Pterinochilus lugardi

Pterinochilus lugardi

Origine: Africa

Dodoma Baboon Tarantula (Pterinochilus lugardi) face parte dinRegnul: Animalia Increngatura: Arthropoda Clasa: Arachnida Ordin:Araneae Subordin: Mygalomorphae Familie: Theraphosidae Genul:Pterinochilus Specie: lugardi.

Aceasta tarantula poate fi gasita in Botswana, Namibia, Africa de Sud, Tanzania, Zambia si Zimbabwe. Specia este tericola, in salbaticie ea traieste in galerii subterane.

Hrana Pterinochilus lugardi

Aceste tarantule nu sunt pretentioase cand vine vorba de mancare, accepta atat viermi cat si gandaci din toate speciile folosite ca hrana in captivitate.Caracteristici Pterinochilus lugardi

Picioare, pedipalpi, chelicere bej/gri. Carapacea gri pal cu striatii aurii fine. Partea dorsala a abdomenului gri pal cu pete negre, sternul este negru, fovea este transversa. Receptaculii seminali prezinta un singur lob terminal rotunjit. Lungimea corpului este de aproximativ 3 centimetrii la masculi si 4 centimetrii la femelele adulte. Este o specie terestra ce atinge maturitatea in 2-3 ani. Este o specie cu un temperament agresiv si o potenta mare a veninului.

Terariu

Spatiul pe orizontala este mai important decat cel pe verticala. Fiind o specie sapatoare are nevoie de un substrat gros si moale in care sa isi poata face tunel. Uneori este necesar sa aiba o gaura pe care sa o continue ea cu tunel, pentru ca de multe ori nu incepe singura lucrul. Tarantula face parte din categoria numita in general de pasionati „pethole”, adica animalul dumneavoastra de companie va fi reprezentat 95% din timp de o gaura cu ceva panza pe langa. Singurul semn ca tarantula e bine, fiind dat de faptul ca gandacii pusi seara in terariu, au disparut dimineata. Dupa naparlire, de obicei exoscheletul va fi scos de ea afara din vizuina invelit sau nu in panza. Din propria experienta, pot spune ca tarantula nu are nevoie de mult spatiu, majoritatea timpului stand ascunsa, iar atunci cand iese, in general o face pentru a prinde gandacii oferiti ca hrana. Temperatura de confort este cuprinsa intre 22 – 27 grade Celsius.

Cele mai citite articole

Venin

Toate speciile de tarantule poseda venin. Desi acesta nu este foarte potent, muscaturile nu sunt niciodata placute.De asemenea ca si orice specie de tarantula si Pterinochilus chordatus poate fi imprevizibila si o muscatura poate surveni oricand. Din aceste motive recomandam atentie maxima cand tarantula este hranita, mutata sau cand ii este curatat terariul.

Nu este recomandata manipularea tarantulelor, mai ales de catre cei fara experienta.

Reproducere Pterinochilus lugardi

Regulile in ceea ce priveste ritualul de imperechere sunt in mare aceleasi care se aplica la toate speciile de tarantule, recomandam totusi grija sporita daca femela este in galerii in momentul introducerii masculului in terariul acesteia. Sacul cu oua poate sa contina de la 30 pana la 180-200 de oua. Perioada dintre imperechere si depunere poate fi de 20-50 de zile, iar de la depunere la eclozare de 40-50 de zile.

Poze Pterinochilus lugardi

Pterinochilus lugardi

Bibliografie:

Cele mai citite articole