7 lucruri inedite pe care merită să le știi despre tigri

imaginetoateanimalele.ro

Tigrii sunt printre cele mai îndrăgite animale sălbatice și se estimează că în lume mai sunt aproximativ 4000 de exemplare în sălbăticie. Aceste animale fantastice au stârnit mereu mult interes, astfel că iată câteva lucruri inedite pe care merită să le știi despre ele:

1. Sunt cele mai mari pisici sălbatice – Tigrii regali de Bengal conduc în topul celor mai mari pisici sălbatice. Pe de altă parte, chiar și un tigru adult mascul cântărește până la 300 de kilograme, cam cât patru oameni.

2. O lovitură de tigru poate fi fatală – Tigrii mai sunt cunoscuți și pentru forța pe care o au. Se poate observa cu ușurință dimensiunea uriașă pe care labele lor o au. Se spune că un tigru poate ucide un alt animal chiar și cu o lovitură. Iar dacă nu reușește din prima, îi va lăsa cu siguranță răni foarte puternice.

3. Mereu în centrul atenției – Dintre toate animalele sălbatice, tigrii și leii stârnesc cel mai mare interes. E suficient să mergi la o gradină zoologică în zona în care sunt expuși tigri și vei vedea câți oameni se strâng în preajma lor. Iar simpatia este evidențiată și de numărul mare de filme și jocuri în care tigrii sunt printre protagoniști. Un film de succes este Viața lui Pi (2012), o ecranizare a unei cărți de succes care s-a vândut în milioane de exemplare. Un alt caz este „Cartea junglei”, care a beneficiat și de animații și de film de cinema. Iar când vine vorba despre jocuri video, printre cele mai cunoscute sunt Ty the Tasmanian, The Tiger, Angry Tiger Family Simulator și Tiger Simulator 3D. Și pasionații de păcănele online au la dispoziție jocuri de cazino cu tigri, precum Tiger Kingdom de la Relax Gaming, Triple Tigers de la Pragmatic Play, Tiger s Glory de la QuickSpin, 9 Tigers de la Wazdan și multe altele.

Cele mai citite articole

4. Puii de tigri se nasc orbi și doar jumătate supraviețuiesc – În momentul în care ajung pe lume, puii de tigru nu pot vedea nimic, ci se iau după mirosul mamei lor. Totuși, unii dintre ei nu reușesc să țină pasul și ajung să moară de foame sau de frig. Alții sunt mâncați chiar de tigri masculi mai mari.

5. Le place să înoate și să se joace în apă – Dacă versiunea domestică a pisicilor nu prea iubește apa, tigrii sunt exact opusul. Adoră să petreacă timp în apă și să înoate ore întregi. Mai mult, au chiar și capacitatea de a ucide în apă. Iar experții susțin că pot înota până la 30 de kilometri într-o singură zi.

6. Trăiesc cel mult 20-25 de ani – Indiferent dacă sunt ținuți în captivitate sau în sălbăticie, aceasta este speranța lor de viață. Totuși, majoritatea decedează înainte să împlinească vârsta de 20 de ani. Cel mai bătrân tigru a fost Flavel, un tigru bengalez care a atins vârsta de 25 de ani după ce a fost mutat la o gradină zoologică din Tampa, Florida.

7. Pot prinde viteze de 60 de kilometri pe oră – E cert că tigrii nu sunt printre cele mai rapide animale, dar chiar și așa ating o viteză impresionantă având în vedere fizicul lor. Viteza maximă pe care o pot atinge este de aproximativ 60 de kilometri pe ora, însă doar pe distanțe scurte.

Cele mai citite articole