Camere cu termoviziune noi de la MaxLife

camerecutermoviziunenoidelamaxlife rev.

4 criterii in functie de care camerele cu termoviziune sunt alese

Din pacate, ochiul uman nu este suficient de capabil pentru a vedea totul clar in lumina scazuta, lucru care ar putea fi de un real ajutor pentru vanatori. Fie ca vor sa se protejeze de anumite pericole sau isi doresc sa isi continue activitatea, camera cu termoviziune nu trebuie sa lipseasca sub nicio forma din echipamentul lor.

Camerele cu termoviziune sunt folosite atat de vanatori, cat si de personalul agentiilor de paza. Principalul beneficiu al acestor aparate este redat de faptul ca au capacitatea de a detecta cu usurinta schimbarile de temperatura, chiar si atunci cand este noapte. Astfel, atat animalele, cat si persoanele pot fi identificate mult mai usor decat prin folosirea altor dispozitive.

MaxLife pune la dispozitia tuturor celor interesati astfel de produse special concepute pentru pasionatii de vanatoare.

Sensibilitatea NETD a senzorului

Unul dintre cele mai importante aspecte care caracterizeaza calitatea unei camere termoviziune este NETD si se refera la sensibilitatea termica a dispozitivului. Se masoara in milikelvin (mK). Camera cu termoviziune inregistreaza nu numai semnale utile, ci si zgomot, care interfereaza si impiedica dispozitivul sa produca o imagine clara si de calitate. Cu cat nivelul de zgomot este mai ridicat, cu atat mai mare este valoarea NETD a detectorului termic, iar diferentele de temperatura devin din ce in ce mai greu de sesizat.

Astfel, cu cat valoarea NETD este mai mica, cu atat senzorul va putea sa inregistreze mai bine diferentele mici de temperatura:

  • <40 mK (excelent)
  • <50 mK (bun)
  • <60 mK (acceptabil)
  • <80 mK (satisfacator)

Rezolutia senzorului

Cele mai citite articole

Rezolutia senzorului se calculeaza in pixeli. Cu cat imaginea obtinuta are mai multi pixeli, cu atat rezultatul obtinut este mai clar. De regula, aceasta porneste de la valorile 80×60 pixeli si poate sa ajunga la 640×480 de pixeli. Astfel, exista trei grupe de rezolutii care pot fi luate in considerare, in functie de nivelul dorit de performanta:

  • 80×60 pixeli; 120×90 pixeli – nivel de baza
  • 160×120 pixeli; 220×165 pixeli; 240×180 pixeli – nivel de mijloc
  • 260×195 pixeli; 320×240 pixeli; 640x480pixeli – nivel profesional

Marimea lentilei

Marimea lentilei de la camera cu termoviziune trebuie sa fie aleasa cu atentie, astfel incat imaginea obtinuta sa fie cat mai clara. In principiu, alegerea in acest sens este destul de simpla: cu cat lentila este mai mare, cu atat si imaginea va fi mai clara.

Tipul ecranului

Aproape toate camerele de termoviziune pentru vanatoare utilizeaza microecrane, care functioneaza ca o lupa. Cel mai des utilizate sunt afisajele cu cristale lichide (Liquid Crystal Display, prescurtat LCD si afisajele OLED.

Utilizarea afisajelor OLED prezinta mai multe avantaje: posibilitatea de a utiliza dispozitivul la temperaturi scazute, luminozitatea mai mare a imaginii, un design mai simplu si mai fiabil. In afara de afisajele LCD si OLED, pot fi utilizate si afisajele LCOS (Liquid Crystal on Silicone), a caror calitate este superioara.

MaxLife pune la dispozitia tuturor cumparatorilor camere cu termoviziune. O camera cu specificatii performante poate sa fie dotata chiar si cu auto-focus, fara ca utilizatorul sa fie nevoit sa activeze manual aceasta functie.

Camerele de termoviziune nu trebuie lipseasca sub nicio forma din echipamentul unui vanator cu experienta, pentru a-si desfasura activitatea in parametri normali. Achizitioneaza si tu camere cu termoviziune de la MaxLife si bucura-te de dispozitive cu o performanta inalta la preturi competitive!

Cele mai citite articole