Pterinochilus murinus

Pterinochilus murinus

Origine: Africa de sud

Orange Starburst Baboon (Pterinochilus murinus) face parte din

  • Regn:Animalia
  • increngatura: Arthropoda
  • Clasa: Arachnida
  • Ordin: Araneae
  • Subordin: Mygalomorphae
  • Familie: Theraphosidae
  • Genul:Pterinochilus
  • Specie: murinus.Poate fi intalnit sub urmatoarele denumiri: Orange Starburst Baboon sau Mombasa Golden Starburst Tarantula.Vietuieste in tarile: Angola, Burundi, Tanzania, Republica Democrata Congo (fosta Zair), Kenya, Mozambic, Africa de Sud, Zambia si Zimbabwe. Aceasta specie de tarantula poate fi gasita in tarile pomenite anterior, preferand zonele deluroase semiaride, dar in nordul Tanzaniei poate fi gasita si in zone de clima cu umiditate mai crescuta. Este o tarantula care se adapteaza foarte usor, orice crapatura sau gramada de lemne este o potentiala casa.

Hrana Pterinochilus murinus

Nu este o specie pretentioasa, mananca orice fel de insecte folosite ca hrana, mealworms, superworms, Blatta lateralis, Blaptica dubia, Nauphoeta cinerea, etc.Caracteristici Pterinochilus murinus

In prezent sunt cunoscute 4 variante de colorit:

TCF – Typical Colour Form, UMV – Usambara Mountain Variant, RCF – Red Colour Form, DCF – Dark Colour Form.

Pterinochilus murinus TCF:
Numit in functie de culoare, diferite tonuri de bej pal, uneori cu o stralucire verzuie, firele de par lungi, picioarele si abdomenul roz pal.

Pterinochilus murinus RCF:
Firele de par lungi si scurte, rosii sau orange, a fost initial Pterinochilus murinus „Usambara”, mai tarziu in mod gresit a fost catalogat ca Pterinochilus mamillatus.

Pterinochilus murinus UMV:
Probabil, o varietate de culoare naturala intermediara de TCF si RCF. Este de culoare galben-portocalie, dar cu intensitate mai mare decat TCF.

Pterinochilis murinus DCF:
In general de culoare inchisa, uneori chiar negru, carapace aurie-galbena cu dungi radiale inchise la culoare, dar nu la fel de pronuntate ca la Pterinochilus murinus TCF.

Harpactira elevata, Pterinochilus mamillatus, Pterinochilus vosseleri, Pterinochilus hindei, Pterinochilus leetzi, toate acestea sunt sinonime cu Pterinochilus murinus.

Cele mai citite articole

Este o specie terestra cu temperament defensiv. Nu este o specie foarte mare, media fiind 10-12 cm.

Terariu

Dimensiunile terariului difera in functie de marimea tarantulei, insa in cazul unei tarantule adulte un terariu 25X15X20 cm (Lxlxh) este suficient. Orice substrat care mentine umiditatea este bun, substrat de cocos, turba, vermiculit etc. Este bine sa puneti in terariu crengi, bucati de lemne etc. pentru a pune o baza masei de panza ce urmeaza. Umiditatea trebuie sa fie de 60-70% iar temperatura optima este de 20-25grC.

Venin

Toate speciile de tarantule poseda venin. Desi acesta nu este foarte potent, muscaturile nu sunt niciodata placute.De asemenea ca si orice specie de tarantula si Pterinochilus chordatus poate fi imprevizibila si o muscatura poate surveni oricand. Din aceste motive recomandam atentie maxima cand tarantula este hranita, mutata sau cand ii este curatat terariul.

Nu este recomandata manipularea tarantulelor, mai ales de catre cei fara experienta.

Reproducere Pterinochilus murinus

Atat masculii, cat si femelele din aceasta specie ating maturitatea din punct de vedere sexual la 10 cm.

Este usor de reprodus, in ciuda agresivitatii speciei, masculul poate fi lasat cu femela dupa imperechere, iar aceasta nu il va ataca. Spre deosebire de alte specii, aceasta nu isi maseaza sacul. Perioada de gestatie este de o luna. Perioada de incubare este de 6-8 saptamani. Sacul contine in medie 150 oua.

Poze Pterinochilus murinus

Pterinochilus murinus

Bibliografie:

Cele mai citite articole