele mai bune surse de proteine din hrana pentru pisici?

Cea mai bună sursă de proteine este carnea slabă: iepure, rață, pui, pește alb sau somon, carne de vită, porc și așa mai departe. Unele produse secundare și ouă uscate pot fi, de asemenea, incluse în dieta unei pisici. Evită rețetele care conțin soia, prea multă mazăre și subproduse. O formulă cu 40% proteine provenite din soia este mai proastă decât una cu 35% proteine din carne.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole