Psalmopoeus pulcher

Psalmopoeus pulcher

Origine: Panama

Panama Blonde Tarantula (Psalmopoeus pulcher) face parte din

  • Regn:Animalia 
  • Increngatura: Arthropoda
  • Clasa: Arachnida
  • Ordin: Araneae
  • Subordin: Mygalomorphae
  • Familie: Theraphosidae
  • Genul:Psalmopoeus
  • Specie: pulcher.

Asa cum ii spune si denumirea populara specia se gaseste in Panama. In salbaticie exemplarele adulte acestei specii se gasesc in coronamentul arborilor din padurile din Panama, juvenilii sunt mai des intalniti la ascunsi in diferite galerii sau ascunzatori pe care si le construiesc singuri.

Hrana Psalmopoeus pulcher

Hrana tarantulelor ar trebui sa fie compusa din: gandaci, greieri, superworms, mealworms. Ca regula generala hrana trebuie oferita o data la 2-3 zile. Se poate insa aprecia momentul in care aceasta trebuie oferita in functie de dimensiunile abdomenului tarantulei.Caracteristici Psalmopoeus pulcher

Specie arboricola, cu toate acestea specimenele tinere isi vor petrece majoritatea timpului in galerii construite din panza, peste care vor aseza substrat pentru a se camufla.

Prosoma este de culoare maron deschis, ophistosoma variind de la aceeasi nuanta pana la negru inchis, prezentand perisori de culoare roz, foarte evidenti imediat dupa naparlire. Pedipalpii si primele doua perechi de picioare sunt mai late spre varfuri decat cele din spate, cu o ingrosare evidenta a „scopula pad-ului”, adaptare specifica tarantulelor arboricole. Aceasta tarantula nu poseda perisori urticanti desi este o specia intalnita in America latina.

Exemplarele acestei specii sunt rapide, defensive fiind astfel nerecomandata incepatorilor. Dimensiuni la maturitate: 13-14 centimetrii.

Terariu

Cele mai citite articole

Pentru exemplarele ce au atins maturitatea corporala este recomandat un terariu de minim 35x35x40 centimetrii (Lxlxh). Cel mai indicat substrat ar fi cocosul, iar grosimea substratului sa fie de 7-10 centimetrii. Dupa ce exemplarul atinge 7-8 centimetrii legspan nu trebuie sa lipseasca niciodata vasul cu apa. Temperatura din terariu trebuie sa fie intre limitele 23 – 28gr Celsius, iar umiditatearelativa a aerului trebuie sa fie in jurul valorii de 80%.

Fiind o specie care necesita un nivel ridicat al umiditatii, in terariul unei Psalmopoeus irminia se pot intampina probleme in combaterea mucegaiului si a aparitiei si inmultirii acarienilor. Este recomandat ca terariul sa fie foarte bine ventilat si la 2-3 saptamani este absolut necesar sa va asigurati ca nu au aparut acarieni.

Venin

Toate speciile de tarantule poseda venin. Desi acesta nu este foarte potent, muscaturile nu sunt niciodata placute. De asemenea ca si orice specie de tarantula si Psalmopoeus irminia poate fi imprevizibila si o muscatura poate surveni oricand. Din aceste motive recomandam atentie maxima cand tarantula este hranita, mutata sau cand ii este curatat terariul.

Nu este recomandata manipularea tarantulelor, mai ales de catre persoanele fara experienta.

Reproducere Psalmopoeus pulcher

Desi este o specie foarte frumoasa, cererea pentru aceste tarantule nu este foarte mare, astfel ca numarul celor care incearca sa le inmulteasca nu este foarte mare. Cu toate acestea nu este o specie dificil de reprodus, si de obicei usor de procurat la targurile de profil din strainatate. Respectarea regulilor generale ar trebui sa fie suficienta pentru asigurarea unei imperecheri fara incidente. Se cunosc cazuri cand masculul a convietuit cu femela pana la eclozarea puilor si iesirea acestora din sacul cu oua, dar si cazuri in care masculul a fost omorat si mancat de femela.

Poze Psalmopoeus pulcher

Psalmopoeus pulcher

Bibliografie:

Cele mai citite articole