1000x250 ro

7 cele mai potrivite rase de câine pentru persoanele cu un stil de viață activ

border,collie,plays,in,the,beach

Ești activ, mereu în mișcare, evadezi în natură la fiecare sfârșit de săptămână și te recuperezi, după o zi lungă de muncă, făcând o plimbare în pas alert? Ai nevoie de un tovarăș pe măsură, și cine îți poate fi un partener de acțiune mai bun decât un câine fidel, cu o energie comparabilă cu a ta? Citește în continuare pentru a descoperi câteva dintre rasele de câine care se potrivesc stilului tău activ de viață!

Labrador / Golden retriever 

Golden retriever, respectiv labrador retriever, sunt rase apropiate și care se remarcă prin extraordinara popularitate de care se bucură, la nivel mondial. Sunt câini prietenoși, energici, atenți și inteligenți, recunoscuți pentru capacitatea excelentă de a participa la o mare varietate de activități sportive. Reprezintă alegerea ideală pentru drumeții lungi, alergare, jocuri în aer liber și pentru familiile cu copii. În plus, cele două rase au aptitudini recunoscute în ceea ce privește dresajul, fiind unii dintre cei mai populari câini utilitari, prin urmare, îți poți folosi energia pentru a-l învăța pe viitorul tău prieten o mulțime de trucuri și comenzi.

Ciobănescul australian 

Ciobănescul australian nu este un câine pentru oricine. Aussie este o rasă caracterizată printr-un nivel uriaș de energie și o inteligență ieșită din comun. Exemplare ale acestei rase sunt adesea observate în concursuri de agilitate, în campionatele de frisbee și în concursurile de dresaj. Deși sunt frumoși și, cu siguranță, activi, ciobăneștii australieni au o imensă nevoie de stimulare mentală și fizică, astfel că nu sunt potriviți decât proprietarilor care intenționează să petreacă mult timp în aer liber și să le dedice o bună parte a timpului personal.

Border Collie 

Border Collie este considerată una dintre cele mai inteligente rase de câini din lume. Energia lor nelimitată, curiozitatea și abilitatea de a învăța repede i-au făcut celebri și apreciați. Dacă ești un fan al alergărilor montane sau al ciclismului, Border Collie este alegerea potrivită pentru tine, căci și acești câini au nevoie de mult exercițiu fizic, zilnic. Dacă îi oferi suficiente oportunități de a-și ține trupul și mintea ocupate, Border Collie poate fi un companion minunat. În caz contrar, este unul dintre cei mai distructivi și mai agitați câini posibili!

Husky siberian 

Câinii Husky siberian cuceresc rapid pe oricine, datorită ochilor săi albaștri, unici. Totuși, rasa nu este potrivită oricui, mai ales dacă ne gândim că exemplarele au fost selecționate pentru rezistența, darzenia și încăpățânarea necesare cursei de sănii cu câini din zonele înghețate ale planetei. Potriviți în zonele montane, mai răcoroase, câinii Husky au nevoie de mult exercițiu fizic și se potrivesc persoanelor care iubesc să alerge. Sunt câini sociabili și potriviți în orice familie activă, cu o mențiune: pregătește-te să cumperi hrana uscata caini la sac, căci discutăm despre un câine de talie mare, energic și cu un apetit de invidiat!

1000x250 ro

Viszla 

Cele mai citite articole

Viszla este o rasă de câine de vânătoare, originară din Ungaria și recunoscută pe întregul glob pentru grația și agilitatea care o caracterizează. Sunt câini cu o energie inepuizabilă, dar totodată extrem de dedicați stăpânului. Prietenoși și iubitori, pot deveni membri minunați ai oricărei familii, inclusiv a celor cu copii. Stăpânul potrivit unei viszla este o persoană care iubește drumețiile și timpul petrecut în natură și are posibilitatea să îi ofere câinelui ocazia de a face drumeții lungi sau de a participa la activități precum ciclismul sau joggingul.

Malinois 

Malinois, cunoscut și ca ciobănesc belgian, este o rasă de câine de lucru extrem de energică. Puternici, atletici și neînfricați, ei sunt folosiți, în general, în servicii de poliție, armată sau în misiuni de salvare. De multe ori este dificil pentru un proprietar neexperimentat să se ocupe așa cum se cuvine de un ciobănesc malinois. Pe de altă parte, un stăpân determinat, experimentat, activ, care este dispus să i se dedice și să petreacă mult timp desfășurând diverse activități de stimulare fizică și mentală cu câinele său se va bucura de loialitatea ciobănescului belgian.

Boxer 

Boxerul este considerat câinele perfect pentru familii, inclusiv pentru cele cu copii, fiind foarte dedicat acestora. Atletic și prietenos, boxerul este o alegere potrivită pentru persoanele dispuse să-l implice în toate activitățile familiei. Cu ajutorul unui dresaj corespunzător, boxerul poate deveni un tovarăș de nădejde pentru toți iubitorii sporturilor în aer liber.

Alegerea unui câine potrivit pentru stilul tău de viață poate aduce multă satisfacție și bucurie. Asigură-te că alegi patrupedul potrivit pentru tine, ale cărui nevoi specifice poți să le îndeplinești fără a fi necesare eforturi suplimentare, și vei avea parte de o experiență minunată, unică!

Sursa foto:  Shutterstock 

Cele mai citite articole