Călătoria cu avionul pentru amicul tău blănos: sfaturi despre cum să îl pregătești

2150209125

În ultimii ani, călătoriile cu avionul au devenit tot mai accesibile și mai frecvente pentru o varietate largă de pasageri, inclusiv pentru cei patrupezi. Zborul cu un animal de companie nu este la fel de ușor ca în cazul oamenilor, ci implică o serie de pregătiri pentru a-i asigura confortul și siguranța acestuia pe durata călătoriei. 

Să luăm ca exemplu culorile; acestea nu sunt doar elemente fundamentale ale viziunii noastre asupra lumii, ci influențează și modul în care percepem informațiile, stările emoționale și deciziile. 

Similar cu impactul culorilor asupra oamenilor, animalele de companie răspund și ele la anumiți stimuli vizuali. Studiile au arătat că, deși animalele nu văd lumea în culori la fel de vibrante ca oamenii, ele pot distinge anumite nuanțe, ceea ce afectează modul în care interacționează cu mediul înconjurător. De exemplu, câinii pot vedea nuanțe de albastru și galben, dar nu pot distinge roșu de verde, ceea ce implică anumite considerații în alegerea jucăriilor și accesoriilor pentru ei.

Pentru proprietarii de animale, înțelegerea acestei perspective vizuale specifice poate juca un rol crucial în adaptarea mediului în care aceste creaturi își petrec timpul, astfel încât să stimuleze pozitiv starea lor de spirit și să îmbunătățească calitatea interacțiunilor lor zilnice. De pildă, alegerea culorilor pentru pături, cuști sau zonele de joacă poate avea un impact semnificativ asupra modului în care animalul tău se simte și se comportă.

Călătoria cu animalul de companie începe cu o vizită la cabinetul veterinar

Un control veterinar este indispensabil înainte de orice călătorie cu avionul. Veterinarul va verifica dacă animalul este în formă pentru zbor și poate oferi medicamente pentru ameliorarea răului de mișcare sau anxietății, dacă este necesar. În plus, este important să te asiguri că toate vaccinările sunt la zi și că animalul tău are un microcip pentru identificare în cazul în care se pierde.

Ai grijă cine se ocupă de transport

Alegerea transportatorului potrivit pentru animalul tău de companie îi asigură confortul și siguranța patrupedului tău pe durata zborului. Cușca de transportare trebuie să fie suficient de spațioasă pentru ca animalul să se poată mișca, să stea în picioare, să se întoarcă și să se așeze fără restricții. 

Este important ca materialul din care este confecționat să fie durabil și să permită o ventilație adecvată. De asemenea, este esențial să alegi un model care să fie aprobat de compania aeriană cu care vei călători, pentru a evita orice complicatii la check-in.

Călătoria până la aeroport

Planificarea drumului către aeroport este la fel de importantă ca alegerea transportatorului. Dacă decizi să călătorești cu mașina personală trebuie să te asiguri că transportatorul este bine securizat în vehicul. Acest lucru previne orice mișcare nedorită și protejează animalul în cazul unor frânări bruște sau al unui accident.

Un aspect esențial al călătoriei cu mașina este parcarea la aeroport. Aeroportul Otopeni (OTP), principalul aeroport din București, oferă multiple opțiuni de parcare, care pot satisface nevoile oricărui călător, dar prețul este unul destul de piperat. 

O bună alternativă este OTP Parking, parcare Otopeni, care oferă soluții sigure și convenabile pentru toți cei care preferă să își lase mașina în apropiere de terminal în timpul călătoriei. Aceste opțiuni includ parcări pe termen scurt și lung, cu tarife variate în funcție de durata staționării.

În plus, multe dintre parcările de la OTP sunt dotate cu sisteme de supraveghere video, asigurându-ți astfel că vehiculul tău este în siguranță pe întreaga durată a absenței tale. Acest detaliu este esențial, deoarece îți permite să te concentrezi pe călătoria cu animalul tău fără griji suplimentare legate de securitatea mașinii.

Pregătirea pentru zbor

Odată ce ai stabilit că de parcare în Otopeni se va ocupa OTP Parking și ți-ai scos din minte această problemă, trebuie să te ocupi de pregătirea animalului de companie pentru zbor. Zilele dinaintea călătoriei ar trebui să fie folosite pentru a-l obișnui pe prietenul tău blănos cu transportatorul în care va călători. Lasă transportatorul deschis într-o zonă cu care animalul este deja familiarizat, astfel încât să stea în el de bunăvoie. 

În ziua călătoriei este important să-i ajustezi dieta pentru a evita orice disconfort gastric pe timpul zborului. Oferă-i o masă ușoară, cu aproximativ patru până la șase ore înainte de zbor, și limitează-i consumul de apă, fără a-l deshidrata. Reține că trebuie să ai la tine snacks-uri și apă pentru a-l hrăni și hidrata după ce ați ajuns la destinație.

Pentru a-l ajuta pe companionul tău să rămână calm pe durata zborului poți lua în considerare administrarea unor feromoni sintetici, cu efect calmant asupra animalelor. De asemenea, pune-i în transportator o pătură sau un obiect de care animalul este deja atașat, pentru a-i oferi confort și o senzație de familiaritate.

Sosirea la aeroport 

Asigură-te că ai suficient timp pentru a trece prin toate procedurile de securitate, fără a grăbi animalul. În plus, păstrează la îndemână toate documentele necesare pentru a le prezenta rapid oficialilor de la check-in.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole