Ai grijă așa cum trebuie de animăluțul tău de companie!

parfumuri pentru animale

Mulți dintre noi iubim animalele, așa că nu este de mirare că avem unul și acasă. Și nu, această decizie nu este luată doar de persoanele singure, care vor să aibă companie, ci inclusiv de părinți, care au înțeles cât de important este un animăluț de companie în dezvoltarea celor mici. Majoritatea preferă câinii sau pisicile, pentru că sunt jucăuși și plini de energie.

Să ai un astfel de companion nu este ușor, mai ales dacă vrei să îi oferi atât atenție, cât și îngrijirea de care are nevoie. Prin urmare, dacă ești conștient de această afirmație, hai să vedem ce trebuie să le oferi prietenilor blănoși pentru o îngrijire corectă.

Hrană specială

Pentru ca animăluțul tău de companie să aibă o dezvoltare corespunzătoare, alimentația corectă este foarte importantă. Pentru fiecare etapă din viața lor, câinii și pisicile au nevoie de anumite vitamine și substanțe nutritive, pentru o dantură sănătoasă, întărirea articulațiilor și a oaselor, pentru o blană strălucitoare și tot așa. De aceea, discută cu medicul veterinar pentru a vedea și care sunt recomandările lui în acest caz. De regulă, alternarea hranei uscate cu cea umedă este o decizie bună, dar medicul veterinar îi va evalua starea de sănătate și va vedea dacă nu cumva este nevoie de o mâncare specială. Multe persoane nu înțeleg că animalele au nevoie de mâncare specială pentru ele, și oferirea de alimente cu care ne hrănim noi nu este o variantă sănătoasă pentru acestea. Chiar dacă este mult mai avantajos să procedezi așa, este în dezavantajul lor, deoarece vor dezvolta anumite carențe sau afecțiuni, și nu îți dorești ca animăluțul tău de companie să sufere din cauză că tu ai luat decizia greșită.

Igiena corectă

Nu este nevoie să mai adăugăm că igiena este foarte importantă în cazul unui animal de companie, mai ales când în familie mai sunt și copii mici. Prin urmare, discută cu medicul veterinar despre ce produse de îngrijire poți folosi în cazul lor, care să nu le creeze probleme nici animalelor, dar nici celor din jur.

Dar stai, ce părere ai de un parfum pentru caini si pisici? Nu, nu este vorba despre un produs destinat parfumării animăluțelor, ci pentru a vă oferi celor din casă un plus de confort, în sensul că elimină din mirosul specific de animal, care apare uneori chiar și în condițiile unei igiene exemplare. Din fericire, există multe parfumuri pentru caini si pisici, inclusiv pentru țesături, așa că totul va fi perfect.

Acum, să revenim la igiena patrupedelor. Există numeroase produse destinate acestora, foarte eficiente, și care trebuie folosite întocmai după instrucțiunile de pe ambalaj. Și, în același timp, pe piață există chiar și parfum pentru caini, cum ar fi cel de la brandul dezvoltat cu ajutorul nanotehnologiei TouchME, varianta pentru prietenii necuvântători, care le lasă blana lucioasă și mătăsoasă, neutralizând în același timp mirosurile neplăcute.

Cele mai citite articole

Soluții pentru prevenirea sau combaterea dăunătorilor

Animalele de companie cu blană sunt mult mai predispuse la a avea probleme cu căpușele, puricii și nu numai. Prin urmare, trebuie să ai grijă la acest aspect, așa că este nevoie să folosești acele soluții veterinare create special nu doar pentru a combate acești dăunători, ci și pentru a preveni ca aceștia să dea “atacul” asupra prietenului tău necuvântător.

Dacă animalul tău de companie blănos este un câine, atunci nu neglija tot ce înseamnă deparazitare, atât internă cât și externă. Apelează la serviciile oferite în acest sens de un cabinet de medicină veterinară. Procedează așa, iar câinele tău va fi perfect sănătos.

Cosmetică și frizerie

Nu, nu este deloc un moft, în special dacă avem de a face cu un animal de companie cu o blană deasă și care crește rapid. Tăierea ghearelor este indicată, dar nu uita că sunt și alte operațiuni care se impun. Vrei ca prietenul tău cu patru picioare să arate perfect? Atunci lasă asta în seama profesioniștilor.

Jucării și accesorii

La fel ca și noi oamenii, și animalele au nevoie de anumite stimulente pentru o dezvoltare corectă. În cazul lor, jucăriile și accesoriile special concepute în acest sens sunt perfecte. Prin urmare, cumpără-le pe acelea care să le asigure o joacă mereu interesantă, și care să le stimuleze dezvoltarea. Dacă ai câine, nu uita nici de acele jucării care să le corecteze dentiția. Animăluțele din pluș sunt perfecte pentru câini și pisici, care nu se vor plictisi niciodată de această joacă, iar unele realizate din cauciuc sunt indicate pentru întărirea dinților și exersarea masticației.

Haine

Nu de puține ori ați văzut câini sau pisici care poartă hăinuțe special create pentru ei, în special în sezonul rece. Nu, nu este deloc un moft, ci o modalitate de a-i proteja de temperaturile scăzute de afară. Pentru a alege cea mai bună haină pentru prietenul tău necuvântător, măsoară cu atenție lungimea, dar și înălțimea acestuia, dar nu face rabat nici la calitatea materialele folosite la fabricarea acestora.

După cum ai observat, a avea un animal de companie nu este o misiune tocmai ușoară, deoarece presupune nu doar bucurie, ci și responsabilități. Nu este nevoie doar să îl scoți regulat afară și să-l hrănești și să te joci cu el. Prin urmare, ține legătura regulat cu medicul veterinar pentru cele mai bune tratamente medicale, dar vezi și care sunt și procedurile cosmetice necesare, și nu uita nici de alimentația corectă a acestuia. În acest fel, animăluțul tău de companie va fi perfect sănătos și jucăuș, așa cum îți dorești.

Cele mai citite articole